Bize Ulaşın
Duyurular
Kampanyalar
Başvuru Formları
Hemen bize ulaş

Bize Ulaşın

Whatsapp’dan
Ulaşın

Mesaj Atın

Sizi Bilgilendirelim

Ön Başvuru Whatsapp
Kişisel Bilgileriniz
Yurtdışı Eğitim Programları hakkında bilgilendirme maili almak istiyorum.
Lütfen Onay Kodunu Giriniz

Bilgilerinizin bize iletilmesi için Kullanıcı Veri Koruma Kanunu gereği numaralı telefonunuza SMS olarak gönderilen onay kodunu lütfen aşağıdaki kutucuğa giriniz:

Size En Yakın Zamanda Döneceğiz.

Global Visions ön bilgi formunu doldurduğunuz için çok teşekkür ederiz. Yurtdışı eğitim, çalışma ve vize programlarına son aylarda büyük talep olduğu için sizlere dönüş yapmakta bazen gecikmeler yaşanabiliyor. O nedenle sizden ricamız uygun bir zamanda mutlaka ofislerimize doğrudan ziyaret etmeniz olacaktır. Yüz yüze görüşmelere daha fazla zaman ayırabilmekteyiz. Yurtdışı eğitim ve çalışma vizeleri zaman alabilmekte ve özellikle maddi durumla ilgili belgeler konsolosluklar tarafından sorulmaktadır. Bu nedenle görüşmelere gelirken eğitim durumunuz, kariyer durumunuz ve bankada bulunan para miktarını gösteren belgeleri de sunarsanız, çok daha hızlı çözümler üretebiliriz.

Anasayfa
Global Visions International Education

Global Visions International Education tüm gün boyunca online ve ofis görüşmeleri ile sizlere hizmet vermektedir.


Yapmanız gereken tek şey online yada yüz yüze görüşmenizin randevusunu önceden oluşturmanız. Lütfen ofis görüşmeleriniz ya da online görüşmeleriniz için randevu oluşturunuz.


Ocak, Mayıs ve Eylül 2024 dönemi için ÇOK ÖZEL FİYATLARLA DIL OKULLARI, ÇALIŞMA İZİNLİ DİPLOMA PROGRAMLARI, WORK AND STUDY, WORK AND TRAVEL, MAAŞLI STAJ kayıtlarımız ve YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERİNİN ÖZEL TÜRKİYE BURSLARIYLA GÜZ 2024 AKADEMIK KAYITLARI devam etmektedir.


Uzman danışmanlarımız sizlere aşağıdaki numaralardan telefon veya WhatsApp yoluyla destek vermekte, hem ofiste yüz yüze görüşme hem de çevrimiçi video kanalları ile görüşme yapmaktadır.


Work and Study ve Akademik Programlar hakkında detaylı bilgi almak için yapmanız gereken tek şey ofis yada online randevusu oluşturmak yada aşağıdaki numaralardan uzman danışmanlarımıza telefon yada WhatsApp ile ulaşmak.


Danışmanlarımızın uzmanlık alanlarını ve GSM/Whatsapp numaralarını aşağıda bulabilirsiniz . Dilerseniz yüz yüze yada online görüşme yapmak için kendileri ile direk iletişime geçebilirsiniz.


Türkiye'nin Her Yerinden Ulaşabileceğiniz Santral : 0212 244 25 72
Merkez Santral Hattı: +90 212 249 1981
Merkez Santral CEP Hattı (Sadece Aramalar için): +90 533 747 64 21
Merkez Whatsapp Hattı (Sadece Whatsapp Yazışmaları için):
+90 535 643 31 81 


Çalışma İzinli Programlar – Work and Study – Akademik Programlar- Dil Okulları- Yaz Okuları- Work and Travel – Maaşlı Staj Tüm Departmanlar için Randevu oluşturabileceğiniz Direk Santral Numaralarımız


GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


(İngiltere, Kanada, İrlanda, Malta, Amerika, Dubai, Avustralya Çalışmalı Diploma Programları, Work and Study , Dil Okulları , Yaz Okulları- İngiltere Childcare Programları)


GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


Akademik Üniversite Departmanı

 

GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


Yurtdışı Lise Departmanı

Güler Taylan Akar : +90 533 276 58 82


Work and Travel Work and Study Departmanı

Merkez Santral: 0212 244 25 72

Evrak Hatti(Sadece WhatsApp) : +90 507 388 4405


Global Vize Departmanı

Merkez Santral: 0212 244 25 72


ŞUBELERİMİZ

Ankara Şube – +90 541 571 03 90

Izmir Şube – +90 530 774 46 01

Antalya Şube – +90 242 316 48 87

Bodrum İrtibat - +90 535 643 31 81
İngiltere İrtibat - +44 7908 577897

Toronto - +1 437 830 07 28


TURSAB A grubu seyahat acentemiz uçak biletleri için:

Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com


Muhasebe Departmani

Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com


Ayrica mail adresimizden ya da web sitemizde yer alan başvuru formumuzdan da bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.


E-mail : info@globalvizyon.com


Ön Başvuru Formu :globalvizyon.com/yurtdisi-egitim-ve-kariyer-programlari/




Hemen Bize Ulaş

Yurt Dışında Havacılık ve Uzay Mühendisliği Eğitimi

Yurt Dışında Havacılık ve Uzay Mühendisliği Eğitimi

Havacılık ve Uzay Mühendisliği, uçakların, uzay araçlarının ve ilgili sistemlerin yaratılması, değerlendirilmesi ve üretimine adanmış bir alandır. Tutkunuz uçaklar, helikopterler veya herhangi bir uçan araçsa, havacılık ve uzay mühendisliği programını tercih etmek sizin için en iyi seçimdir.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği çalışması tamamen uçakların araştırılması, tasarımı, yapımı ve bakımı ile ilgilidir. Uçak Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği gibi diğer alanlarla örtüşür ve aynı zamanda uzay uçuşu, telekomünikasyon ve hava tahmin ekipmanı gibi konuları da kapsayabilir.

Havacılık ve Uzay Endüstrisindeki bir kariyer, sizi büyük uluslararası organizasyonlarda çalışma şansı ile birlikte en son teknoloji üzerinde çalışma fırsatı verecektir. Havacılık ve Uzay Mühendisliği mezunu olarak, harika kariyer fırsatlarına sahip, son derece yetenekli ve talep gören biri olacaksınız.

Havacılık ve Uzay Teknolojisi hızla ilerledikçe, Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanındaki uluslararası öğrenciler büyük talep görecektir. Bu konuda eğitim alarak Uzay araştırmaları, turizm, yeniden kullanılabilir roketler, uzaya dayalı güneş enerjisi ve uzay madenciliği gibi son teknoloji projeler üzerinde çalışma fırsatına sahip olabilirsiniz.

Havacılık ve Uzay Mühendisleri öncelikle uçak, uzay aracı, uydu ve füze tasarlar. Ayrıca tasarıma uygun çalıştıklarından emin olmak için prototipler oluşturup test ediyorlar. Havacılık ve Uzay Mühendisleri havacılıkta, savunma sistemlerinde ve uzay araçlarında kullanılmak üzere yeni teknolojiler geliştirebilirler. Genellikle aerodinamik sıvı akışı; yapısal tasarım; rehberlik, navigasyon ve kontrol; enstrümantasyon ve iletişim; robotik; ve itme ve yanma gibi konularda uzmanlaşırlar.

Yurt dışında Havacılık ve Uzay Mühendisliği eğitimi almak söz konusu olduğunda birçok harika seçenekler vardır. Dünyanın en prestijli üniversitelerinden ve mühendislik yüksek okullarından bazılarında lisans, yüksek lisans veya doktora düzeyinde eğitim alabilirsiniz.

Yurt Dışında Havacılık ve Uzay Mühendisliği Okumanın Avantajları

  • Yurt dışında Havacılık eğitimi almak, öğrencinin yabancı dilini geliştirmesini sağlar.
  • Havacılık diplomanızı alırken aynı zamanda yeni bir ülke ve kültürü deneyimleyip öğrenirsiniz. 
  • Yurt dışında Havacılık eğitimi alarak en iyi üniversitelerde eğitim alma şansına sahip olursunuz.
  • Yurt dışında okumak sizi zorlukların üstesinden gelebilecek, değişimin üstesinden gelebilecek ve kalıpların dışında düşünebilen bir kişi haline getirir.
  • Yurtdışındaki Havacılık ve Uzay Mühendisliği derecelerinin çoğu, programınızı ilgi alanlarınıza göre şekillendirebileceğiniz anlamına gelen isteğe bağlı veya seçmeli modülleri seçme seçeneğini içerecektir.
  • Yurt dışında Havacılık okumak uluslararası alanda kariyer imkanları ve ülkemizdekinden daha fazla kazanma fırsatları sunar.
  • Avrupa Birliği ülkesinde okuyan öğrenci Schengen Vizesi’ne de sahip olmaktadır. Böylelikle diğer Avrupa ülkelerini vize olmadan, sınırsız bir şekilde ziyaret edebilmektedir.
  • Türkiye’de özel bir üniversitede Havacılık eğitimi alınabilecek fiyatlara veya daha altına yurtdışında yüksek standartlarda Havacılık eğitimi alabilme olanağı vardır.
  • YKS sınavında başarılı olunmasına gerek kalmaksızın lise diploması ile yurt dışındaki üniversitelerin bir kısmında Havacılık eğitimi almak mümkündür.
  • Yurt dışında okumak kişisel gelişiminiz için önemlidir. Bağımsızlık, adaptasyon, karar verme, açık fikirlilik, iletişim gibi konularda gelişmenizi sağlar.
  • Yurt dışında eğitim almak uluslararası meslektaşlar ve arkadaşlar edinme yani uluslararası bir ağ edinme fırsatı sunar.

Yurt Dışında Havacılık ve Uzay Mühendisliği Eğitimi YÖK Denkliği

Yurt dışında Havacılık okumak isteyen öğrenciler için en önemli hususlardan biri YÖK denkliğidir. Yabancı ülkelerdeki Havacılık eğitimi veren üniversitelerin denkliğini öğrenmek isteyenler, e-Devlet üzerinden “okul tanıma” hizmetini kullanarak hangi üniversitelerin YÖK tarafından tanındığını görebilir.

YÖK, tanıdığı üniversiteleri iki ayrı kategoriye ayırmaktadır. Dünya sıralamasında ilk 1000’de olan üniversitelerden mezun olan öğrencilerin doğrudan denklik alma şansı olmaktadır. Eğer mezun olunan üniversite sıralamada ilk 1000’de değilse seviye tespit sınavına (STS) girilmesi ve 100 üzerinden en az 40 puan alınması gerekmektedir.

Denklik alabilmek için en temel kriter YÖK’ün tanıdığı üniversitelerden birinden mezun olmak olsa da, iyi not ortalaması, ders devamlılığı, uzaktan eğitim almış olmamak gibi denklik için gerekli başka kriterler olduğunu da unutmamak gerekir.

Yurt Dışı Havacılık ve Uzay Mühendisliği Fakültesi Kabul Şartları

Yurt dışında bir Havacılık programına kabul edilmek için her ülke ve üniversitenin giriş koşullarını farklılık gösterebilir. Lisans, Yüksek lisans veya doktora dereceleri için de farklı koşullar olması muhtemeldir. Ancak standart olarak istenen kabul şart, koşul ve belgelerini aşağıda görebilirsiniz:

  • Akademik dokümanlar. Ör.
    • Lise diploması (lisans eğitimi için)
    • Üniversite diploması (yüksek lisans ve doktora eğitimi için)
    • Transkript
    • Akademik başarılar
  • Dil yeterliliği (üniversiteye ve ülkeye göre ve lisans, yüksek lisans veya doktora programlarından hangisinin seçileceğine göre farklılık gösterir)
  • Havacılık eğitimini finanse etmek için yeterli maddi kaynağa sahip olmak. (Öğrenci kredileri, sponsor ebeveynler veya başka sponsorlar, burslar veya diğer kaynaklar)
  • Üniversite mezuniyeti varsa; tavsiye mektubu
  • Motivasyon mektubu
  • Özgeçmiş (bazı lisansüstü ve doktora programları için)
  • Üniversite sınavı sonuçları (bazı üniversiteler için)
  • Geçerli bir pasaport ve vize
  • Mülakat (bazı üniversiteler için)

Her iki disiplinin de alanda oynadığı önemli rol göz önüne alındığında, adayların çoğu havacılık ve uzay mühendisliği programında yer alabilmek için matematik ve fizik çalışmış olmaları beklenmektedir. Bazı kurumlar fizik yerine kimyayı kabul etmektedir, ancak genel bir kural olarak, başvuranlar havacılık ve uzay lisans derslerine başvurmak için fizik ve matematiğin daha güvenli bir kombinasyon olduğunu düşüneceklerdir.

Yurt Dışında Havacılık ve Uzay Mühendisliği Eğitimi için Başvuru Tarihleri

Yurt dışında Havacılık eğitimi almak için üniversite başvuru tarihleri ülkeden ülkeye değişkenlik göstermektedir. Gitmek istediğiniz ülke ve üniversite ile ilgili seçimleriniz ve başvuru tarihleri ile ilgili danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Yurt Dışında Havacılık ve Uzay Mühendisliği Eğitim Süreleri

Amerika’da Havacılık ve Uzay Mühendisliği programları 4 yıl, yüksek lisans programları ise genellikle 2 yıl sürmektedir.

İngiltere’de Havacılık ve Uzay Mühendisliği lisans derecelerinin çoğu, üç yıl boyunca tam zamanlı olarak veya bir yerleştirme yılı ile dört yıl boyunca sürmektedir.

Kanada'da Havacılık ve Uzay Mühendisliği Lisansı 4-5 yıl sürerken, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Yüksek Lisansı 2 yıl tam zamanlı, 4 yıl yarı zamanlı sürer.

Almanya'da Havacılık Lisans derecesi minimum 3 yıl sürer. Lisan üstü dereceler ise genellikle 1 ila 2 yıl sürer.

Avustralya'da havacılık ve uzay mühendisliğini tamamlamak için gereken ortalama süre, lisans derecesi için dört yıldır.

Havacılık ve Uzay mühendisliği alanında doktora dereceleri ise 3 ila 6 yıl arasında sürmektedir.

Yurt Dışında Havacılık ve Uzay Mühendisliği Eğitimi Alabileceğiniz Ülkeler ve Üniversiteler

Yurtdışında lisans programları ile ilgili bilgi almak için Yurt dışı Lisans Programları, yüksek lisans programları ile ilgili bilgi almak için Yurt dışı Yüksek Lisans Programları sayfalarımızı da inceleyebilirsiniz.

Amerika’da Havacılık ve Uzay Mühendisliği Eğitimi:

Amerika, havacılık ve uzay mühendisliği eğitimi için en iyi ülke olarak kabul edilmektedir. Bunun nedeni, dünyadaki en büyük havacılık endüstrisinin ve en önemli işletmelerin çoğunun merkezinin Amerika Birleşik Devletleri'nde olmasıdır.

Amerika'da havacılık ve uzay mühendisliğinin önemi ulusal güvenlik, ekonomi, eğitim ve araştırma üzerindeki etkisinde açıkça görülmektedir. Havacılık ve uzay mühendisliği ABD'nin savunma ve istihbarat yeteneklerinin yanı sıra küresel liderliğine ve diplomasisine de katkıda bulunuyor. Dahası, alanda yeni zorluklar ve fırsatlar ortaya çıktıkça ABD'de havacılık ve uzay mühendislerine olan talep istikrarlı bir şekilde artıyor.

ABD'de havacılık ve uzay mühendisliği okumak, havaya ve uzaya tutkusu olan herkes için ödüllendirici bir seçimdir. En iyilerden öğrenmek, en son projeler üzerinde çalışmak ve dinamik ve çeşitliliğe sahip bir topluluğun parçası olmak için eşsiz bir fırsat sunuyor. 

ABD, aralarında Boeing, Lockheed Martin, Northrop Grumman, SpaceX ve NASA'nın da bulunduğu dünyanın en ünlü havacılık şirketlerinden bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu kuruluşlar inovasyonu teşvik ediyor ve havacılık ve uzay mühendisliği öğrencilerine çok sayıda araştırma ve iş fırsatı sunuyor. ABD, havacılık araştırma ve geliştirmesine büyük yatırımlar yapıyor ve bu da havacılık teknolojisinde en ileri gelişmelere yol açıyor. Amerika’da öğrenciler, uygulamalı araştırma ve geliştirme projeleri için en son teknolojiye sahip tesislere ve kaynaklara erişebilmektedir. Amerikan üniversiteleri ve havacılık programları, yüksek kaliteli eğitim ve araştırma konusunda güçlü bir itibara sahip olup, dünya çapında saygı görmektedir. ABD, lisans derecelerinden yüksek lisans ve doktora çalışmalarına kadar çok çeşitli havacılık ve uzay mühendisliği programları sunmaktadır. Öğrenciler havacılık, astronotik, itici güç veya uzay sistemleri gibi farklı uzmanlıklar arasından seçim yapabilirler.

 Amerikan üniversiteleri genellikle havacılık ve uzay endüstrisi ile güçlü bağlantılara sahiptir ve değerli uygulamalı deneyim ve profesyonellerle ağ oluşturma olanağı sağlayabilecek staj ve ortak çalışma fırsatları sunmaktadır. ABD, uzay araştırmalarında öncüdür; NASA gibi kuruluşlar ve SpaceX gibi özel şirketler bu yolda başı çekmektedir. ABD'de havacılık ve uzay mühendisliği okumak, uzay görevleri ve keşif projelerinde çalışmak için eşsiz fırsatlar sağlayabilir.

Massachusetts Institute of Technology (MIT), Stanford, California Institute of Technology, Purdue Üniversitesi, University of Michigan-Ann Arbor Amerika’da Havacılık eğitimi alabileceğiniz en prestijli üniversitelerdir.

Kanada’da Havacılık ve Uzay Mühendisliği Eğitimi:

Dünyadaki en iyi Havacılık ve Uzay Mühendisliği kurumlarının çoğuna ev sahipliği yapan Kanada, aynı zamanda oldukça gelişmiş bir Havacılık ve Uzay endüstrisine de ev sahipliği yapmaktadır. Yıllık geliri yaklaşık 22 milyar dolar olan Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Quebec'in kalbinde yer alan komuta merkeziyle ülkede hızla gelişen bir sektördür. Kanada'nın bir başka eyaleti olan Montreal, dünya çapındaki en büyük 3 havacılık üretim merkezinden biridir. Bir uçağın tamamının yerel olarak monte edilebildiği tek yer olma ününe sahiptir. Kanada'da havacılık ve uzay mühendisleri için en iyi şirketlerden bazıları Bell Helicopter, Pratt & Whitney, CAE Electronics vb.'dir.

Dünya çapında pek çok öğrenci, ülkenin buluş ve teknoloji alanındaki gelişiminin yanı sıra ülkedeki kurumların ve kolejlerin çeşitli derecelerin mevcut olması nedeniyle Kanada'da havacılık ve uzay mühendisliği eğitimi almak istiyor. Kanada, esnek programlara sahip öğrenciler için PG Diploması, Yüksek Lisans, Lisans ve Diploma da dahil olmak üzere çeşitli seviyelerde çok çeşitli havacılık mühendisliği kursları sunmaktadır.

Kanada, Mühendislik ve Teknoloji QS sıralamasına göre en yüksek sıralamaya sahip 22 küresel üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır.

Kanada'da havacılık ve uzay mühendislerine büyük bir talep var. Ülkede 14.200 vasıflı mühendis talebi görülmesi beklenirken, iş arayanların sayısı ise yaklaşık 10.700. Bu nedenle havacılık ve uzay mühendisliği Kanada'da kazançlı bir kariyer seçeneğidir.

Kanada'daki havacılık ve uzay mühendisliği üniversiteleri, konuları proje tabanlı bir öğrenme modeliyle kapsar. Üniversiteler, endüstri ortakları aracılığıyla eğitim ve stajlar düzenleyerek öğrencilere endüstri gereksinimlerine hazırlanmaları için gerekli endüstri deneyimini sağlar.

Carleton üniversitesi, Toronto Üniversitesi, McGill Üniversitesi, Ryerson Üniversitesi, Concordia Üniversitesi, Polytechnique Montreal, University of WindsorKanada’da Havacılık eğitimi alabileceğiniz en prestijli üniversitelerdir.

İngiltere’de Havacılık ve Uzay Mühendisliği Eğitimi:

İngiltere, Havacılık ve Uzay Mühendisliği endüstrileriyle tanınmaktadır ve havacılık ve uzay mühendisliği alanında Rolls-Royce ve BAE Systems gibi şirketlerle zengin bir geçmişe sahiptir. Ülke, havacılık ve uzay mühendisliği programları sunan dünyaca ünlü kurumlara ev sahipliği yapıyor. İngiltere, hem lisans hem de yüksek lisans derecelerinde güçlü endüstri işbirliklerini ve pratik deneyimi içeren Havacılık ve Uzay Mühendisliği programları sunmaktadır.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği dersleri sunan birçok üniversite, öğrencilerinin havacılıkla ilgili yarışmalara, araştırma projelerine ve endüstri işbirliklerine katılmalarına olanak tanır. Öğrenciler tasarım yarışmaları, öğretim üyeleriyle araştırma projeleri ve havacılık şirketlerinde staj gibi girişimlere katılabilirler. Bu deneyimler pratik becerileri geliştirir, yenilikçiliği teşvik eder ve havacılık ve uzay sektöründe değerli ağ oluşturma fırsatları sağlar.

İngiltere havacılık endüstrisi, Amerika Birleşik Devletleri'nin ardından dünyanın ikinci büyük endüstrisidir ve İngiltere Hükümeti 2030 yılına kadar küresel uzay pazarının %10'unu ele geçirmeyi planlamaktadır. Birleşik Krallık'ta 3.000'den fazla havacılık şirketi faaliyet göstermektedir ve havacılık sektörü en büyük sektöre sahiptir. Avrupa'da doğrudan ve dolaylı olarak 282.000'den fazla iş sağlayan çok sayıda KOBİ şirketi bulunmaktadır.

Imperial College London, Bristol Üniversitesi, Bath Üniversitesi, Sheffield Üniversitesi, Coventry Üniversitesi, Southampton Üniversitesi, Brighton Üniversitesi, Nottingham Üniversitesiİngiltere’de Havacılık eğitimi alabileceğiniz en prestijli üniversitelerdir.

Almanya’da Havacılık ve Uzay Mühendisliği Eğitimi:

Almanya, güçlü mühendislik eğitimi ve havacılık endüstrisi ile tanınmaktadır. Ülke Havacılık ve Uzak mühendisliği eğiti almak isteyen öğrencilere, önde gelen şirket ve kurumlarla yüksek ve kaliteli eğitim, araştırma fırsatları ve güçlü bir havacılık ve uzay sektörü sunuyor. Neredeyse her alanda kaliteli eğitim veren saygın kurumlarıyla tanınan Almanya, aynı zamanda Mühendislik ve Teknoloji alanında çok sayıda ders sunan teknik enstitüleri ve üniversiteleriyle de dünya çapında tanınmaktadır.

Havacılık ve Uzay Mühendisliği uzmanlık gerektiren bir disiplin olduğundan genellikle Almanya'nın önde gelen üniversitelerinde bu konuda lisansüstü düzeyde eğitim verilmektedir. Ayrıca, genel bir BEng veya BTech derecesi alabilir ve bu konuyu yüksek lisans seviyesinde seçerek Havacılık ve Uzay Mühendisliği alanında lisansüstü uzmanlaşma kazanmaya doğru ilerleyebilirsiniz.

Alman Havacılık ve Uzay endüstrileri, Havacılık ve Uzay Endüstrisinin genişleme ve yeniliklerinden elde edilen toplam gelirin %15'inden fazlasını oluşturan havacılık ve uzay teknolojilerinin araştırma ve geliştirmesine yoğun bir şekilde yatırım yapmaktadır. Almanya'da havacılık ve uzay mühendisliği alanındaki araştırmalara, bu alanda ilerleme kaydedilmesi için her yıl milyarlarca euro ödeniyor.

Brandenburg University of Technology Cottbus-Senftenberg, Braunschweig University of Technology, Bremen University of Applied Sciences, University of Stuttgart, FH Aachen University of Applied Sciences, RWTH Aachen University of Applied Science, Karlsruhe Institute of Technology (KIT), Private University of Applied Sciences Göttingen (PFH), International Graduate Center, Technical University of Applied Sciences Wildau, Munich University of Applied Sciences, Technical University of Munich, Wildau Institute of Technology, Technische Universität Berlin, University of Bremen Almanya’da Havacılık eğitimi alabileceğiniz en prestijli üniversitelerdir.

Avustralya’da Havacılık ve Uzay Mühendisliği Eğitimi:

Avustralya'da Havacılık ve Uzay Mühendisliğine dalmak teknik bilgiden daha fazlasını sunar. Birinci sınıf kurumlar, son teknoloji araştırmalar ve canlı bir havacılık ve uzay endüstrisi ile öğrenciler sadece öğrenmeye değil, aynı zamanda küresel arenada yenilik yapmaya ve liderlik etmeye de hazırlar. Avustralya, havacılık ve uzay mühendisliği alanında birinci sınıf üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır. Mükemmel kariyer seçenekleri ve yüksek maaşlarıyla Avustralya, her yıl milyonlarca havacılık ve uzay mühendisliği adayı için tercih edilen bir destinasyondur.

Avustralya Ticaret ve Yatırım Komisyonu tarafından bildirildiği üzere, Avustralya Havacılık ve Uzay Endüstrisi toplamda 14.000 kişiyi istihdam eden yaklaşık 830 firmadan oluşmaktadır.

Avustralya, kariyer gelişimi için birinci sınıf eğitim, tesisler ve fırsatlar sunan dünyanın en iyi havacılık ve uzay mühendisliği yüksek okullarından bazılarına sahiptir. Öğrenciler temel bilgileri incelerken keşfetme ve pratik deneyim kazanma fırsatına sahip olurlar. Örneğin uçuş simülatörleri aracılığıyla pilotluk deneyimi kazanabiliyor ve bu alanda birçok araştırmacıyla işbirliği yapabiliyorlar.

Şu anda Avustralya'daki havacılık ve uzay mühendisliği, birçok iş fırsatı ve yükselişte olan yenilikçi gelişmelerle umut verici bir alandır. Avustralya'da havacılık ve uzay mühendisliği eğitimi almak öğrencilere birçok iş fırsatı sunar. Mezunlar uçak tasarımı, bakım, havacılık kontrol sistemleri veya havayolu gibi farklı sektörlerde çalışabilirler. Aslında F1 takımları bile hızlı modül ve makinelerini tasarlamaları için havacılık ve uzay mühendisliği mezunlarını işe alıyor.

 RMIT Üniversitesi, Queensland University of Technology, Univesity of New South Wales, Adelaide Üniversitesi, Monash Üniversitesi, The university of Sydney Avustralya’da Havacılık eğitimi alabileceğiniz en prestijli üniversitelerdir.

Aşağıda çeşitli ülkelerdeki Havacılık eğitimi alabileceğiniz prestijli üniversiteler sıralanmıştır:

Çin:Tsinghua Üniversitesi , Beihang Üniversitesi, Harbin Institute of Technology, Xi’an Jiaotong Üniversitesi, Northwestern Polytechnical University, National University of Defense Technology, Zhejiang Üniversitesi, Beijing Institute of Technology, Nanjing University of Aeronautics and Astronautics, Huazhong University of Science and Technology, Tianjin Üniversitesi

Japonya: The University of Tokyo, Tohoku Üniversitesi , Kyoto Üniversitesi, Osaka Üniversitesi, Kyushu Üniversitesi, Nagoya Üniversitesi

Hollanda: Delft University of Technology, Eindhoven University of Technology, Eindhoven University of Technology, Utrecht Üniversitesi, University of Twente, Gronigen Üniversitesi

İsviçre:Swiss Federal Institute of Technology Zurich, Federal Institute of Technology Lausanne, ETH Zurich

Singapur: National University of Singapore (NUS), Nanyang Technological Üniversitesi, Singapore University of Technology and Design, Singapore Institute of Technology

Güney Kore: Seoul National Üniversitesi , Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST), Yonsei Üniversitesi, Hanyang Üniversitesi

İtalya: Sapienza Üniversitesi, Polytechnic University of Milan, University of Pisa, Polytechnic University of Turin, Federico II University – Naples

Danimarka: Technical University of Denmark, Aalborg Üniversitesi, University of Copenhagen, Aarhus Üniversitesi, University of Southern Denmark, Roskilde Üniversitesi

Belçika: Université catholique de Louvain (UCLouvain), KU Leuven, Ghent Üniversitesi, Liege Üniversitesi,Fee University of Brussels, Antwerp Üniversitesi

İsveç: Chalmers University of Technology, KTH Royal Institute of Technology, Lund Üniversitesi

Hong Kong: City University of Hong Kong, Hong Kong University of Science and Technology

Tayvan: National Taiwan University, National Cheng Kung University (NCKU), National Chiao Tung University, National Central University, Chang Gung Üniversitesi, National Taiwan University of Science and Technology (Taiwan Tech)

İspanya: Technical University of Madrid, Universitat Politècnica de Catalunya, Cadiz Üniversitesi, European University of Valencia, Vigo Üniversitesi

Fransa: University of Paris-Saclay, Institut National des Sciences Appliquées de Lyon, Paris-Sud Üniversitesi, University of Bordeaux

Malezya: Universiti Teknologi Malaysia, Universiti Malaya (UM), Universiti Putra Malaysia (UPM), National University of Malaysia, University of Science, MARA University of Technology, Petronas Technology University

Portekiz: University of Lisbon, University of Porto, University of Coimbra, Aveiro Üniversitesi, University of Minho

Hindistan: Indian Institute of Technology Kharagpur

Portekiz: University of Porto

Finlandiya: Helsinki Üniversitesi, Aalto Üniversitesi, Turku Üniversitesi, Jyvaskyla Üniversitesi 

Norveç:Norwegian University of Science And Technology, OsloÜniversitesi, UiT The Arctic University of Norway

Avusturya: Technische Universität Wien, University of Vienna, Graz University of TechnologyInnsbruck Üniversitesi

Polonya: Warsaw University of Technology, University of Warsaw, Jagiellonian Üniversitesi, Silesian University of Technology

Tayland: King Mongkut's University of Technology Thonburi, Chulalongkorn Üniversitesi, Mahidol Üniversitesi, Thammasat Üniversitesi, Chiang Mai Üniversitesi, Asian Institute of Technology

Yeni Zelanda: The University of Auckland, Cantrbury Üniversitesi 

Rusya: Moscow Satet Üniversitesi, St Petersburg State Üniversitesi, Moscow Aviation InstituteMoscow Institute of Physics and Technology, Novosibirsk State Üniversitesi. Bauman Moscow Satet Technical University

Brezilya: Universidade de São Paulo, Universidade Estadual de Campinas (Unicamp), Universidade Federal do Rio de Janeiro, Universidade Federal de Rio Grande do Sul, Universidade Federal de Minas Gerais

Meksika: Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM), Na tional Polytechnic Institute

Arjantin: Universidad de Buenos Aires (UBA), National University of La Plata

Endonezya:Bandung Institute of Technology (ITB), Universitas Indonesia, Sepuluh Nopember Institute of Technology, Gadjah Mada Üniversitesi

Yunanistan:National Technical University of Athens, National and Kapodistrian University of Athens

Çek Cumhuriyeti: Charles Üniversitesi, Czech Technical University in Prague, Brno University of Technology, Technical University of Ostrava

Macaristan: Budapest University of Technology and Economics Eotvos Lorand Üniversitesi, University of Debrecen, University of Szeged

İrlanda: University College Dublin, Trinity College Dublin, National University of Ireland

Güney Afrika: University of Cape Town, University of Witwatersrand, University of Pretoria, University of Stellenbosch 

Mısır: Cairo Üniversitesi, Alexandria Üniversitesi, Zagazig Üniversitesi

Litvanya: Riga Technical Univrsity, University of Latvia

Devamını Oku

Yurt Dışında Havacılık ve Uzay Mühendisliği Eğitimi Ücretleri

Yurt dışında Havacılık fakültesinde eğitim görmeyi düşünen öğrenciler için maliyet ülkeden ülkeye ve okuldan okula değişiklik gösterir. 

Yurt dışında diploma almanın maliyetinin aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlı olduğunu hatırlatmamız gerekir:

  • Kurum tipi ve coğrafi konumu 
  • Programın niteliği (kampüs içi veya çevrimiçi)
  • Çalışma düzeyi (Lisans, yüksek lisans veya doktora).
  • Programın uzmanlık alanı
  • Ulaşım, konaklama, yeme içme ve eğlence ücretleri gibi diğer faktörler.

Amerika üniversitelerinde Havacılık ve Uzay Mühendisliği dersleri almanın ortalama maliyeti Amerika'da yıllık 15,000 USD ile 55,754 USD arasında değişmektedir.

Uluslararası öğrenciler, İngiltere'de Havacılık ve Uzay Mühendisliği eğitimi alırken akademik yıl başına 18.000 £ ile 37.900 £ arasında bir ücret ödemeyi bekleyebilirler.

Kanada'da Havacılık eğitiminin maliyeti seçtiğiniz üniversiteye ve programa göre değişir. Kanada kolejlerinde ve üniversitelerinde bir Havacılık kursunun ortalama öğrenim ücreti yıllık 30.000 ila 40.000 Kanada Doları arasındadır.

Almanya'da eğitim almanın öğrenim maliyeti diğer en iyi yerlere kıyasla çok daha azdır ve hatta Almanya'daki devlet üniversitelerinde ücretsiz yüksek lisans programlarında eğitim alabilirsiniz. Büyük üniversiteler genellikle AB üyesi olmayan/AEA öğrencilerinden, bir üniversiteden diğerine değişebilen dönem ücreti alırlar. (150-1500 Euro)

Avustralya'daki Havacılık kurslarının yıllık öğrenim ücretleri 30.000 AUD ile 52.000 AUD arasında değişmektedir. Avustralya hükümeti, uluslararası öğrenciler için maliyetleri %30 ila %40 oranında azaltarak mali yardım da sağlamaktadır.

Work and travel yaparak eğitim ve yaşam giderlerinizi karşılayabilir ve/veya eğitim ve yaşam masraflarınızı hafifletebilirsiniz. Detaylı bilgi için danışmanlarımızla iletişime geçebilir veya Work and Study sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Öğrenci Yorumları

Merhaba ben, Anıl. Eli Dil Okulu için İrlanda vizemi aldım ve yarın uçuyorum. Uzun zamandır hayalini kurduğum İrlanda eğitimi için, uzun uğraşlar ve meşakkatli süreç sonrası mutlu sonra ulaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Başta Özge Hanım olmak üzere tüm Global Vizyon ailesine, bu süreçte yanımda oldukları için teşekkür ederim. 

Anıl Öz Öğrenci
Öğrenci Yorumları

ELI Dublin Dil Okulu’na giden öğrencimiz Salih Demirci’den gelen bir fotoğraf. Öğrencimiz şu anda İrlanda’da, kendisine başarılı ve keyifli bir eğitim hayatı dileriz. İrlanda ELI Dublin okulunda çok sayıda öğrencimiz 25 hafta work and study programı yapmaktadır. Özellikle Cenker Ozan beyin Türk öğrencilere göstermiş olduğu çok önemli destekler nedeniyle Türk öğrenciler ELI İrlanda okullarına büyük ilgi gösterirler. 


Salih Demirci Öğrenci
Twin English Centres Dublin Öğrenci Yorumları

Merhabalar, ben Deniz Ecemnur Sevinç. Medipol Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman mezunuyum. Uzun bir bekleyişin ardından sonunda İrlanda vizeleri açıldı ve vakit kaybetmeden başvurdum. Danışmanım Merve Hanım’la birlikte Twin Okulu Genel İngilizce programına kaydımı gerçekleştirdim. Heyecanlı ve uzun bir bekleşin ardından 11’inci haftada vizemi aldım. Çok mutluyum! Bu süreçte bana her konuda titizlikle destek olan danışmanım Merve Ortakçı’ya ve tüm Global Vizyon ailesine çok teşekkür ederim.

Deniz Ecemnur Sevinç Öğrenci
Öğrenci Yorumları

Merhaba, ben Cansu. İrlanda Dublin’deki eğitimimin dördüncü ayındayım, her şey çok güzel ilerliyor. Şu anda Starbucks’ta barista olarak çalışmaya devam ediyorum, saatlik kazancım ortalama 10.40 Euro. Haftada 20 saat çalışarak hem yaşam giderlerimi karşılıyor hem de İngilizce pratiği yapıyorum. Okulda öğrendiklerimi, iş hayatında pratiğe döküyorum. İrlanda’ya ekim ayında geldim ve gelir gelmez zorluk yaşamadan iş bulma şansım oldu. Bu noktada daima beni destekleyen, her sorumda bana yardımcı olan danışmanım Semra Esgün’e sonsuz teşekkür ederim. Sizler de hem eğitim alıp hem çalışmak istiyorsanız İrlanda bunun en muazzam yer. İnsanlar inanılmaz sevecen ve yardımsever, kesinlikle tavsiye ederim.

Gözde Işık Öğrenci
Kaplan English Dublin Öğrenci Yorumları

Kaplan Dublin’e giden öğrencimiz Erkin Ocak’tan gelen bir fotoğraf. Bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz. Umarız ki keyifli vakit geçiriyorsundur.

Erkin Ocak Öğrenci

Sıkça Sorulan Sorular

Havacılık ve Uzay Mühendisi olmak ne kadar zor?
    Havacılık ve Uzay Mühendisliği dereceleri zordur ancak üniversite sonrası en iyi fırsatlardan bazılarını da sunarlar. Havacılık ve Uzay Mühendislerinin son derece teknik ve doğru olmaları, aynı zamanda sorunları çözmek için yaratıcılığı ve hızlı düşünmeyi kullanmaları gerekir.
Havacılık ve Uzay Mühendisliği eğitimi almak için en iyi ülkeler hangileridir?
    Uluslararası öğrencilerin Havacılık ve Uzay Mühendisliği eğitimi alabileceği en iyi 6 ülke: Amerika Birleşik Devletleri (ABD) İngiltere Kanada Almanya Fransa Japonya Güney Kore Singapur
Havacılık ve Uzay Mühendisliği için ne gibi dersler alınır?
    Bu konudaki kurslar için tipik modüller şunları içerir: Aerodinamik ve/veya Uçuş Dinamiği Uçak sistemleri ve performansı Tasarım (mühendislik, uçak, havacılık araçları) Matematik ve Mühendislik Matematiği Akışkanlar mekaniği Yapılar ve Malzemeler Katı Mekanik
Havacılık ve Uzay Mühendisliği lisans dereceleri için popüler dereceler nelerdir?
    Uçak Mühendisliği Uzay Mühendisliği Havacılık Mühendisliği Ticari Havacılık Mühendisliği Havacılık ve Uzay Mühendisliği (Hons) Havacılık Makine Mühendisliği Makine ve Havacılık Mühendisliği Uzay ve Uydu Mühendisliği Havacılık Mühendisliği
Havacılık ve Uzay Mühendisliği mi, Uçak Mühendisliği mi okumalıyım?
    Havacılık ve Uzay Mühendisliği, uçak eğitimi almak isteyenler için en iyisi olmasa da üstün seçeneklerdir. Uçak yapımı sektöründe çalışmak isteyen öğrencilerin havacılık ve uzay mühendisliği, uzay endüstrisinde çalışmak isteyenlerin ise havacılık mühendisliği okuması gerekmektedir.
Yurt dışında Havacılık okumak için YKS gerekli mi?
    Pek çok ülkedeki pek çok üniversitede sınavsız Havacılık programlarına girme imkanı bulunmaktadır.
Bizimle konuşun

Yurt Dışında Havacılık ve Uzay Mühendisliği Eğitimi Projeniz için
Lütfen Bizimle İletişime Geçin.

Hemen Sizi Arayalım