Bize Ulaşın
Duyurular
Kampanyalar
Başvuru Formları
Hemen bize ulaş

Bize Ulaşın

Whatsapp’dan
Ulaşın

Mesaj Atın

Sizi Bilgilendirelim

Ön Başvuru Whatsapp
Kişisel Bilgileriniz
Yurtdışı Eğitim Programları hakkında bilgilendirme maili almak istiyorum.
Lütfen Onay Kodunu Giriniz

Bilgilerinizin bize iletilmesi için Kullanıcı Veri Koruma Kanunu gereği numaralı telefonunuza SMS olarak gönderilen onay kodunu lütfen aşağıdaki kutucuğa giriniz:

Size En Yakın Zamanda Döneceğiz.

Global Visions ön bilgi formunu doldurduğunuz için çok teşekkür ederiz. Yurtdışı eğitim, çalışma ve vize programlarına son aylarda büyük talep olduğu için sizlere dönüş yapmakta bazen gecikmeler yaşanabiliyor. O nedenle sizden ricamız uygun bir zamanda mutlaka ofislerimize doğrudan ziyaret etmeniz olacaktır. Yüz yüze görüşmelere daha fazla zaman ayırabilmekteyiz. Yurtdışı eğitim ve çalışma vizeleri zaman alabilmekte ve özellikle maddi durumla ilgili belgeler konsolosluklar tarafından sorulmaktadır. Bu nedenle görüşmelere gelirken eğitim durumunuz, kariyer durumunuz ve bankada bulunan para miktarını gösteren belgeleri de sunarsanız, çok daha hızlı çözümler üretebiliriz.

Anasayfa
Global Visions International Education

Global Visions International Education tüm gün boyunca online ve ofis görüşmeleri ile sizlere hizmet vermektedir.


Yapmanız gereken tek şey online yada yüz yüze görüşmenizin randevusunu önceden oluşturmanız. Lütfen ofis görüşmeleriniz ya da online görüşmeleriniz için randevu oluşturunuz.


Ocak, Mayıs ve Eylül 2024 dönemi için ÇOK ÖZEL FİYATLARLA DIL OKULLARI, ÇALIŞMA İZİNLİ DİPLOMA PROGRAMLARI, WORK AND STUDY, WORK AND TRAVEL, MAAŞLI STAJ kayıtlarımız ve YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERİNİN ÖZEL TÜRKİYE BURSLARIYLA GÜZ 2024 AKADEMIK KAYITLARI devam etmektedir.


Uzman danışmanlarımız sizlere aşağıdaki numaralardan telefon veya WhatsApp yoluyla destek vermekte, hem ofiste yüz yüze görüşme hem de çevrimiçi video kanalları ile görüşme yapmaktadır.


Work and Study ve Akademik Programlar hakkında detaylı bilgi almak için yapmanız gereken tek şey ofis yada online randevusu oluşturmak yada aşağıdaki numaralardan uzman danışmanlarımıza telefon yada WhatsApp ile ulaşmak.


Danışmanlarımızın uzmanlık alanlarını ve GSM/Whatsapp numaralarını aşağıda bulabilirsiniz . Dilerseniz yüz yüze yada online görüşme yapmak için kendileri ile direk iletişime geçebilirsiniz.


Türkiye'nin Her Yerinden Ulaşabileceğiniz Santral : 0212 244 25 72
Merkez Santral Hattı: +90 212 249 1981
Merkez Santral CEP Hattı (Sadece Aramalar için): +90 533 747 64 21
Merkez Whatsapp Hattı (Sadece Whatsapp Yazışmaları için):
+90 535 643 31 81 


Çalışma İzinli Programlar – Work and Study – Akademik Programlar- Dil Okulları- Yaz Okuları- Work and Travel – Maaşlı Staj Tüm Departmanlar için Randevu oluşturabileceğiniz Direk Santral Numaralarımız


GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


(İngiltere, Kanada, İrlanda, Malta, Amerika, Dubai, Avustralya Çalışmalı Diploma Programları, Work and Study , Dil Okulları , Yaz Okulları- İngiltere Childcare Programları)


GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


Akademik Üniversite Departmanı

 

GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


Yurtdışı Lise Departmanı

Güler Taylan Akar : +90 533 276 58 82


Work and Travel Work and Study Departmanı

Merkez Santral: 0212 244 25 72

Evrak Hatti(Sadece WhatsApp) : +90 507 388 4405


Global Vize Departmanı

Merkez Santral: 0212 244 25 72


ŞUBELERİMİZ

Ankara Şube – +90 541 571 03 90

Izmir Şube – +90 530 774 46 01

Antalya Şube – +90 242 316 48 87

Bodrum İrtibat - +90 535 643 31 81
İngiltere İrtibat - +44 7908 577897

Toronto - +1 437 830 07 28


TURSAB A grubu seyahat acentemiz uçak biletleri için:

Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com


Muhasebe Departmani

Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com


Ayrica mail adresimizden ya da web sitemizde yer alan başvuru formumuzdan da bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.


E-mail : info@globalvizyon.com


Ön Başvuru Formu :globalvizyon.com/yurtdisi-egitim-ve-kariyer-programlari/




Hemen Bize Ulaş
  • yurtdışı eğitim
  • dil öğrenme
  • Öğrenci Yaşamı

TOEFL Sınavı Nedir, Nasıl Hazırlanılır?

TOEFL Nedir?

İngilizce eğitim veren yerlerde eğitim görmek ve akademik kariyer yapmak için İngilizce yeterliliğini kanıtlamak gerekir. Bunun için ise bazı dil sınavlarına girip iyi bir puan almanız zorunludur. TOEFL nedir diye merak ediyorsanız bu sınavlardan olduğunu bilmeliniz. Dünyada en çok girilen dil sınavlarından biri olması TOEFL sınavlarının önemini daha da artırır. 

Önde gelen, başarılı yüzlerce üniversite TOEFL ibt test sonucuna göre dil değerlendirmesi yapar. Ana dili İngilizce olmayan gençlerin eğitim kurumlarına başlaması için referans olur. ABD başta olmak üzere Birleşik Krallık, Hollanda, İsveç, Avustralya, Malezya ve yüzlerce ülkede üniversite eğitimi almak, koleje gitmek için zorunludur. 

Profesyonel şirket, kurum, kuruluş ve organizasyonlarda çalışmak için ise TOEFL sınavlarından yüksek puan almanız istenir.

TOEFL Ne İşe Yarar?

İngilizcenin hakim olduğu ülkelerde eğitim görmek için bazı şartları yerine getirmeniz gerekir. TOEFL ne işe yarar diye merak ediyor ve bir yerden başlamak istiyor olabilirsiniz. İngilizce eğitim veren çoğu ülkede lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi almak için girmeniz gereken TOEFL sınavıdır. Özellikle Amerika’da lisans ve Amerika’da lisans üstü eğitim alacaksanız IELTS değil TOEFL İBT sınavı puanınız olmalıdır. Yüksek IELS puanı aldığınızda bile bunu üniversite onaylıyorsa başvuru yapabilirsiniz. TOEFL puanınız var ise ve şartları taşıdığınızda kuruma kayıt için başvurabilirsiniz.

Yurt dışında yüzlerce üniversite TOEFL puanı üzerinden değerlendirme yaparak İngilizce yeterliliği hakkında bilgi edinir. İngilizce okuma, yazma, konuşma ve dinleme yeterliliğini puanlayan TOEFL sınavı çalışma şartlarınızın iyileşmesine de katkı sunar. Bulunduğunuz yerde iletişim kurma, derdinizi anlatma becerinizi de ortaya koyar.

TOEFL sınavlarının başka avantajları da vardır. Çoğu şirket, kurum ve kuruluşlar dil becerilerine dair bilgi edinmek için TOEFL puanına sahip olmanızı önemser. Böylece çalışacağınız pozisyonda işinizi iyi yapabileceğinize dair inanç güçlenir. Mesleki yeterliliğiniz olsa da başta Amerika’da iyi bir firmada yönetici pozisyonunda çalışmak için TOEFL sınavından yüksek puan almalısınız.

Öne çıkan ülkelerden İngiltere veya Kanada’da eğitim almak istiyorsanız kabul kriteri olarak TOEFL puanı sizin için önemli olacaktır; 

İngiltere, dünya çapında saygın üniversiteleri ve zengin akademik geçmişi ile uluslararası öğrenciler için popüler bir eğitim merkezidir. Oxford ve Cambridge gibi prestijli üniversitelerin yanı sıra, birçok kurum yenilikçi programlar ve geniş araştırma olanakları sunmaktadır. İngiltere'de lisans programları genellikle üç yıl sürmektedir, ancak bazı disiplinlerde bu süre dört yıla çıkabilir. Eğitim dili İngilizce olduğundan, TOEFL puanınız başvurunuzda önemli bir rol oynar. İngiltere'de lisans eğitimi hakkında daha fazla bilgi için İngiltere'de Lisans Eğitimi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kanada, öğrenci dostu ortamı, kaliteli eğitimi ve çeşitliliği ile tanınan bir başka popüler eğitim destinasyonudur. Ülkenin dört bir yanına yayılmış üniversiteleri, geniş yelpazede lisans programları sunar ve öğrencilere araştırma ve staj imkanları sağlar. Kanada'da lisans eğitimi genellikle dört yıl sürmektedir ve İngilizce'nin yanı sıra bazı programlar Fransızca olarak da sunulmaktadır. Kanada üniversitelerine başvururken TOEFL puanınız önemli bir kabul kriteridir. Kanada'da lisans eğitimi hakkında daha fazla bilgi almak için Kanada'da Lisans Eğitimi sayfamızı inceleyebilirsiniz.

TOEFL puanı İngilizce yeterliliği hakkında bilgi veren güvenilir yöntem olduğundan uluslararası alanda kabul edilir. 

Neden TOEFL Sınavına Girmelisiniz?

Kurumlar ve üniversitelerin İngilizce yeterliliğinizi test edebileceği sınavlardandandır. Neden TOEFL sınavına girmelisiniz diye düşünüyorsanız çok iyi üniversitelerde eğitim almanıza zemin hazırlar. Çalışmayı hayal bile edemeyeceğiniz büyük ve nitelikli şirketlerde çok iyi pozisyonlarda işe başlamanızı sağlar. İngilizce seviyenize dair güvenilir ve uluslararası geçerliliği olan puan alırsınız.

TOEFL Sınavı Türleri Hangileridir?

Amerika temelli TOEFL sınavları iki farklı şekilde yapılır. TOEFL IBT (Internet Based Test) ve TOEFL PBT (Paper Based Test) sınavı birçok açıdan farklıdır. TOEFL PBT sınavı kağıt üzerinden yapılan dil sınavıdır. Günümüzde TOEFL PBT sınavına fazlaca talep olmadığından TOEFL IBT testi öne çıkar. Uluslararası geçerliliği olan ve üniversitelerden kabul almanızı sağlayan bu sınavlar İngilizce yeterliliği hakkında bilgi verir.

1. İnternet Tabanlı Test - TOEFL İBT Sınavı Nedir?

TOEFL iBT(R) sınavı Türkiye, ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda dahil olmak üzere dünya çapında 150'yi aşkın ülkede 11.000'den fazla üniversite ve kurumda size avantaj sağlar. Ayrıca, Türkiye'deki tüm üniversiteler TOEFL iBT sınavını kabul etmektedir; TOEFL iBT sınavı, Türkiye'de ÖSYM tarafından kabul edilen ve YDS sınavına denkliği bulunan bir sınavdır. TOEFL iBT sınavı, lisans, yüksek lisans yada doktora programlarına başvurularında kullanılır. Dünya genelinde binlerce TOEFL iBT sınav merkezi bulunmaktadır. Sınav, ülkemizde de başta büyük şehirler olmak üzere pek çok şehirde, üniversitelerde ya da bazı özel eğitim kurumlarında bulunan merkezlerde bilgisayar aracılığıyla İnternet üzerinden yapılır. Sınav sonuçları yaklaşık 6 iş günü içerisinde açıklanır.

TOEFL iBT sınavı, reading, listening, speaking ve writing olmak üzere 4 bölümden oluşmaktadır ve yaklaşık 3 saat sürmektedir.

2. Kağıt tabanlı test - TOEFL PBT Sınavı Nedir?

Bu sınav, TOEFL iBT'nin yerine geçen bir seçenektir. Bazı yerlerde TOEFL iBT mevcut olmayabilir ve bu nedenle TOEFL PBT tercih edilebilir. TOEFL PBT, okuma, dinleme, yazma ve dilbilgisi becerilerini değerlendiren bir testtir. Ancak, TOEFL iBT'den farklı olarak, konuşma becerisini ölçmez ve sınav kağıt üzerinde gerçekleştirilir.

TOEFL İBT ve TOEFL PBT Farkı Nedir?

TOEFL İBT ve TOEFL PBT sınavları aslında sınavın yapılması ile başkaca açılardan farklılık gösterir. TOEFL PBT sınavı yavaş yavaş kaldırılmaya çalışıldığından sınav süresi kısa olup speaking bölümü yoktur.

TOEFL İBT ve TOEFL PBT farkı;

→ TOEFL İBT yaklaşık 4 saat süren test iken TOEFL PBT en fazla 2.5 saat sürer.

→ TOEFL İBT sınavında; okuma, yazma, dinleme ve konuşma bölümü vardır. TOEFL PBT sınavında ise 3 bölüm olsa da konuşma bölümü yoktur.

→ TOEFL İBT sınavı ve TOEFL PBT sınavının; soru şekilleri, cevap için verilen süreler farklıdır. Writing bölümü TOEFL PBT sınavında kısadır.

→ TOEFL İBT sınavı bilgisayardan online şekilde girilebilecek şekilde hazırlanır. TOEFL PBT sınavı ise kağıt üzerinde yapılır. İnternetin olmadığı yerlerde daha çok TOEFL PBT tercih edilir.

→ TOEFL İBT sınav puanı 120 üzerinden hesaplanırken TOEFL PBT sınav puanı 310 ile 677 arasında bir değerdir.

TOEFL İBT Sınavına Hangi İngilizce Seviyesinde Hazırlanmak Gerekir?

Daha önce İngilizce çalışmamış ve bu dile dair herhangi bilgisi olmayan kimseler TOEFL hazırlık kursu alabilir. TOEFL İBT sınavına hangi İngilizce seviyesinde hazırlanmak gerekir diye merak edebilirsiniz. En azından Upper Intermediate seviyesinde İngilizce bilginiz olmalıdır. Böylece TOEFL hazırlık kursu aldığınızda sınava rahatça hazırlanabilirsiniz. Sadece İngilizce gramer bilgisi ve kelime bilgisi TOEFL İBT test sonucunuzu başarılı kılmaz. İyi bir eğitim alıp sınav mantığını kavramalısınız. Her bir bölüm için kısıtlı süre öngörüldüğünden toplam zaman içinde TOEFL puanını yükseltecek cevaplar vermelisiniz. 

Yurt Dışında TOEFL Sınav Hazırlık Kursları

Kurs İçeriği: Çeşitli nedenlerden dolayı İngilizce yeterlilik sertifikasına sahip olması gereken kişilerin dünya çapında kabul gören seviye tespit sınavlarına hazırlanmasını sağlayan yoğun kurslardır.

Kimler Katılabilir: Her İngilizce seviyesinden 16 yaş ve üzeri herkes

Tarih: Eğitimler aylık olarak açılabilmektedir. Bazı okullar sadece Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında eğitimleri başlatabilirler.

Süre: 20, 24, 32, 36 ve 48 hafta

Haftalık Ders Sayısı: 15, 20, 25, 30 ders

Avantajı: Program sonunda katılımcı TOEFL sınavının inceliklerini öğrenerek, sınavda başarılı olacak yeterlilikte İngilizce bilgisine sahip olur.

TOEFL (Test Of English As a Foreign Language) sınavı, ana dili İngilizce olmayanların İngilizce bilgisini ölçmek amacıyla, Amerika’nın New Jersey Eyaletinde bulunan ETS-Educational Testing Services (http://www.ets.org) tarafından dünyanın pek çok merkezinde düzenlenen bir sınavdır. Bu sınav, dünya genelinde İngilizce dilinde eğitim veren yaklaşık 4,300 kolej ve üniversite tarafından; lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına ana dili İngilizce olmayan öğrencileri kabul kriteri olarak kullanılır.

Yurt dışında dil eğitimi alarak dil seviyenizi ilerletebilirsiniz. Yurt dışında dil eğitimi almayı düşünüyorsanız sayfamızı ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Yurt Dışında TOEFL Sınav Hazırlık Kursu İçeriği

Türkiye de dahil dünya genelinde pek çok kurum, üniversite, organizasyon ve şirket iş başvurusunda TOEFL sınavından alınan iyi bir sonucu İngilizce yeterlilik belgesi olarak kabul eder. TOEFL sınavını başarılı bir şekilde geçen kişinin İngilizce dil yeterliliği dünya çapında kabul görür.

Bu sebeple İngilizce eğitim veren bir üniversite/kolej/enstitüde eğitim almak isteyenler, uluslararası bir kuruluşta çalışacak olanlar, akademik kariyerine devam edecekler ya da İngilizce dil bilgisini uluslararası geçerliliği olan bir belge ile kanıtlamayı arzu edenler yurtdışında TOEFL sınav hazırlık kurslarına giderek sınava hazırlanabilir. 

ABD, Kanada ve İngiltere’de pek çok eğitim kurumunda açılan TOEFL sınav hazırlık kurslarında öğrencilerin sınav teknikleri, test yeteneği, okuma yetenekleri, not alma ve dinleme yeteneklerinin geliştirmesi amaçlanmaktadır. 

TOEFL sınav hazırlık kursları, Amerika ve Kanada’da genelde haftada 25 ders olarak verilmektedir. Bunların 15 dersi konu anlatımı ve ders olarak, 10 saati de etüt çalışması halinde sunulur. Kurslar en fazla 15 kişilik sınıflarda yapılır ve kurs süreleri 4-16 hafta arasında değişiklik gösterir. 

İngiltere’de sunulan kurslar da diğerleri ile benzerlik gösterir. Fakat İngiltere’de en düşük seviye, yüksek orta seviyedir ve kurs süreleri 8 haftadır. İngiltere'de TOEFL hazırlık kursuna kayıt yaptıran öğrenciler, uzman öğretmenler eşliğinde deneme sınavları yaparak soru çözme tekniklerini geliştirirler. Öğrencilerin kullanacakları kurs kitapları ve deneme sınavları sık sık güncelleştirilmekte olup en son soru tekniklerini kapsayacak şekilde kursun bir parçası olarak öğrencilere sunulur.

Yurtdışında TOEFL IBT Hazırlık Kursları

İngiltere

Amerika

Kanada

İrlanda

Malta

Anglo-Continental, Bournemouth

Kaplan English, Boston 

Kaplan English, Toronto 

Kaplan English, Dublin 

ESE Malta

Oxford International London, Brighton, Oxford

FLS International Dil Kursu  Boston  

ILAC - International Language Academy of Canada, Toronto

ELI English, Dublin

ACE Malta

LSI - Language Studies International, Brighton

Kings Dil Okulları Boston 

EC English, Toronto 

Berlitz English 

EP- English Path  Malta 

LSI - Language Studies International, Cambridge

OHC English dil kursu Boston 

EC English, Vancouver 

Twin English

IELS Malta , Sliema 

Kaplan English, London, Bournemouth, Oxford, Cambridge

LSI- Language Studies International Dil kursu Boston

Quest Language Studies, Toronto


International House, St Julians

St Giles International, London, Brighton, Cambridge

TLA-The Language Academy, Fort Lauderdale

ACCESS International English Language Centre, Toronto



LSI - Language Studies International, Central London

FLS - Saint Peters University, Jersey City 

English Language School, Toronto 



London School of English

Kaplan English, Los Angeles 

LSI - Language Studies International, Vancouver 



International House London

FLS Citrus College, Los Angeles 

International House , Vancouver 




Kings Dil Okulları Los Angeles

ILAC - International Language Academy of Canada, Vancouver




CEL College of English Language Santa Monica, Los Angeles 

St Giles International, Vancouver




OHC English, Miami 





OHC English, New York





Kaplan English, New York 





LSI - Language Studies International, New York 





Oxford International, San Diego





LSI - Language Studies International, San Diego





Converse International School of Languages, San Diego





LSI - Language Studies International- San Francisco




TOEFL İBT Sınavına Kimler Katılabilir?

İngilizce yeterliliğini test eden TOEFL ibt sınavına kimler katılabilir diye merak edebilirsiniz. TOEFL sınavlarına girmek için kişi, eğitim, milliyet ve başkaca sınırlama yoktur. İsteyen herkes TOEFL sınavları ve TOEFL ibt testine girebilir. Aldığı TOEFL puanını eğitim kurumları ve şirket başvurularında kullanabilir.

Hangi Kurumlar TOEFL Sınavını Kabul Ediyor?

Uluslararası geçerliliği olan dil belgesi almak istiyor olabilirsiniz. Hangi kurumlar TOEFL sınavını kabul ediyor bilirseniz puanınızı bu yerlerde kullanabilirsiniz. TOEFL puanı karşınıza çıkacak veya çıkan fırsatları değerlendirmenize imkan verir.

Amerika başta olmak üzere TOEFL sınav puanını kabul edenler;

→ İngilizce eğitim veren üniversite ve kolejler

→ Göçmen büroları

→ Bazı ülkelere giriş için vize departmanları

→ Kurum ve kuruluşlar

→ Organizasyonlar ve şirketler

TOEFL Başvurusu Nasıl Yapılır?

TOEFL test sonucu ile İngilizce eğitim veren kurumlardan eğitim almak isteyebilir veya şirketlerde çalışmayı düşünebilirsiniz. TOEFL başvurusu nasıl yapılır bilirseniz hayallerinize giden yolda ilk adımı atarsınız. TOEFL başvurusu hazırlık kursları aracılığı ile yapılabildiği gibi resmi internet sitesinden kendiniz de sınava kaydolabilirsiniz. 

TOEFL Başvurusu Nereye Yapılır?

TOEFL ibt sınav başvurusu için gün ve saat sınırlaması bulunmaz. 7 gün 24 saat ETS üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz. TOEFL başvurusu nereye yapılır diye merak edenler www.ets.org adresini kullanabilir. Kendiniz aşamaları takip edip ödemeyi yaparak TOEFL sınav kaydı yaparsınız. 

TOEFL Sınavı Yapısı Nasıldır?

Dil seviyenizi test eden TOEFL sınavı hangi aşamalardan oluşuyor diye merak edebilirsiniz. 4 aşamalı olan bu sınavda Writing, Listening, Reading ve Speaking bölümleri yer alıyor. Her bölümden alacağınız puanlar toplanıp TOEFL ibt puanı oluşturulur.

4 bölümden oluşan bu sınav yaklaşık 4 saat sürer. 4 bölüm ve molalar sonrasında sınavdan çıkabilirsiniz. Her bölüm için 30 puan verilip sonuçlar 120 üzerinden hesaplanır. Resmi Yazışma ise yalnızca PBT sınavı için yapılır, PBT için 5 bölümden oluşuyor diyebiliriz bu sebeple. 

Okuma (Reading): Bu bölümde, çeşitli akademik metinler okunur ve ardından metinlerle ilgili sorular cevaplanır. Okuma becerilerini, anlama, çıkarım yapma ve bilgiyi sentezleme gibi alanlarda ölçer. 

Dinleme (Listening): Bu bölümde, çeşitli konuşma ve diyaloglar dinlenir ve ardından dinlediklerinizle ilgili sorular cevaplanır. Dinleme becerilerini, ana fikri anlama, detayları belirleme ve konuşmacıların tutumunu anlama gibi alanlarda ölçer.

Konuşma (Speaking): Bu bölümde, belirli konular hakkında konuşma yapmanız istenir. Genellikle bir konu üzerine birkaç dakika düşünme süreniz olur ve ardından belirli bir süre içinde konuşmanızı kaydedersiniz. Konuşma becerilerini, akıcılık, kelime dağarcığı ve konuşma organizasyonu gibi alanlarda ölçer.

Yazma (Writing): Bu bölümde, belirli bir konu üzerine bir kompozisyon yazmanız istenir. Genellikle bir görüşü destekleyen veya karşı çıkan bir deneme yazmanızı talep eder. Yazma becerilerini, dil bilgisi, kelime dağarcığı ve argümantasyon gibi alanlarda ölçer.

Resmi Yazışma (TWE - Test of Written English) (Yalnızca PBT için): Yalnızca TOEFL PBT sınavında bulunan bu bölüm, belirli bir konu hakkında bir kompozisyon yazmanızı gerektirir. Bu bölüm genellikle ayrı bir test olarak alınır ve TOEFL PBT sınavının bir parçası olarak değerlendirilir.

TOEFL Sınav Sonucu Kaç Yıl Geçerlidir?

IELTS’de olduğu gibi TOEFL puanı geçerlilik süresi vardır. TOEFL sınav sonucu kaç yıl geçerlidir diye merak edebilirsiniz. TOEFL puanı 2 yıl süreyle geçerlidir. 

TOEFL Sınavına Kaç Kere Girebilirim?

TOEFL sınavı belirli aralıklarla yapılır. Bir yıl içinde istediğiniz kadar TOEFL sınavına girebilirsiniz. O yüzden TOEFL sınavına kaç kere girebilirim araştırmasına girmenize gerek yok. Sadece halihazırda sınav tarihiniz belli ise 12 günden önce başka sınav tarihi için kayıt yaptıramazsınız. 

TOEFL Puan Sistemi Nasıl Yapılır?

TOEFL puan sistemi nasıl yapılır diye öğrendikten sonra çalışmalarınızı o yönde düzenleyebilirsiniz. TOEFL bölümleri için 30’ar puanlık değerlendirme aralığı vardır. Writing 30 puan, reading 30 puan, speaking 30 puan ve listening 30 puandır. Her bölümün soru sayısı ve doğru oranına göre 30 puan üzerinden değerlendirme yapılır. TOEFL İBT puan sisteminde 120 puandan fazla alamazsınız. 

TOEFL Sınavına Nasıl Girilir?

Her yıl onlarca kez düzenlenen TOEFL sınavına nasıl girilir diye merak edebilirsiniz. İnternet tabanlı test veya kağıt tabanlı testler yapılıp TOEFL sınav merkezinde girilir. Size verilen sınav gününde ve saatinde TOEFL sınav merkezinde olmanız yeterlidir.

TOEFL Sınav Ve Başvuru Tarihleri 2024

TOEFL resmi web sitesi birçok açıdan kolaylık sağlar. TOEFL sınav ve başvuru tarihleri 2024 için de bilgi alacağınız platformdur. Burada her ay yapılacak TOEFL sınav tarihleri vardır. Sitede yayınlanan tarihlerden 7 gün öncesine kadar kayıt yaptırıp sınava girebilirsiniz. TOEFL 2024 hakkında tüm bilgilere resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

TOEFL sınavı tüm yıl boyunca yapılmaktadır. Başvurular ise TOEFL web sitesinden yapılmaktadır. Yılda 50’den fazla düzenlenir ve 12 gün ara vererek istenildiği kadar girilme hakkı bulunmaktadır. 

TOEFL Ne Kadar Sürede Hazırlanılır?

TOEFL ve IELTS karşılaştırması yapanlar bazı bölümlerin TOEFL’da daha zor olduğunu söyler. O yüzden TOEFL ne kadar sürede hazırlanılır bilirseniz başarılı olabilirsiniz. İngilizce bilginize göre en az 3 ay en fazla 6 aylık zaman diliminde sınava hazırlanmanız yeterlidir. Çalışma disiplininiz bu sürenin azalmasında ve artmasında etkilidir.

TOEFL Sınav Ücreti Ne Kadar?

TOEFL sınav başvurusu yaparken ödeme alınır. TOEFL sınav ücreti ne kadar diye merak edebilirsiniz. TOEFL İBT sınav ücreti 185 $ olup her başvuruda bu ücret sizden alınır.

TOEFL Sınav Ücreti Ödemesi Nereye Yapılır?

TOEFL sınav ücreti ödedikten sonra başvurunuz tamamlanır. TOEFL sınav ücreti ödemesi nereye yapılır diye merak edebilirsiniz. TOEFL resmi web sitesi üzerinden ödeme yapabilirsiniz. Siz veya sizin adınıza başkası bu ödemeyi gerçekleştirebilir. Sınav tarihi ve kişisel bilgilerinizi açıklamalara ekleyerek TOEFL sınav ücreti öderken karışıklığı engelleyebilirsiniz. 

TOEFL Sınav Ücreti Ödemesi Nasıl Yapılır?

TOEFL sınav ücretini ödeyeceğiniz resmi web sitesi farklı ödeme şekillerini kabul eder. TOEFL sınav ücreti ödemesi nasıl yapılır diye merak edebilirsiniz. Kredi kartı veya banka kartı ile ödeme gerçekleştirilebilir. Aynı zamanda ülkelere göre E-Check, Pay Pal gibi ödeme yöntemleri ile de TOEFL sınav ücreti kabul edilir.

Sıkça Sorulan Sorular

TOEFL Sınavı Bir Günde Mi Tamamlanıyor?
    TOEFL sınavı uzunluğu ve ne kadar sürede tamamlanacağı adaylar tarafından merak edilir. Çünkü TOEFL sınav merkezleri sayılı olup buralarda sınava girmek zorunludur. TOEFL sınavı bir günde mi tamamlanıyor diye merak edebilirsiniz. TOEFL sınavı tek bir oturum halinde 4 farklı bölümden oluşur. Speaking bölümü öncesinde 10 dakikalık mola verilir. Speaking sonrası sınav bitirilir. 4 bölüm aynı gün ve belirlenen zaman diliminde yapılır.
TOEFL Test Merkezleri Nerede?
    Adaylar TOEFL test merkezleri nerede diye araştırıp buraları sınav için tercih edebilir. TOEFL sınav merkezi; İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Malatya, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Antalya, Mersin illeridir. TOEFL test merkezlerinde sınavın yapılacağı saat önceden adaylara bildirilir.
Türkiye’de TOEFL İBT Sınavına Nerelerde Girebilirim?
    TOEFL ibt test sınavına Türkiye’de girebileceğiniz 15 il bulunmaktadır. Bulunduğunuz ile yakınlık derecesine veya ulaşım imkanınıza göre size uygun olanı seçebilirsiniz. Türkiye’de TOEFL İBT sınavına nerelerde girebilirim diye endişe etmenize gerek yok.
Sınav Ne Kadar Sürer?
    Toplamda 4 bölümden oluşan sınavın her biri için ayrı süre verilir. Ortalama 240 dakika yani yaklaşık TOEFL sınav süresi 4 saattir. Mola ile birlikte sınav süresi uzar. TOEFL sınavı ne kadar sürer diye endişe etmenize gerek yok. Her bölüm için makul cevap süresi verilmiştir.
Sınava Neler Getirilir?
    TOEFL sınav kaydı için kullandığınız T.C kimlik kartı fotoğraflı olmak zorundadır. Bunun dışında başka hiçbir şey sınava alınmaz. TOEFL İBT bilgisayar üzerinden yapılan sınav olduğundan kurşun kalem veya silgi de gerekmez. Sınava hiçbir dijital veya manuel materyal ile giremezsiniz.
TOEFL’e Telefonla Girilir Mi?
    TOEFL sınavına girmeden önce tüm materyalleri uygun bir yere bırakırsınız ve sınav sonuna kadar muhafaza edilir. TOEFL’e telefonla girilir mi diye merak edebilirsiniz ancak telefonla giriş yasaktır.
TOEFL Başvuru Belgeleri Hangileridir?
    Türk vatandaşları için TOEFL başvuru belgeleri olarak T.C kimlik belgesi yeterlidir. Yabancı kişiler için ise geçerlilik süresi dolmamış pasaport sınava giriş esnasında bulunmalıdır. TOEFL başvuru belgeleri hangileridir diye araştırmanıza gerek olmayıp başkaca belge sizden istenmez.
TOEFL Puanı Hangi Ülkelerde Geçerli?
    Geçerliliği bulunan ülkelere dair bilginiz olduğunda imkanları daha iyi değerlendirebilirsiniz. TOEFL puanı hangi ülkelerde geçerli diye merak edebilirsiniz. Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere Birleşik Krallık, Kanada, Yeni Zelanda, Almanya, Hollanda, Avustralya, İsveç gibi ülkelerde geçerlidir. Bunlar dışında yüzlerce ülkede TOEFL puanı işinize yarar. Öncesinde ülke, kurum ve üniversite sorgulaması yaparak karar verebilirsiniz.
TOEFL Puanlama Sistemi Nasıl?
    TOEFL puanlama sistemi diğer sınavlardan farklıdır. Listening, Writing, Reading ve Speaking bölümlerinin her biri için 30 puan verilir. Toplamda 120 puan alma imkanınız vardır. Her bölümün kendi içinde TOEFL İBT puan sistemi olup değerlendirme ona göre yapılır.
TOEFL Puanı Kaç Olursa İşime Yarar?
    Amerika başta olmak üzere yüzlerce ülkede ve binlerce şirkette kabul gören TOEFL İBT test sonucu en fazla 120 olabilir. Ülkelerin, kurumların, üniversitelerin, eğitim kurumlarının ve şirketlerin TOEFL puanı kaç olursa işime yarar konusunda farklı seçimleri vardır. TOEFL puanı 80 ve üzeri olduğunda çoğu yere başvuru yapabilme şansı yakalarsınız.
TOEFL Listening Puanı Nasıl Hesaplanır?
    TOEFL listening puanı hesaplanırken adaya verilen dinleme parçası önemlidir. Metne uygun soruların doğru cevaplanması istenir. Dinleme parçaları ve bu parçalarla ilgili soruların yer aldığı bölümdür. Her doğru cevap için 1 puan alırsınız. 30 soru üzerinden adayın TOEFL listening puanı belirlenir.
TOEFL Reading Puanı Nasıl Hesaplanır?
    Gireceğiniz sınavda TOEFL reading puanı nasıl hesaplanır bilirseniz çalışmalarınıza yön verebilirsiniz. Reading bölümünde 3 okuma parçası vardır. Her bir okuma parçası için 10 adet soru sorulur. Bu soruların hepinse doğru cevap verirseniz TOEFL reading puanınız 30 olur. Doğru sayısı kadar puanınız olur. Reading bölümünde her doğru cevap için 1 puan alırsınız. Reading bölümünde yer alan sorular tek cevaplı ise 1 puan, birden fazla doğru cevap varsa 2-3 puan alabilirsiniz.
TOEFL Writing Puanı Nasıl Hesaplanır?
    TOEFL writing puanı nasıl hesaplanır diye merak edebilirsiniz. Writing bölümünde adaya 2 türlü konu verilir. 20 dakika süren ilk aşamada kısa bir parça dinlenir. Bu okunan ve dinlenen parçaya yanıt olarak yazı yazılması istenir. 2. Aşama writing bölümünde ise adaya herhangi bir konu verilerek yazı yazılması istenir. Adaya verilen konu hakkında essay yazıldığında değerlendirme bunun üzerinden yapılır. Puanlama ise 0 ile 5 arasındadır. Essay yazma süresi yaklaşık 30 dakikadır. TOEFL writing bölümü için toplamda 50 dakika verilir.
TOEFL Speaking Puanı Nasıl Hesaplanır?
    TOEFL speaking puanı nasıl hesaplanır diye endişe etmenize gerek yok. 20 dakikayı bulmayan bu bölümde karşılıklı sohbet edilir. Adaya yaklaşık 4 soru sorulur. İlk soruda kendinden ve fikirlerinden bahsedeceği konu verilir. Adayın tüm bölümleri konuşurken doğru yansıtıp yansıtmadığı değerlendirilir. Diğer aşamada ise karşılıklı sohbet ve tartışma konuları vardır. Dil bilgisi, gramer, kelime bilgisi konuşma esnasında değerlendirilir. Bu bölümde her bir görev için puanlama 0 ile 4 arasında yapılır. Adaya verilen görev ve konuya göre 30 üzerinden puanlama gerçekleşir.
TOEFL Kaç Puan Almak Gerekir?
    TOEFL sınavı sonucuna göre başvuracağınız üniversite veya programlar için TOEFL test puanı önceden belirlenir. Kurum önceden belirlenen kabul puanına, TOEFL İBT test sonucuna göre alım yapar. TOEFL kaç puan almak gerekir diye merak edebilirsiniz. Ancak her üniversite, eğitim kurum ve kuruluşunun TOEFL puanı ile kabul şartı farklıdır. TOEFL puanı belirlenip üniversiteler yaklaşık 80 ile 100 puan arasında değişkenlik gösterir. Yüksek lisans programları için ise daha yüksek almanız gerekir. 90 puan ile 100 puan arasında TOEFL sınav sonucu kabul eden üniversiteler vardır. Başvuru yapılacak kurumdan TOEFL sınav sonucu kaç puan olmalı diye bilgi almak daha doğrudur.
TOEFL Sınav Sonucu Nasıl Gönderilir?
    Sınav sonrasında TOEFL test puanı aday yaklaşık 13 gün sonra hesabınızda görünür. TOEFL sınav sonucu nasıl gönderilir diye merak edebilirsiniz. Siz sınav sonuç belgesini ekrandan görürsünüz. TOEFL puanının gönderimi ise sınavı düzenleyen kurum tarafından ilgili yerlere gönderilir.
TOEFL Ve IELTS'nin Farkı Nedir?
    Etki alanı birbirinden farklı olan TOEFL ve IELTS'nin farkı nedir diye merak edebilirsiniz. Sınav sorularından birçok ayrıntıya kadar her yönüyle birbirinden ayrı İngilizce sınavlarıdır. TOEFL ve IELTS farkı; → TOEFL ABD tarafından yapılan sınav iken IELTS İngiltere kaynaklı sınavdır. → TOEFL sınav süresi yaklaşık 4 saat olup çoğunlukla bilgisayar üzerinden gerçekleştirilir. IELTS ise seçenekli olarak kağıt üzerinden veya bilgisayar üzerinden yapılabilir. → Türkiye’de TOEFL sınav merkezi ile IELTS sınav merkezi farklıdır. Dolayısıyla sınava gireceğiniz iller de değişir. → Zorluk dereceleri bölümlere ve ilgili alanlara göre değişir. IELTS’nin bazı bölümleri TOEFL’den daha kolay görülür. → TOEFL göçmen statüsü kazandırmaz ancak IELTS ile bazı ülkelerde göçmen statüsü kazanabilirsiniz. → TOEFL sınav ücreti ve IELTS sınav ücreti birbirinden farklıdır. → TOEFL İBT sınav puanı 120 üzerinden hesaplanırken IELTS sınav puanı 9 üzerinden hesaplanır.
Bizimle konuşun

Dilediğiniz lisans projesini birlikte oluşturmaya başlayalım.

Hemen Sizi Arayalım