Global Visions International Education tüm gün boyunca online ve ofis görüşmeleri ile sizlere hizmet vermektedir. Yapmanız gereken tek şey online yada yüz yüze görüşmenizin randevusunu önceden oluşturmanız. Lütfen ofis görüşmeleriniz ya da online görüşmeleriniz için randevu oluşturunuz. Ocak, Mayıs ve Eylül 2024 dönemi için ÇOK ÖZEL FİYATLARLA DIL OKULLARI, ÇALIŞMA İZİNLİ DİPLOMA PROGRAMLARI, WORK AND STUDY, WORK AND TRAVEL, MAAŞLI STAJ kayıtlarımız ve YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERİNİN ÖZEL TÜRKİYE BURSLARIYLA GÜZ 2024 AKADEMIK KAYITLARI devam etmektedir. Uzman danışmanlarımız sizlere aşağıdaki numaralardan telefon veya WhatsApp yoluyla destek vermekte, hem ofiste yüz yüze görüşme hem de çevrimiçi video kanalları ile görüşme yapmaktadır. Work and Study ve Akademik Programlar hakkında detaylı bilgi almak için yapmanız gereken tek şey ofis yada online randevusu oluşturmak yada aşağıdaki numaralardan uzman danışmanlarımıza telefon yada WhatsApp ile ulaşmak. Danışmanlarımızın uzmanlık alanlarını ve GSM/Whatsapp numaralarını aşağıda bulabilirsiniz . Dilerseniz yüz yüze yada online görüşme yapmak için kendileri ile direk iletişime geçebilirsiniz. Türkiye'nin Her Yerinden Ulaşabileceğiniz Santral : 0212 244 25 72
Çalışma İzinli Programlar – Work and Study – Akademik Programlar- Dil Okulları- Yaz Okuları- Work and Travel – Maaşlı Staj Tüm Departmanlar için Randevu oluşturabileceğiniz Direk Santral Numaralarımız GSM & WhatsApp
Merkez Santral Hattı: +90 212 249 1981
Merkez Santral CEP Hattı (Sadece Aramalar için): +90 533 747 64 21
Merkez Whatsapp Hattı (Sadece Whatsapp Yazışmaları için): +90 535 643 31 81
(İngiltere, Kanada, İrlanda, Malta, Amerika, Dubai, Avustralya Çalışmalı Diploma Programları, Work and Study , Dil Okulları , Yaz Okulları- İngiltere Childcare Programları)
GSM & WhatsApp
Akademik Üniversite Departmanı
GSM & WhatsApp
Yurtdışı Lise Departmanı
Güler Taylan Akar : +90 533 276 58 82
Work and Travel Work and Study Departmanı
Merkez Santral: 0212 244 25 72
Evrak Hatti(Sadece WhatsApp) : +90 507 388 4405
Global Vize Departmanı
Merkez Santral: 0212 244 25 72
ŞUBELERİMİZ
Ankara Şube – +90 541 571 03 90
Izmir Şube – +90 530 774 46 01
Antalya Şube – +90 242 316 48 87
Bodrum İrtibat - +90 535 643 31 81
İngiltere İrtibat - +44 7908 577897
Toronto - +1 437 830 07 28
TURSAB A grubu seyahat acentemiz uçak biletleri için:
Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com
Muhasebe Departmani
Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com
Ayrica mail adresimizden ya da web sitemizde yer alan başvuru formumuzdan da bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
E-mail : info@globalvizyon.com
Ön Başvuru Formu :globalvizyon.com/yurtdisi-egitim-ve-kariyer-programlari/
Hemen Bize Ulaş
Uluslararası Bakalorya (IB) Programı Nedir?
- Global Vision
-
June 14, 2024, 6:04 p.m.
Uluslararası Bakalorya (IB) Programı Nedir?
Lise eğitimini alırken yurt dışında üniversite okumayı düşünenlerin ortak eğitim programları ile kendilerini geliştirmesi mümkündür. Uluslararası Bakalorya (IB) programı nedir diye araştırdığınızda yurt dışında üniversite okuma hayali olanları destekleyen program olduğu görülecektir.
Ticari kaygısı olmayan Uluslararası Bakalorya Organizasyonu sayesinde dünyada her yıl gençler üniversite eğitimlerine farklı ülkelerde devam ediyor. Anlaşmaya taraf olan ülkelerde eğitim müfredatı hazırlanıp liselerde buna uygun eğitim veriliyor. Lise eğitim müfredatı uluslararası çerçevede çizilerek öğrenciye yurt dışında okurken kolaylık sağlanması amaçlanıyor.
Uluslararası Bakalorya nedir diye araştırdığınızda karşınıza bu programa dair bir dizi ayrıntı çıkar. Liselerde Uluslararası Bakalorya Programı başarılı şekilde oturtulduğu takdirde eğitim görülecek ülkede dil sorunu da yaşanmaz. Öğrencilerin evrenselleşmesi ve eleştirel düşünmesine yardımcı olan sistemdir. Uluslararası Bakalorya Programı veren liseyi bitirdiğinizde IB derecesi ile mezun olursunuz.
Uluslararası Bakalorya Programları Nelerdir?
Uluslararası Bakalorya Programları eğitimlerinin farklı kademelerinde uygulanma avantajı vardır. Uluslararası Bakalorya Programları nelerdir diye araştırdığınızda karşınıza çıkan seçenekleri değerlendirebilirsiniz. İlköğretimin ilk yıllarından başlayarak çeşitli eğitim yaş gruplarına göre değişir.
Uluslararası Bakalorya Programları nelerdir?
- IB İlköğretim Birinci Kademe Programı
3 yaş ile 12 yaş arasına uygulanabilecek program olsa da Türkiye’de ilköğretimin ilk 5 yılında uygulanır.
- IB İlköğretim İkinci Kademe Programı
11 yaş ile 16 yaş grubu öğrenciler için hazırlanmıştır.
- IB Diploma Programı
16 yaş ile 19 yaş arasındaki öğrencileri kapsayan programdır. Türkiye’de İngilizce, Fransızca ve İspanyolca IB diploma programı yaygındır. 11. sınıf ve 12. sınıfı kapsayan eğitim için 9. sınıf ve 10. sınıfta IB diploma programına hazırlık eğitimi verilir.
Öğrenciler Neden IB Programını Seçmeliler?
Bakalorya nedir ve ib diploması araştırması yapanların kendilerine uygun rota berlilemesi gerekir. Türkiye’de IB diploması veren okullardan eğitim alınması bu açıdan önemlidir. Öğrencilerin çoğunun haberdar bile olmadığı ib diploması geleceklerini büyük ölçüde şekillendirecektir. Öğrenciler neden IB programını seçmeliler diye merak edip bu alana yöneldiklerinde dil avantajı da yakalayacaklardır.
Öğrenciler neden IB programını seçmeliler?
-
Kendi bakış açısından sıyrılıp uluslararası vizyon kazanmak için önemlidir.
-
Farklı disiplinlerin bir arada sunulduğu programlar olması başarıyı artırır.
-
Öğrenciye dil yeterliliği sağlar.
-
Disiplinler arası ve ülkeler üstü eğitim fırsatı sunar.
-
IB diploması ile yurt dışında üniversite eğitimi almak kolaylaşır.
IB Diplomasının Avantajları Nelerdir?
IB diploması ve ib program nedir diye araştırmaya girdiğinizde bu eğitimin size bir dizi katkısı olduğunu görürsünüz. Bu avantajları hem ülke içinde hem de yurt dışı eğitim kariyerinizde deneyimlersiniz. iB diplomasının avantajları nelerdir?
-
Yurt dışında IB öğrencisi liseye denk eğitim kurumlarında öğrenim görebilir.
-
Dil yeterliliği avantajı sunar.
-
Kişisel gelişim ve etkili iletişim gibi alanlarda özel eğitim alırsınız. Global düşünme beceriniz gelişir.
-
ABD, İngiltere ve Avrupa ülkelerinde üniversiteye giriş için avantajlı konumda olursunuz.
-
Dünyaca ünlü bazı üniversitelerde IB diploması zorunludur.
-
IB diploması size burs imkanı yakalama fırsatı da sunar.
-
Uluslararası Bakalorya diploması yeni imkanları, fırsatları yakalamanızı sağlar.
IB Diploması Ne İşe Yarar?
Başvurduğunuz üniversitenin IB diplomasına verdiği öneme göre kazanımlarınız da artar. IB diploması ne işe yarar diye merak edebilirsiniz. En büyük avantajı Türkiye’de iyi bir lisede okuyandan daha donanımlı olursunuz. Yurt dışında üniversite hayaliniz varsa herhangi bir lise mezunundan ayrıcalıklı konumda bulunursunuz. IB diploması ne işe yarar ki diye önemsemezseniz hayallerinizden uzaklaşabilirsiniz. Size daha iyi fırsatları ib diploması sunar.
IB Diploması Nerelerde Geçerli?
Eğitimde uluslararası çerçeve çizen Uluslararası Bakalorya programı geçerlilik açısından da avantajlıdır. IB diploması nerelerde geçerli diye merak edebilirsiniz. İngiltere ve Amerika başta olmak üzere Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ile çoğu Avrupa ülkesi üniversitelerinde geçerlidir.
IB Diploması Nasıl Alınır?
İki yıldan oluşan akademik bir program olan Uluslararası Bakalorya programı sonunda birçok ülkede işinize yarayacak ib diploması verilir. IB diploması nasıl alınır bilirseniz hedeflerinize kolayca ulaşabilirsin.
Türkiye’de 16 yaş ile 19 yaş arasındaki öğrenciler 2 yıllık akademik program alırlar. Bu program içerisinde belirli dersler ve eğitimleri almak zorunludur. 6 ders grubundan oluşan bu programda 3 üst düzey, 3 standart düzey dersler vardır. Derslerden ve diğer değerlendirmelerden yeteri kadar puan aldığınız zaman İb diplomanız olur. IB diploması almak için programdan en az 24 en fazla 45 puan almanız gerekir.
IB Eğitimi Kaç Yıl?
Toplamda 6 farklı ders alanından oluşan IB eğitimi kaç yıl diye merak edebilirsiniz. 6 derse ek olarak 1 bitirme tezi sunmanız gerekir. Yaratıcılık, hizmet, etkinlik gibi ayrı derslerin olduğu 2 yıllık programdır. Programı bitirince alacağınız puan, IB diploma puanı olacaktır.
IB Sınavına Kimler Girebilir?
IB diploması almak için IB sınavına girip başarılı olmak gerekir. IB sınavına kimler girebilir diye merak edebilirsiniz. IB derslerine kayıt yaptıranlar ve IB programı alanlar IB sınavına girebilirler. IB sınavları uluslararası sınav hazırlama komitesinde hazırlanır ve sonuçlar burada değerlendirilir. Değerlendirme için öğrencilerin sınav kağıtları IB organizasyonu sınav merkezine gönderilir.
IB Diploma Programında Not Sistemi Nasıldır?
Lisede alacağınız puanlardan farklı değerlendirme ve puan sistemi IB diploma programına özgüdür. IB diploma programında not sistemi nasıldır diye merak edebilirsiniz. 1’den 7’ye kadar puanlama yapılır.
1: Çok Yetersiz
2: Yetersiz
3: Orta
4: Yeterli
5: İyi
6: Çok İyi
7: Mükemmel
Bu puanlama sistemine göre IB diploması alacak kişi en az 24 puan almalıdır. Tezden alınacak +3 puanla birlikte en fazla 45 puan ile mezun olunur.
Üniversiteye Geçişte Kaç IB Puanı Gerekir?
Yurt dışında üniversitelerin puan kriterleri ve kabul şartları farklıdır. Üniversiteye geçişte kaç IB puanı gerekir diye merak edebilirsiniz. Ortalama 32 puan ile 40 puan arasında bir değer almalısınız. Bununla birlikte üniversitenin diğer şartlarını da yerine getirmeniz gerekmektedir.
Türkiye’de Hangi Okullar IB Diploma Programı Sunmaktadır?
İyi bir üniversite okumak veya başarılı üniversitelere yerleşmek için IB diploması basamak olabilir. Türkiye’de hangi okullar IB diploma programı sunar bilirseniz o liselere kayıt yaptırabilirsiniz. Böylece çok yönlü eğitime lise düzeyinde başlamış olursunuz. Türkiye’de IB programı sunan okullar ve IB diploması veren okullar vardır. Bunlar içinden 56 tanesi ib diploması vermeye yetkilidir.
Türkiye’de hangi okullar IB diploma programı verir?
Aka Koleji
Koç Lisesi
Zafer Koleji
Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi
Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi
Jale Tezer Eğitim Kurumları Yüce Okulları
ITÜ Geliştirme Vakfı
Özel Ekrem Elginkan Lisesi
İSTEK Özel Acıbadem Okulları
İSTEK Özel Atanur Oğuz Anadolu Lisesi
Vefa Lisesi
Üsküdar Amerikan Lisesi
Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi
Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi
Istanbul International Community School
Işıkkent Anadolu Lisesi
Tev Inanc Turkes High School For Gifted Students
Şişli Terakki Tepeören Lisesi
Işıkkent Anadolu Lisesi
IELEV Özel Lisesi
Terakki Vakfı Okulları
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi
TED Bursa Koleji
Gökkuşağı Koleji
Gaziantep Kolej Vakfı
Cemil Alevli College
Gazi Üniversitesi Anadolu Lisesi
Tarsus Amerikan Koleji
TED Ankara Koleji
Marmara Eğitim Kurumları
Kültür2000 Koleji
ALKEV Okulları
FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi
SEV Amerikan Koleji
FMV Erenköy Işık High School
Privatschule Der Deutschen Botschaft Ankara
Özel Şahin Okulları
Eyüboğlu Koleji
Özel ALEV Okulları
Enka Okulları
Deutsche Schule Izmir
Özel Kocaeli Bahçesehir Anadolu Lisesi
Özel Kocaeli Marmara Koleji Anadolu Lisesi
Çakır Okulları
Özel Bilkent Lisesi
British International School Istanbul
Özel Arı Anadolu Lisesi
Bodrum Private Marmara College
American Collegiate Institute
MEF Schools of Turkey
Ankara Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi
Nesibe Aydın Eğitim Kurumları (Ankara)
Marmara Eğitim Kurumları
Bilkent Laboratory and International School
Özel Ankara ABC Okulları
Bilkent Erzurum Laboratory School
Özel Acarkent Doğa Anadolu Lisesi
Balıkesir Açı Koleji
NUN Okulları
Türkiye'deki Üniversitelere Girişte IB Diplomasının Yeri Nedir?
Devlet üniversitelerinde IB diploması şuan için yeterli değere ulaşmamıştır. Lise diploması olan öğrencilerin üniversiteye geçişi için ÖSYM tarafından yapılan sınavlardan başarılı olması zorunludur. Türkiye’deki üniversitelere girişte IB diplomasının yeri nedir diye merak edebilirsiniz. Burs alma ve başarınızı gösterme konusunda size yardımcı olur.
Bazı özel üniversiteler IB diploma notuna göre burs imkanı sunar. Bilkent Üniversitesi ise IB diploması olan kişileri ÖSYM sınavına girdikten sonra istediği bölümde okumak için üniversite eğitimine kabul eder.
IB Diploma Programı Kimler İçindir?
IB diploması alma konusunda geç kalıp kalmadığınızı merak edebilirsiniz. IB diploma programı kimler içindir araştırmasına girebilirsiniz. 16 yaş ile 19 yaş arasındaki öğrenciler için 2 yıllık eğitim programıdır.
IB Sınavını Geçemeyen Öğrencinin IB Diplomasını Almak İçin Bir Şansı Daha Var Mıdır?
IB diploması önemli olduğundan sınavdan geçemeyince emeklerinin boşa gidip gitmeyeceğini merak eder. IB sınavını geçemeyen öğrencinin IB diplomasını almak için bir şansı daha var mıdır diye merak edebilirsiniz. IB sınavı yılda 2 kere yapılır. Mayıs ayında yapılan merkezi sınavı geçemeyen kişiler Kasım ayında sınava tekrar girme şansı yakalar.
IB Öğrencileri Nasıl Değerlendirilir?
IB öğrencileri dersler açısından ve eğitmenlerce olmak üzere iki şekilde değerlendirilir. IB öğrencileri nasıl değerlendirilir diye araştırdığınızda eğitmenlerin değerlendirmesinin %20 ile %40’lık kısmı oluşturduğunu görürsünüz. Bu değerlendirmeler IBO’ya gönderilir.
Diğer bir değerlendirme ise sınavlar içindir. 12. sınıfın Mayıs ayındaki sınav IBO tarafından yapılır. Her ders sınavına, IB programı veren okullarda aynı gün ve saatte girilir. Bu sınavlardan alınan puan, eğitmen değerlendirmesi ve başarma odaklı dersler bir arada değerlendirilir. Yaratıcılık- Hareket- Hizmet aktiviteleri, Bitirme tezi, Bilgi Kuramı dersi için yazılı sınav yoktur.
IB Diploma Programı Sadece Yurt Dışında Okumak İsteyen Öğrenciler İçin Midir?
Yurt dışında okumak isteyenler için IB programı avantaj sunar. IB programı sadece yurt dışında okumak isteyen öğrenciler için midir diye merak edebilirsiniz. Lise eğitimini daha iyi almak ve küresel eğitim vizyonu kazanmak isteyen herkes Uluslararası Bakalorya programına kayıt yaptırabilir.
Uzman Danışmanlarımız ile Şimdi İletişime Geç
-
June 12, 2021, 3:37 a.m.
Kaplan English Los Angeles Dünyanın En İyi Üniversitelerinde UCLA’ya Komşu Bir Okulda Eğitim Almak Ayrıcalık Olacak!
Global Vizyon
Devamı -
June 12, 2021, 3:37 a.m.
Kings English Oxford Dil Kursları
Global Vizyon
Devamı -
June 12, 2021, 3:37 a.m.
St Giles English Colleges Eastbourne
Global Vizyon
Devamı
Dilediğiniz lisans projesini birlikte oluşturmaya başlayalım.