Bize Ulaşın
Duyurular
Kampanyalar
Başvuru Formları
Hemen bize ulaş

Bize Ulaşın

Whatsapp’dan
Ulaşın

Mesaj Atın

Sizi Bilgilendirelim

Ön Başvuru Whatsapp
Kişisel Bilgileriniz
Yurtdışı Eğitim Programları hakkında bilgilendirme maili almak istiyorum.
Lütfen Onay Kodunu Giriniz

Bilgilerinizin bize iletilmesi için Kullanıcı Veri Koruma Kanunu gereği numaralı telefonunuza SMS olarak gönderilen onay kodunu lütfen aşağıdaki kutucuğa giriniz:

Size En Yakın Zamanda Döneceğiz.

Global Visions ön bilgi formunu doldurduğunuz için çok teşekkür ederiz. Yurtdışı eğitim, çalışma ve vize programlarına son aylarda büyük talep olduğu için sizlere dönüş yapmakta bazen gecikmeler yaşanabiliyor. O nedenle sizden ricamız uygun bir zamanda mutlaka ofislerimize doğrudan ziyaret etmeniz olacaktır. Yüz yüze görüşmelere daha fazla zaman ayırabilmekteyiz. Yurtdışı eğitim ve çalışma vizeleri zaman alabilmekte ve özellikle maddi durumla ilgili belgeler konsolosluklar tarafından sorulmaktadır. Bu nedenle görüşmelere gelirken eğitim durumunuz, kariyer durumunuz ve bankada bulunan para miktarını gösteren belgeleri de sunarsanız, çok daha hızlı çözümler üretebiliriz.

Anasayfa
Global Visions International Education

Global Visions International Education tüm gün boyunca online ve ofis görüşmeleri ile sizlere hizmet vermektedir.


Yapmanız gereken tek şey online yada yüz yüze görüşmenizin randevusunu önceden oluşturmanız. Lütfen ofis görüşmeleriniz ya da online görüşmeleriniz için randevu oluşturunuz.


Ocak, Mayıs ve Eylül 2024 dönemi için ÇOK ÖZEL FİYATLARLA DIL OKULLARI, ÇALIŞMA İZİNLİ DİPLOMA PROGRAMLARI, WORK AND STUDY, WORK AND TRAVEL, MAAŞLI STAJ kayıtlarımız ve YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERİNİN ÖZEL TÜRKİYE BURSLARIYLA GÜZ 2024 AKADEMIK KAYITLARI devam etmektedir.


Uzman danışmanlarımız sizlere aşağıdaki numaralardan telefon veya WhatsApp yoluyla destek vermekte, hem ofiste yüz yüze görüşme hem de çevrimiçi video kanalları ile görüşme yapmaktadır.


Work and Study ve Akademik Programlar hakkında detaylı bilgi almak için yapmanız gereken tek şey ofis yada online randevusu oluşturmak yada aşağıdaki numaralardan uzman danışmanlarımıza telefon yada WhatsApp ile ulaşmak.


Danışmanlarımızın uzmanlık alanlarını ve GSM/Whatsapp numaralarını aşağıda bulabilirsiniz . Dilerseniz yüz yüze yada online görüşme yapmak için kendileri ile direk iletişime geçebilirsiniz.


Türkiye'nin Her Yerinden Ulaşabileceğiniz Santral : 0212 244 25 72
Merkez Santral Hattı: +90 212 249 1981
Merkez Santral CEP Hattı (Sadece Aramalar için): +90 533 747 64 21
Merkez Whatsapp Hattı (Sadece Whatsapp Yazışmaları için):
+90 535 643 31 81 


Çalışma İzinli Programlar – Work and Study – Akademik Programlar- Dil Okulları- Yaz Okuları- Work and Travel – Maaşlı Staj Tüm Departmanlar için Randevu oluşturabileceğiniz Direk Santral Numaralarımız


GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


(İngiltere, Kanada, İrlanda, Malta, Amerika, Dubai, Avustralya Çalışmalı Diploma Programları, Work and Study , Dil Okulları , Yaz Okulları- İngiltere Childcare Programları)


GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


Akademik Üniversite Departmanı

 

GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


Yurtdışı Lise Departmanı

Güler Taylan Akar : +90 533 276 58 82


Work and Travel Work and Study Departmanı

Merkez Santral: 0212 244 25 72

Evrak Hatti(Sadece WhatsApp) : +90 507 388 4405


Global Vize Departmanı

Merkez Santral: 0212 244 25 72


ŞUBELERİMİZ

Ankara Şube – +90 541 571 03 90

Izmir Şube – +90 530 774 46 01

Antalya Şube – +90 242 316 48 87

Bodrum İrtibat - +90 535 643 31 81
İngiltere İrtibat - +44 7908 577897

Toronto - +1 437 830 07 28


TURSAB A grubu seyahat acentemiz uçak biletleri için:

Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com


Muhasebe Departmani

Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com


Ayrica mail adresimizden ya da web sitemizde yer alan başvuru formumuzdan da bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.


E-mail : info@globalvizyon.com


Ön Başvuru Formu :globalvizyon.com/yurtdisi-egitim-ve-kariyer-programlari/




Hemen Bize Ulaş
  • yurtdışı eğitim

TESOL Nedir? TESOL Sertifikası Nasıl Alınır?

TESOL Nedir?

İngilizce dil eğitimi tüm dünyada önemini koruyan eğitimler arasındadır. Öyle ki ana dili İngilizce olan ve olmayan ülkelerde her milletten kimse İngilizce öğretmenliği yapabilir. Bu konuda dünya üzerinde çok fazla talep olması uluslararası akredite sertifikalar ile İngilizce öğretmenliği yapmayı da kolaylaştırır. TESOL nedir diye araştırdığınızda dünyada İngilizce öğretme yeterliliğine sahip olmanın belgelenmiş halidir. TESOL açılımı nedir diye merak ediyorsanız Teaching English to Speakers of Other Languages sözcüklerinin kısaltmasıdır.

TESOL nedir araştırmasına girdiğinizde ana dili İngilizce olan veya farklı dil konuşan ülkelerde İngilizce öğretmenliği yapmanızı sağlayan programdır. Sertifika programı sonunda verilen TESOL belgesi yurt dışında ve Türkiye’de usta öğretici statüsünde İngilizce öğretmenliği yapabilmeyi mümkün kılar. 

TESOL sertifikası nedir arayışına giren ve TESOL belgesi alan herkes Türkiye dahil her ülkede uluslararası İngilizce öğretmenliği yapabilecektir. TESOL sertifikası nedir ve hangi şartlarda verilir konusunda bilgi sahibi olduktan sonra kendinize yeni bir kariyer planı çizebilirsiniz. 

TESOL Sertifikası Ne İşe Yarar?

Yurt dışında öğretmenlik yapma hayali olanlar veya yurt dışında çalışmak isteyenler farklı arayışlara girer. Bu kimselerin yurt dışında öğretmenlik yapması için bazı alternatifler vardır. TESOL sertifikası ne işe yarar derseniz İngilizce bilen veya bilmeyen ülkelerde usta öğretici olarak dil öğretmenizi sağlar.

İleri düzey İngilizce bilenler TESOL sertifikası ne işe yarar ki düşüncesinden sıyrılıp kariyerlerini bu alanda devam ettirebilirler. Yurt dışında uluslararası İngilizce öğretmenliği yapmak için en iyi alternatiflerden biridir. 

TESOL sertifikası ne işe yarar?

  • Dil öğretmeni olarak çalışabilmeniz mümkündür.

  • Kreşlerde, anaokullarında ve gündüz bakım evlerinde İngilizce öğretmenliği yapabilirsiniz.

  • Dil okullarında, kolej ve özel eğitim kurumlarında İngilizce öğretebilirsiniz.

  • Dil alanında kariyer planınız varsa bunu gerçekleştirebilirsiniz.

  • Özel ders verebilirsiniz. 

  • İngilizce öğretmeni arayan özel şirket ve kurumsal firmalarda işe girebilirsiniz.

TESOL Sertifikası Nasıl Alınır?

İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim Tercümanlık ve İngilizce Öğretmenliği gibi bölümleri bitirmeseniz de TESOL sertifikası ile dil öğretebilirsiniz. TESOL sertifikası nasıl alınır arayışına girdiğinizde kriterlerin basit olduğunu görürsünüz. Şartları taşıyıp TESOL sertifika programını bitirip belge almanız yeterli olacaktır. 

TESOL sertifikası nasıl alınır?

  • En az lise mezunu olmanız gerekir. Yurt dışında daha fazla iş imkanınız olsun istiyorsanız 2 yıllık ön lisans mezunu olmanız daha iyidir.

  • En az B2 seviyesinde İngilizce bilmek gereklidir. 

  • TESOL sertifika programı sonunda TESOL belgesi veren kurumlardan eğitim alıp tamamlamak gerekecektir. 

TESOL Sertifikasına Kimler Sahip Olabilir?

Yurt dışında çalışmak veya Türkiye’de İngilizce öğretmenliği yapmak gibi hayaliniz varsa TESOL sertifikası alabilirsiniz. TESOL sertifikasına kimler sahip olabilir diye merak edebilirsiniz. En az lise mezunu olup B2 seviye İngilizce bilgisi ile TESOL belgesi almanız mümkündür. Tüm şartları gerçekleştirdiğiniz takdirde TESOL ders süresini tamamlayıp başarılı olup TESOL sertifikası alabilirsiniz. 

Üniversite mezunu olmak veya 2 yıllık lisans eğitimi bitirmek zorunda değilsiniz. İngilizce bilginiz ileri seviye ise TESOL sertifikası almanız kolaydır. 

TESOL Sertifikasının Avantajı Nedir?

TESOL belgesi, yeni iş alanı ve çalışma imkanı elde etmenize yardımcı olur. TESOL sertifikasının avantajı nedir diye merak edebilirsiniz. İleri seviye İngilizce bilginizi aktif şekilde kullanabilmek için TESOL belgesi farklı bir yoldur. TESOL sertifikası ne işe yarar ve TESOL sertifikasının avantajı nedir diye düşünmek yerine programa kayıt yaptırın. Eğitimleri kısa sürede bitirdikten sonra İngilizce öğretmenize imkan veren her alanda çalışabilirsiniz. 

TESOL sertifikasının avantajı nedir?

  • Dil siteleri ve dil platformlarında eğitim verebilirsiniz.

  • Şirketlere ve kurumlara İngilizce hizmeti verebilirsiniz. 

  • Çeşitli kurumlarda, alanlarda İngilizce öğretmenliği yapabilirsiniz.

  • Yurt dışında ve istediğiniz ülkede çalışma fırsatı yakalarsınız.

  • Lisans diplomanız olmasa da iş imkanınız olur. 

  • Bireysel ve özel dersler verebilirsiniz.

TESOL Sertifikası Ne Kadar Sürede Alınır?

TESOL sertifika programları açmaya birçok kurum yetkilidir. Bu kurumlarda TESOL eğitim içeriği ve TESOL eğitim süresi çeşitlilik gösterir. TESOL sertifikası ne kadar sürede alınır araştırmasına girebilirsiniz. Bazı kurumlar online veya yüz yüze eğitim verir. Bu da ders süresinin değişmesine neden olur. 

Öğrencilerin İngilizce yeterliliği ve öğrenme becerileri sertifika programlarının süresini etkiler. TESOL sertifikası ne kadar sürede alınır konusu kişiye göre değişir. İletişim kurduğunuz eğitim merkezi ve kurumlardan bilgi almak daha doğru olacaktır. Yoğun veya tam zamanlı çalışma programlarına göre TESOL ders süresi uzayıp kısalabilecektir.

TESOL Programı Başvuru Şartları Nelerdir?

TESOL programlarına kayıt yaptırmak için bazı kriterleri karşılayabilmeniz gerekir. TESOL programı başvuru şartları nelerdir konusunda yeterlilik şartlarını karşıladıktan sonra eğitime başlayabilirsiniz. 

  • En az B2 İngilizce seviyesi yeterliliğiniz olmalıdır. (C1 İngilizce seviyesinde olursanız çalışma alanınız da genişler)

  • En az lise mezunu eğitim almış olmalısınız.

 TESOL programı başvuru şartları son derece basit olup eğitimi başarı ile bitirmeniz yeterlidir.

TESOL Sertifikası Kaç Yıl Geçerlidir?

TESOL sertifikası aldıktan sonra sürekli olarak eğitim almak zorunda mıyım diye düşünebilirsiniz. TESOL sertifikası kaç yıl geçerlidir endişesi taşıyabilirsiniz. Ancak bu kaygılar son derece yersizdir. Çünkü TESOL sertifikası ömür boyu geçerlidir. 

TESOL sertifika programı sonunda alacağınız TESOL belgesi ile yıllarca usta öğretici statüsünde çalışabilirsiniz. 

TESOL Sertifikası Nerelerde Geçerli?

Uluslararası geçerliliği olan belgeler, taraf ülkelerce kabul edilir. Kurumlarca ve devletçe onaylanmasına gerek yoktur. Akredite edilmiş yani uluslararası geçerliliği tanınmış belgeler arasında TESOL sertifikası da vardır. TESOL sertifikası nerelerde geçerli diye merak edebilirsiniz. Dünya çapında geçerliliği kabul görmüş sertifikadır. Ülke ayrımı yoktur.

TESOL sertifikası nerelerde geçerli?

Uluslararası düzeyde;

  • Ana dili İngilizce olan ülkeler

  • Ana dili İngilizce olmasa da İngilizce eğitimi veren ülkeler

  • Dil okulları 

  • Üniversiteler

  • Özel kolejler

  • Kreşler ve okul öncesi eğitim kurumları 

  • Online eğitim platformları

  • Dil değişim programları

TESOL Sertifikasına Sahip Olanlar Nerelerde Çalışır?

Kariyerinizde iyi bir basamak olacak TESOL sertifikası birçok alanda çalışmanıza ve eğitim vermenize imkan tanır. TESOL sertifikasına sahip olanlar nerelerde çalışır diye merak edebilirsiniz. 

  • Özel okullar

  • Dil okulları

  • Özel eğitim kurumları

  • Dil kursları

  • Değişim programları

  • Kolej

  • Çeşitli üniversiteler

  • Online eğitim siteleri

  • Dil merkezleri

Kısacası özel sektörün imkan verdiği her alanda İngilizce öğretmenliği yapabilirsiniz.

TESOL Sertifikası Ücreti

TESOL sertifika programları çeşitleri birçok açıdan değişkenlik gösterir. TESOL kursu süresi, eğitim içerikleri, eğitim veren kurum, program özelliği vb. farklıdır. TESOL sertifikası ücreti araştırmasına girdiğinizde fiyatların bu kriterlere göre çeşitlendiğini görürsünüz. 180 saatlik International TESOL Sertifika Programı çok daha ucuzdur. TESOL sertifika ücreti yerine sizin için gerekli olan eğitim içeriklerini karşılayıp karşılamadığına bakmalısınız. 

Eylül 2024 tarihinden sonra;

  • 180 saat International TESOL sertifika programı ücreti 14000 TL civarındadır. 

  • 250 saat International TESOL sertifika programı ücreti 15000 TL’dir. 

  • 700 Saat Instructor TESOL Diploma 42500 TL’dir.

Sıkça Sorulan Sorular

TESOL sertifikası kaç ayda alınır?
    TESOL belgesi almayı düşünüyorsanız zaman konusunda merak ettikleriniz olabilir. TESOL sertifikası kaç ayda alınır bilirseniz programlarınızı ona göre oluşturabilirsiniz. TESOL sertifikası veren kurumlara ve programlara göre süre değişse de yaklaşık 120 saat, 180 saat ile 250 saat sonra belgeyi alırsınız. TESOL sertifika program içeriği tamamen eğitim aldığınız kurumun inisiyatifindedir.
TESOL eğitimi nereden alınır?
    TESOL belgesini veren eğitim kurumları önceden belirlenmiştir. TESOL eğitimi nereden alınır arayışına girdiğinizde çok fazla dil okulu bu sertifika programına öğrenci kabul eder. Ancak uluslararası TESOL sertifikası vermeye yetkili kurum sayısı azdır. TESOL eğitimi nereden alınır araştırması yaparken sertifika veren seçeneklerden yana tercihinizi kullanın.
TESOL sınavı kaç soru?
    TESOL sertifika programları dil kurslarında verilirken en az B2 İngilizce seviyesi aranır. TESOL sınavı kaç soru diye merak ediyorsanız eğitime başlarken sadece seviye tespit sınavı yapılır. TESOL sertifika programı süresine öğrenciler değerlendirilir ve eğitim sonunda sertifika verilir. Eğitim esnasında her öğrencinin seviyesi tespit edilir. Program bitiminde ayrı ve özel bir sınav yapılmaz. Sadece MEB tarafından eşdeğerlilik sınavlarında soru sorulur.
TESOL için hangi seviye?

    TESOL için hangi seviye diye araştırıldığında en az B2 seviyesi yeterli görülse de bazı ülkelerde bu seviye düşük kalır. Donanımlarınızı artırmanız eğitim verilen ülkenin çalışma kriterlerine takılmamanızı sağlar.

    TESOL belgesi, uluslararası düzeyde İngilizce öğretmenliği yapabileceğinizi gösterir. TESOL için hangi seviye diye merak ediyorsanız C1 seviye İngilizce bilmeniz iş imkanlarını artırır. Ana dili İngilizce olan ülkelerde de eğitmenlik yapabilmenize imkan verdiğinden bu ülkelerdeki İngilizce yeterliliğinden geri olmamalısınız. 

TESOL ile TEFL arasındaki fark nedir?

    TESOL ve TEFL gibi sertifika programlarının amacı İngilizce bilmeyen kişilere dil öğretme yeterliliğinizin olduğunu ortaya koyar. TESOL sertifikası ve TEFL sertifikası ile İngilizce öğretme yeterliliğiniz olduğunu kurumlara, kişilere gösterirsiniz. TESOL ve TEFL arasındaki fark nedir derseniz aslında öğretmen olarak çalışabileceğiniz ülkedir. Bu tür sertifika programlarında eğitim vereceğiniz ülke değiştikçe sertifika programının adı da değişir. 

    TEFL (Teaching English as a Foreign Language) sertifikası İngilizce konuşmayan (ana dili İngilizce olmayan ) ülkelerde İngilizce öğretmenliği yapmanızı sağlar. TESOL sertifikası ile ana dili İngilizce olsun veya olmasın her ülkede eğitim vermeniz mümkündür. 

TESOL sertifikası uluslararası geçerliliğe sahip midir?
    TESOL belgesi sayesinde çalışacağınız alanları merak etmeniz doğaldır. TESOL sertifikası uluslararası geçerliliğe sahip midir araştırmasına girebilirsiniz. TESOL sertifikası akredite edilmiş belgeler arasındadır. Yani uluslararası alanda geçerliliği vardır. Dünyanın her yerinde İngilizce öğretme yeterliliğiniz olduğunu ispat eder.
TESOL kursları online olarak alınabilir mi?
    TESOL sertifikası veren kurslar online veya yüz yüze derse katılımı şart koşar. Çoğu zaman yüz yüze derslere katılmanız gerekse de bazıları online TESOL eğitimi verir. TESOL kursları online olarak alınabilir mi araştırmasına girdiğinizde bu kurslara dikkat edebilirsiniz. Online TESOL kursu alarak çalışırken eğitiminizi tamamlayabilirsiniz.
TESOL sertifikası veren üniversiteler hangileridir?
    Türkiye’de TESOL sertifikası veren kurumlar belirlidir. TESOL sertifikası veren üniversiteler hangileridir araştırmasına girdiğinizde Türkiye’deki üniversitelerden bu belgeyi alamayacağınızı bilin. TESOL belgesi vermeye yetkili dil okulları ve kurumlar TESOL sertifika programı açabilir. Kurum arayışına tek tek girip bilgi almanız çok daha iyidir.
TESOL Türkiye’de geçerli mi?
    Türkiye ve dünyada dil öğretme yeterliliğiniz olduğunu gösteren TESOL Türkiye’de geçerli mi endişesine kapılabilirsiniz. Türkiye’de MEB’e bağlı özel okullar ve bazı kurumlarda İngilizce öğretmenliği yapabilirsiniz. Başka kurum ve kuruluşun sertifikanızı tanımasına gerek yoktur. Özel şirketlerde, dil okullarında ve özel okullarda çalışırsınız.
TESOL Sertifikası MEB’de geçerli mi?
    MEB’e bağlı devlet okullarında TESOL sertifikası ile çalışma olanağınız yoktur. Çünkü MEB’e bağlı okullarda İngilizce öğretmenliği atama şartları farklıdır. TESOL sertifikası MEB’de geçerli mi diye merak etseniz de cevap olumsuzdur. Ancak MEB’e bağlı veya MEB onaylı özel okullar, kolej, öğretim kurumları ve dil okullarında çalışma olanağı bulabilirsiniz.
TESOL sertifikası veren kurumlar hangileridir?

    TESOL sertifikasının uluslararası geçerliliği olması bu eğitimi verecek kurumların sayısını azaltır. TESOL sertifikası veren kurumlar öncesinde eğitim kriterlerinden geçecek olup sınavları belli şartlar altında yapılır. Dolayısı ile de TESOL sertifikası veren kurumlar hangileridir arayışına girerseniz sayılarının sınırlı olduğunu görürsünüz. 

    TESOL sertifikası veren kurumlar;

    MEB onaylı TESOL eğitimi alacaksanız bunun için İngiliz Kültür Eğitim Kurumları’na başvurabilirsiniz. Türkiye’de TESOL sertifikası veren dil kurslarını araştırıp kayıt yaptırabilirsiniz. 

    TESOL belgesi veren kurumları doğru araştırmazsanız sahip olduğunuz sertifikanın akredite özelliği olmayabilir. Bundan kaçınmak için araştırmanızı iyi yapmalısınız.

MEB TESOL kabul ediyor mu?
    TESOL belgesi ile daha fazla alanda çalışmak isteyebilirsiniz. MEB TESOL kabul ediyor mu bilirseniz başvuru yaparsınız. MEB TESOL belgesini dil okullarına atama için kullanıyor. MEB’e bağlı özel okul, dil okulu ve kolejlerde uzman öğretici olarak İngilizce öğretmeni statüsünde çalışabilirsiniz.
TESOL için üniversite şart mı?
    İngilizce yeterliliği ileri düzey olanlar veya TESOL belgesi almak isteyenlerin aklında soru işaretleri vardır. TESOL için üniversite şart mı diye merak edilir. Burada önemli olan İngilizceyi ileri seviye bilmek olduğundan en az lise diplomanız varsa TESOL sertifikası alabilirsiniz. İleri seviye İngilizce bilen en az 2 yıllık ön lisans mezunları da TESOL sertifika programlarına katılabilecektir.
TESOL sınavı ne zaman 2024?
    TESOL belgesi almaya önem veriyorsanız TESOL sınavı ne zaman 2024 yılı için araştırmasına girebilirsiniz. Kurumlara göre değişmekle birlikte TESOL 1. Dönem ve TESOL 2. Dönem sınavları Ekim, Kasım, Aralık, Ocak aylarına denk gelir. Tabi ki kurumların sınav tarihleri konusunda farklı tercihleri olabilir.
TESOL sertifikasının MEB atamalarındaki şartları nelerdir?

    TESOL sertifikası MEB’e bağlı okullarda çalışma yetkisi vermese de aşağıdaki şartlar özel okul ve dil okullarında görev almanızı sağlar. 

    TESOL sertifikasının MEB atamalarındaki şartları nelerdir?

    • En az lise mezunu olmak

    • En az B1 İngilizce seviyesinde bilgisi olmak

    • TESOL eğitimini tamamladıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılan eşdeğerlilik sınavını geçmek

Bizimle konuşun

Dilediğiniz lisans projesini birlikte oluşturmaya başlayalım.

Hemen Sizi Arayalım