Bize Ulaşın
Duyurular
Kampanyalar
Başvuru Formları
Hemen bize ulaş

Bize Ulaşın

Whatsapp’dan
Ulaşın

Mesaj Atın

Sizi Bilgilendirelim

Ön Başvuru Whatsapp
Kişisel Bilgileriniz
Yurtdışı Eğitim Programları hakkında bilgilendirme maili almak istiyorum.
Lütfen Onay Kodunu Giriniz

Bilgilerinizin bize iletilmesi için Kullanıcı Veri Koruma Kanunu gereği numaralı telefonunuza SMS olarak gönderilen onay kodunu lütfen aşağıdaki kutucuğa giriniz:

Size En Yakın Zamanda Döneceğiz.

Global Visions ön bilgi formunu doldurduğunuz için çok teşekkür ederiz. Yurtdışı eğitim, çalışma ve vize programlarına son aylarda büyük talep olduğu için sizlere dönüş yapmakta bazen gecikmeler yaşanabiliyor. O nedenle sizden ricamız uygun bir zamanda mutlaka ofislerimize doğrudan ziyaret etmeniz olacaktır. Yüz yüze görüşmelere daha fazla zaman ayırabilmekteyiz. Yurtdışı eğitim ve çalışma vizeleri zaman alabilmekte ve özellikle maddi durumla ilgili belgeler konsolosluklar tarafından sorulmaktadır. Bu nedenle görüşmelere gelirken eğitim durumunuz, kariyer durumunuz ve bankada bulunan para miktarını gösteren belgeleri de sunarsanız, çok daha hızlı çözümler üretebiliriz.

Anasayfa
Global Visions International Education

Global Visions International Education tüm gün boyunca online ve ofis görüşmeleri ile sizlere hizmet vermektedir.


Yapmanız gereken tek şey online yada yüz yüze görüşmenizin randevusunu önceden oluşturmanız. Lütfen ofis görüşmeleriniz ya da online görüşmeleriniz için randevu oluşturunuz.


Ocak, Mayıs ve Eylül 2024 dönemi için ÇOK ÖZEL FİYATLARLA DIL OKULLARI, ÇALIŞMA İZİNLİ DİPLOMA PROGRAMLARI, WORK AND STUDY, WORK AND TRAVEL, MAAŞLI STAJ kayıtlarımız ve YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERİNİN ÖZEL TÜRKİYE BURSLARIYLA GÜZ 2024 AKADEMIK KAYITLARI devam etmektedir.


Uzman danışmanlarımız sizlere aşağıdaki numaralardan telefon veya WhatsApp yoluyla destek vermekte, hem ofiste yüz yüze görüşme hem de çevrimiçi video kanalları ile görüşme yapmaktadır.


Work and Study ve Akademik Programlar hakkında detaylı bilgi almak için yapmanız gereken tek şey ofis yada online randevusu oluşturmak yada aşağıdaki numaralardan uzman danışmanlarımıza telefon yada WhatsApp ile ulaşmak.


Danışmanlarımızın uzmanlık alanlarını ve GSM/Whatsapp numaralarını aşağıda bulabilirsiniz . Dilerseniz yüz yüze yada online görüşme yapmak için kendileri ile direk iletişime geçebilirsiniz.


Türkiye'nin Her Yerinden Ulaşabileceğiniz Santral : 0212 244 25 72
Merkez Santral Hattı: +90 212 249 1981
Merkez Santral CEP Hattı (Sadece Aramalar için): +90 533 747 64 21
Merkez Whatsapp Hattı (Sadece Whatsapp Yazışmaları için):
+90 535 643 31 81 


Çalışma İzinli Programlar – Work and Study – Akademik Programlar- Dil Okulları- Yaz Okuları- Work and Travel – Maaşlı Staj Tüm Departmanlar için Randevu oluşturabileceğiniz Direk Santral Numaralarımız


GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


(İngiltere, Kanada, İrlanda, Malta, Amerika, Dubai, Avustralya Çalışmalı Diploma Programları, Work and Study , Dil Okulları , Yaz Okulları- İngiltere Childcare Programları)


GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


Akademik Üniversite Departmanı

 

GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


Yurtdışı Lise Departmanı

Güler Taylan Akar : +90 533 276 58 82


Work and Travel Work and Study Departmanı

Merkez Santral: 0212 244 25 72

Evrak Hatti(Sadece WhatsApp) : +90 507 388 4405


Global Vize Departmanı

Merkez Santral: 0212 244 25 72


ŞUBELERİMİZ

Ankara Şube – +90 541 571 03 90

Izmir Şube – +90 530 774 46 01

Antalya Şube – +90 242 316 48 87

Bodrum İrtibat - +90 535 643 31 81
İngiltere İrtibat - +44 7908 577897

Toronto - +1 437 830 07 28


TURSAB A grubu seyahat acentemiz uçak biletleri için:

Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com


Muhasebe Departmani

Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com


Ayrica mail adresimizden ya da web sitemizde yer alan başvuru formumuzdan da bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.


E-mail : info@globalvizyon.com


Ön Başvuru Formu :globalvizyon.com/yurtdisi-egitim-ve-kariyer-programlari/




Hemen Bize Ulaş
  • dil öğrenme

İngilizce Dili Nasıl Öğrenilir?

İngilizce Dili Nasıl Öğrenilir?

İngilizce öğrenmek kolay mı?

İngilizce Dili Nasıl Öğrenilir?

   

“ Neden İngilizce konuşurken zorlanıyorum? Sıkılıyorum? Yıllarca İngilizce dersleri, kurslar, özel öğretmenlerden sonra hala  İngilizce konuşamıyorum." diye utanan, sıkılan, kendini yetersiz hisseden hatta suçlayan insan sayısı hiç de küçümsenemez. Bunun bircok nedeni var. Yıllardan beri okullarımızda aldığımız İngilizce derslerini acaba yeterince önemsedik mi ? Bunun için kendi çabamızı ne kadar gosterdik? Globallesen gunumuzde yabanci dilin gerekliligi gunden güne artmakta. Şüphesiz dil öğrenimi zor ve bitmeyen bir yoldur. Yoğun iş temposu ve şehir hayatının yoğunluğu yabancı dil ögrenimini yavaşlatabiliyor. Yabancı dil öğrenmek, ders calışmak ve kendi kişisel çalısmamız ile zenginleşecek ve daha hızlanacaktır. Yabancı dil eğitiminizde devam ederken veya ara verirken dil öğrenimizden uzaklaşmamak için, yabancı dil öğrenimizde dikkate alacağınız bazı küçük ve önemli noktalar sizi İngilizce öğrenmenin sistemi hakkında yardımcı olacaktır.  

   

1- Yanlış yapın: Hata yapmak, öğrenme sürecinin doğal sonucudur.” İlkesini kabul edersek, hatalar bizi geliştirir. Öğrendiğiniz dilde yapabileceğiniz kadar hata yapın. Her zaman doğru konuşmak durumunda değilsiniz. İnsanlar ne dediğinizi anlayabiliyorlarsa yanlış yapmanız en azından ilk başta önemli değildir.    

   

2- Anlamadıysanız sorun: Başkaları konuşurken, her kelimeyi yakalamak zorunda değilsiniz. Ana fikri anlamak genellikle yeterlidir. Fakat anlamadığınız noktanın önemli olduğunu düşünüyorsanız SORUN! Bu konuda bazı kullanışlı kelimeler: İngilizce için Pardon me? Excuse me, what did you say? Could you speak more slowly please? Did you say that... I didn''t catch that... Could you repeat that, please? What was that? I’m sorry I didn’t hear you. Sorry, what does "............." mean? (Fakat şunları kullanmayın: Are you speaking English? Please open your mouth when you speak! Give me a break!)  

 

3- Öğrendiğiniz dili ilgi alanlarınıza sokun: İnsanlar kendilerine ilginç gelen şeyler hakkında konuşmayı severler. Sizin ilgi alanlarınız nelerdir? Bu konular hakkında bulabildiğiniz kadar kelime öğrenmeye çalışın. Çevrenizdeki insanlara da nelerle ilgilendiklerini sorun. Bu büyüleyici bir yöntemdir ve daima yeni kelimeler öğrenmenize yardımcı olur. Böylelikle başkalarını daha iyi anlamaya başladığınızı görürsünüz. İlgi alanları, bir bahçeye yağan bereketli yağmurlar gibidir. Dil becerileriniz hakkında konuşmak, daha hızlı, daha güçlü ve daha iyi öğrenmenize yardımcı olacaktır. Bazı kullanışlı kelimeler: İngilizce için What are you interested in? My favourite hobby is ... I really like .....ing... For many years I have.... What I like about.....is ... What are your hobbies?    

 

4- Konuşun ve Dinleyin: Her zaman hakkında konuşulacak bir şeyler vardır. Etrafınıza bakının. Size garip ya da farklı gelen bir şeyler varsa hemen konuşmaya dalın. Bu arkadaşlığınızı geliştirmenize de yardımcı olacaktır. İnsanları dinleyin, ancak kelimelerin telaffuzunu ve dilin ritmini yakalamak için dinleyin. Bildiğinizi mutlaka kullanın. Pek çok dilde kelimeler birbirinden türetilmiştir. Bu durumda kelimenin anlamını, konunun içindeki anlamından çıkarmaya çalışın. Konusulan dilin ülke de  yerli vatandaşlarıyla konuşurken, konuşmayı sürdürmeye çalışın. Karşınızdakinin söylediğini anlamadığınızda paniğe kapılmayın. Ana fikri anlamaya çalışın ve konuşmayı sürdürün. Hala anlamakta zorlanıyorsanız cümleyi tekrarlamasını isteyin. Konuşmaya devam ederseniz, konuşmanın süreci içerisinde konu daha anlaşılır hale gelecektir.   

   

5- Soru sorun: Merakımızı gidermenin daha iyi bir yolu da yok zaten. Sorular konuşmaya başlamanıza yardımcı olduğu gibi konuşmayı sürdürmenize de yardımcı olacaklardır.    

   

6- Kullanıma dikkat edin: Kullanım kelimesi genellikle insanların nasıl konuştuklarını izlemektir. Bazen kullanım çok da eğlenceli bir hale dönüşebilir. İnsanların konuşma biçimleri, kelimeleri sizin söylediğinizden farklı telaffuz etmeleri size garip gelebilir. Kullanım en basit şekliyle dilin genellikle ve doğal olarak nasıl kullanıldığını ifade eder.    

   

7- Bir not defteri taşıyın: Yanınızda daima bir not defteri ve kalem bulundurun. Yeni bir kelime duyar ya da okursanız hemen not edin. Daha sonra bu kelimeleri konuşmalarınızda kullanmaya çalışın. Yeni deyimler öğrenin. Çoğu birer deyim dili olan yabancı dilleri çalışmanın, en eğlenceli yanlarından birisi de deyimleri öğrenmektir. Bu deyimleri defterinize yazın. Öğrendiklerinizi konuşmalarınıza uygularsanız daha çabuk hatırlar ve konuşursunuz.   

 

8-İngilizce TV ve film izleyin:    Dinlerken mümkünse kulaklık kullanın. Böylece beyniniz, işitsel dikkatiniz dağılmadan doğrudan kayıt yapabilir. Bu sırada filmi anlamayabilirsiniz. Hiç önemli değil. Unutmayın, beyin doğal olarak dil kalıplarını bir süre sonra ayrıştırma, benzetme becerisine sahiptir. Siz dinlemeye devam edin. Bir süre sonra hiç anlamadığınız uzun bloklar halindeki söz dizinleri kendiliğinden, anlayabildiğiniz daha küçük parçalara ayrılacaktır. Film izlerken hoşlandığınız dil kalıplarını yazacağınız bir defteriniz olsun. Bunları not alın ve filmde duyduğunuz tonlamayla tekrarlayın. Bunları yeri geldikçe kullanmaya özen gösterin. Aynı filmi birden çok kez izleyin.

Filmin sesini kısın. Kişilerin ne söylediklerini hatırlamaya çalışın, seslerini zihninizde canlandırın. Filmdeki kişilerin ne dediği kadar nasıl söylediği de çok önemlidir. Bu nedenle kişilerin beden dillerine, mimiklerine, tonlamalarına, özellikle dudak hareketlerine dikkat edin. Yeni öğrendiğiniz dil kalıplarını onlar gibi konuşarak yüksek sesle prova edin, tekrarlayın. Kendi kendinize konuşun. Mümkünse kendi sesinizi kaydedin.

Dinleyin. Filmdeki ile kıyaslayın. Mükemmelliği yakalayana kadar devam edin. Film ekranını görmeyecek şekilde oturun. Sadece sesleri dinleyin. Seslerden hangi sahne olduğunu zihninizde canlandırmaya çalışın. Çıkaramadığınız durumlarda ekrana bakabilirsiniz. Tüm bu alıştırmalar keyifle tek başına yapabileceğiniz alıştırmalardır.

9- Bir şeyler okuyun: Başka bir dili öğrenmenin en iyi üç yolu: Okumak, okumak ve okumaktır. İngilizce kitap, dergi, gazete, broşür ne bulursanız okuyun. Yanınızda tıpkı film seyrederken olduğu gibi küçük bir cep defteriniz olsun. Beğendiğiniz ve kullanabilmeyi istediğiniz dil kalıplarını, sözcükleri içinde bulunduğu cümle ile birlikte defterinize yazın ve tekrarlayın. Bir kalıp veya sözcüğün sizin olması demek, onu uzun dönemli hafızaya atmış olmanız demektir. Bellek ile ilgili araştırmalar, yeni bir bilginin uzun dönemli belleğe yerleşebilmesi için en az 7 kez tekrar edilmesini gerektiğini belirtir.     


10-İngilizce Şarkılar Öğrenin; Şarkı sözlerinin anlamlarını araştırın, öğrenin. Şarkı sözlerini yazın. Ezberleyin. Birlikte söyleyin. Söylerken anlamını düşünün. Ne kadar çok şarkı öğrenirseniz dil alanınızın sınırlarını o kadar geliştirirsiniz. Özellikle sağ beyin işlevi olan ritim/müzik zekası ve ritim hafızası, sol beyin işlevi olan sözel zeka ve hafıza ile birlikte tetiklendiğinde öğrenme çok uzun dönemli olarak gerçekleşir. Bu anlamda, şarkılar ile dil becerinizi geliştirmek sizin için hem çok zevkli, hem de beyin uyumlu bir tekniktir. Sonuç ise mükemmeldir. İngilizce konuşabileceğiniz ve duyabileceğiniz ortamlarda bulunun. Gazeteler, dergiler, tabelalar, reklamlar, otobüslerin üzerindeki şeritler ve daha ne bulursanız okuyun.  

  

11- Sabırlı olun: Herkesin bir ikinci yabancı dil öğrenebileceğini unutmayın, gerçekçi ve sabırlı olun, dil öğrenmenin zaman ve sabır istediğini akıldan çıkarmayın.

   

12- Farklı kültürlerle tanışın: Yeni bir dil öğrenmek aynı zamanda yeni bir kültürü de öğrenmektir: Kültürel kurallara karşı rahat olun. Yeni bir dil öğrenirken o kültürün size katı gelebilecek kural ve alışkanlıklarına karşı da duyarlı olun. Öğrenmek için konuşmanız gerekir. Sınıfta ya da sınıf dışında soru sormaktan çekinmeyin.  

  

13- Sorumluluk alın: Kendi dil öğrenim sürecinizden kendiniz sorumlusunuz. Yabancı dili öğrenirken, öğretmenin, kursun ve kitabın elbette ki önemi vardır ancak "en iyi öğretmenin yine kendiniz" olduğu kuralını unutmayın. İyi bir öğrenim süreci için amaçlarınızı tespit etmeli ve sizi amaçlarınıza ulaştıracak çalışmaları yapmalısınız.  

  

14- Öğrenme şeklinizi organize edin: Organize edilmiş şekilde öğrenmek, çalıştığınız şeyleri hatırlamanıza yardımcı olacaktır. Sözlük ve iyi kurs materyalleri kullanın.  

 

15- Sınıf arkadaşlarınızdan da öğrenmeye çalışın: Aynı sınıftaki diğer öğrencilerin sizinle aynı seviyede olması onlardan bir şeyler öğrenemeyeceğiniz anlamına gelmez.  

  

16- Hatalarınızdan öğrenmeye çalışın: Hata yapmaktan korkmayın, herkes hata yapabilir. Eğer soru sorarsanız hatalarınızı yabancı dili öğrenmede kendiniz için bir avantaj haline getirebilirsiniz.

 

17- Öğrendiğiniz dilde düşünmeye çalışın: Örneğin bir otobüste giderken nereye gittiğinizi, nerede olduğunuzu, kendinize o dilde tarif edin. Böylece hiçbir şey söylemeden içinizden dil pratiği yapmış olursunuz.  

 

18- Son olarak dil öğrenirken eğlenin: Öğrendiğiniz cümle ve deyimlerle değişik cümleler yapın. Sonra yaptığınız cümleyi günlük bir konuşma esnasında deneyin, bakalım yerinde kullanabilecek misiniz? Hayatın tecrübeden ibaret olduğu söylenir ya, yabancı dil öğrenmek tamamıyla tecrübeler bütünüdür.   

    

Bizimle konuşun

Dilediğiniz lisans projesini birlikte oluşturmaya başlayalım.

Hemen Sizi Arayalım