Bize Ulaşın
Duyurular
Kampanyalar
Başvuru Formları
Hemen bize ulaş

Bize Ulaşın

Whatsapp’dan
Ulaşın

Mesaj Atın

Sizi Bilgilendirelim

Ön Başvuru Whatsapp
Kişisel Bilgileriniz
Yurtdışı Eğitim Programları hakkında bilgilendirme maili almak istiyorum.
Lütfen Onay Kodunu Giriniz

Bilgilerinizin bize iletilmesi için Kullanıcı Veri Koruma Kanunu gereği numaralı telefonunuza SMS olarak gönderilen onay kodunu lütfen aşağıdaki kutucuğa giriniz:

Size En Yakın Zamanda Döneceğiz.

Global Visions ön bilgi formunu doldurduğunuz için çok teşekkür ederiz. Yurtdışı eğitim, çalışma ve vize programlarına son aylarda büyük talep olduğu için sizlere dönüş yapmakta bazen gecikmeler yaşanabiliyor. O nedenle sizden ricamız uygun bir zamanda mutlaka ofislerimize doğrudan ziyaret etmeniz olacaktır. Yüz yüze görüşmelere daha fazla zaman ayırabilmekteyiz. Yurtdışı eğitim ve çalışma vizeleri zaman alabilmekte ve özellikle maddi durumla ilgili belgeler konsolosluklar tarafından sorulmaktadır. Bu nedenle görüşmelere gelirken eğitim durumunuz, kariyer durumunuz ve bankada bulunan para miktarını gösteren belgeleri de sunarsanız, çok daha hızlı çözümler üretebiliriz.

Anasayfa
Global Visions International Education

Global Visions International Education tüm gün boyunca online ve ofis görüşmeleri ile sizlere hizmet vermektedir.


Yapmanız gereken tek şey online yada yüz yüze görüşmenizin randevusunu önceden oluşturmanız. Lütfen ofis görüşmeleriniz ya da online görüşmeleriniz için randevu oluşturunuz.


Ocak, Mayıs ve Eylül 2024 dönemi için ÇOK ÖZEL FİYATLARLA DIL OKULLARI, ÇALIŞMA İZİNLİ DİPLOMA PROGRAMLARI, WORK AND STUDY, WORK AND TRAVEL, MAAŞLI STAJ kayıtlarımız ve YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERİNİN ÖZEL TÜRKİYE BURSLARIYLA GÜZ 2024 AKADEMIK KAYITLARI devam etmektedir.


Uzman danışmanlarımız sizlere aşağıdaki numaralardan telefon veya WhatsApp yoluyla destek vermekte, hem ofiste yüz yüze görüşme hem de çevrimiçi video kanalları ile görüşme yapmaktadır.


Work and Study ve Akademik Programlar hakkında detaylı bilgi almak için yapmanız gereken tek şey ofis yada online randevusu oluşturmak yada aşağıdaki numaralardan uzman danışmanlarımıza telefon yada WhatsApp ile ulaşmak.


Danışmanlarımızın uzmanlık alanlarını ve GSM/Whatsapp numaralarını aşağıda bulabilirsiniz . Dilerseniz yüz yüze yada online görüşme yapmak için kendileri ile direk iletişime geçebilirsiniz.


Türkiye'nin Her Yerinden Ulaşabileceğiniz Santral : 0212 244 25 72
Merkez Santral Hattı: +90 212 249 1981
Merkez Santral CEP Hattı (Sadece Aramalar için): +90 533 747 64 21
Merkez Whatsapp Hattı (Sadece Whatsapp Yazışmaları için):
+90 535 643 31 81 


Çalışma İzinli Programlar – Work and Study – Akademik Programlar- Dil Okulları- Yaz Okuları- Work and Travel – Maaşlı Staj Tüm Departmanlar için Randevu oluşturabileceğiniz Direk Santral Numaralarımız


GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


(İngiltere, Kanada, İrlanda, Malta, Amerika, Dubai, Avustralya Çalışmalı Diploma Programları, Work and Study , Dil Okulları , Yaz Okulları- İngiltere Childcare Programları)


GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


Akademik Üniversite Departmanı

 

GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


Yurtdışı Lise Departmanı

Güler Taylan Akar : +90 533 276 58 82


Work and Travel Work and Study Departmanı

Merkez Santral: 0212 244 25 72

Evrak Hatti(Sadece WhatsApp) : +90 507 388 4405


Global Vize Departmanı

Merkez Santral: 0212 244 25 72


ŞUBELERİMİZ

Ankara Şube – +90 541 571 03 90

Izmir Şube – +90 530 774 46 01

Antalya Şube – +90 242 316 48 87

Bodrum İrtibat - +90 535 643 31 81
İngiltere İrtibat - +44 7908 577897

Toronto - +1 437 830 07 28


TURSAB A grubu seyahat acentemiz uçak biletleri için:

Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com


Muhasebe Departmani

Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com


Ayrica mail adresimizden ya da web sitemizde yer alan başvuru formumuzdan da bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.


E-mail : info@globalvizyon.com


Ön Başvuru Formu :globalvizyon.com/yurtdisi-egitim-ve-kariyer-programlari/




Hemen Bize Ulaş
  • yurtdışı eğitim
  • dil öğrenme
  • Kariyer
  • Tavsiye

IELTS Nedir? IELTS Sınav Tarihleri 2024

IELTS Nedir?

Uluslararası alanlarda geçerliliği bulunan, geçer not alan kimseye çeşitli imkanlar sunan bazı dil sınavları vardır. Bu sınavların başında ise IELTS sınavı gelir. IELTS nedir diye merak ediyor olabilirsiniz. İngilizcenin hakim olduğu ülkelerde mesleki başarı sağlamanız, eğitim almanız için yardımcı olacak dil sınavıdır. IELTS puanı ile yurt dışında yaşama, meslek edinme ve akademik başarı imkanınız olur.

Eğitimde önde gelen Cambridge Üniversitesi tarafından geliştirilen bu sınav çoğu ülkede geçerliliğe sahiptir. Bazı ülkelerde ise doğrudan geçerli olmayıp başarı sonucunuzun onaylanması istenmektedir. Onaylama süreci ise her ülkenin yasal prosedürlerine göre işlemektedir.

International English Language Testing System baş harfleri IELTS kısaltmasını karşılar. Dünyada binlerce kişinin ielts sınavı araştırması yaparak bu sürece dahil olması önemini ortaya koyar. Her yıl binlerce kişi IELTS nedir ve İELTS sınavı başvuru araştırmaları ile süreci yakından takip ediyor. İyi şartlarda yaşamak için ielts başvurusu ve ödemesi yapıyor.

Yurt dışında faaliyet göstermek ve akademik başarı sağlamak için İELTS sınavı önemli bir adımdır. Bazı ülkelerde göçmen statüsüne geçiş için bu sınav şarttır. Saygın üniversitelerde eğitim ve öğrenim için IELTS puanı gerekiyor. Hangi amaçla IELTS sınavı başvurusu yaptığınızın bir önemi yok. Sizi başarıya ve hayallerinize ulaştıracak IELTS sınavı hakkında merak edilen her şey yazıda mevcut. Süreci doğru takip edip yönetirseniz IELTS sınavı hayallerinize ulaşmak için basamak olacaktır.

Hangi IELTS Sınavına Girmeliyim?

IELTS; göçmen statüsü kazanmak ve eğitim almak için girilen sınavdır. İki farklı amaçla yapıldığından başvurunun doğruluğu önem taşır. Hangi IELTS sınavına girmeliyim diye merak ediyorsanız öncelik hedefinizi belirlemektir. 

Eğitiminiz ve kariyer hayatınız için gireceğiniz akademik IELTS sınavıdır. Üniversite, yüksek lisans, doktora vb. eğitimlerle ilerlemek için akademik IELTS sınavından geçer not almalısınız. Seviye değerlendirmesi sonucu puanınız yeterli ise mesleğinizi o ülkede nitelikli biçimde yapabilirsiniz.

Göçmenlik başvurusu için genel IELTS sınavı puanınızın yeterli olması gerekir. IELTS puanı seviye değerlendirmesi sonucu ülkeye kabulde önem taşır. IELTS puanı şartı ve diğer şartları yerine getirirseniz başvuru yaptığınız ülkede göçmen statüsü alırsınız. Ülkenin göçmen politikası kapsamında sağladığı kolaylık ve imkanlardan da yararlanırsınız.

Genel IELTS Ve Akademik IELTS Arasındaki Fark Nedir?

Seviye ve zorluk derecesi değerlendirildiğinde iki IELTS sınavı birbirinden farklıdır. Genel IELTS ve akademik IELTS farkı nedir diye araştırıp çalışmalarınızı doğru şekillendirin. 

IELTS genel ve IELTS akademik farkı; Genel IELTS sınavından geçer not alırsanız sonucun geçerli olduğu ülkede mesleki eğitim alabilirsiniz. Göçmenlik statüsü için başvuru yapabilirsiniz. Çalışmak, yaşamak ve ülkenin avantajlarından yararlanmak için gereklidir. Eğitim sistemlerine dahil olmak istiyorsanız alt basamaktan başlamanıza imkan verir. 

Akademik IELTS başvurusu yapıp değerlendirme sonucu yeterli akademik IELTS puanı alıp şartları sağlarsınız. Lisans, yüksek lisans, doktora ve üst düzey eğitimleri almanız için fırsat tanır; Akademik IELTS sınavı zor iken genel IELTS sınavı daha kolaydır.

Listening, reading,writing ve speaking bölümleri akademik IELTS’te daha zordur. Göçmen statüsü kazanmak için genel IELTS sınavı seviye değerlendirmesi daha katıdır. Genel IELTS, her İngilizce konuşanın ve iyi IELTS puanı olanın kabul edilmesini engelleyecek şekilde hazırlanır; Genel IELTS İngiltere, Yeni Zelanda, Kanada, Avustralya gibi ülkelerde göçmen statüsü başvurusu için zorunludur.

Akademik IELTS ile dünyadaki birçok ülke ve eğitim kurumundan kabul alabilirsiniz. Etki alanına bakıldığında akademik IELTS sınavı puanı daha işlevseldir.

Sınav Hangi Aşamalardan Oluşuyor?

1989 yılından bu yana IELTS sınavı için belli aşamalar öngörülmüştür. IELTS sınavı hangi aşamalardan oluşuyor diye araştırıp bu doğrultuda hazırlanabilirsiniz. IELTS başvuru ve IELTS sınavı başarı şartlarını bilmeniz geçer not almanızı kolaylaştırır. 

IELTS genel ve IELTS akademik sınavları aynı aşamalardan oluşur. Yalnızca içeriklerin zorluk derecesi farklıdır. Listening, reading, writing, speaking bölümleri için özel olarak sorular hazırlanır. Akademik IELTS ve genel IELTS katılımcılarının ortak soruları listening ve reading bölümlerinde aynıdır. Writing ve speaking bölümleri ise IELTS sınav türüne göre değişir. 

Tüm bölümlerden alınan puanlar toplanıp ortalaması alınır, IELTS sınav puanı oluşturulur. IELTS sınav sonucu 1 ila 9 arasında puanlanır. İngilizce bilgisi olmayanlar 1 puan alırken iyi düzeyde bilenler 9 puana kadar alabilir. Ülkeler ve üniversiteler kabul yaparken bu puanları baz alır.

Dinleme (Listening) Bölümü;4 ayrı bölüme ayrılmıştır. Katılımcılar sadece bir kez dinleyebilir, tekrar dinletilmez. Listening bölümünde son bölüme gelmeden bir kez ara verilip katılımcıların rahatlamasına fırsat verilir. Dinleme bölümü için toplam sınav süresi 40 dakikadır.

Okuma (Reading) Bölümü; Akademik IELTS ve genel IELTS okuma bölümleri 3 kısımdan oluşmaktadır. Toplamda 40 soru olup verilen metin sonrası 13 ila 14 kadar soru sorulur. Metinlerin uzunluğu, soruları ve zorluğu birbirinden tamamen farklıdır. Akademik IELTS reading soruları daha zordur. Okuma bölümü süresi yaklaşık 60 dakikadır. 

Yazma (Writing) Bölümü; Writing bölümü iki aşamalı yazımdan hazırlanır. Akademik IELTS için tablo veya grafik verilip buna dair sorular sorulur. Diğer writing bölümünde ise başlık seçilip bunun hakkında kompozisyon yazılması istenir. Genel IELTS writing bölümü konuları ve başlığı kolaydır. Yazma bölümü süresi yaklaşık 60 dakikadır. 

Konuşma (Speaking) Bölümü; Konuşma bölümü değerlendirmesi 3 aşamalı olarak yapılır. İlk olarak katılımcının İngilizce olarak kendini tanıtması, ailesi ve yaşamından bahsetmesi istenir. İkinci aşamada bir başlık ile 1 dakika düşünme süresi verilir. Bu süre sonunda ise başlık hakkında konuşması istenir. 3. aşamada ise 2. kısımda verilen başlık hakkında katılımcı ile heyet karşılıklı konuşur. Toplam speaking süresi en fazla 15 dakikadır.

Sınav Ne Kadar Sürmektedir?

Katılımcıların IELTS sınavı ne kadar sürmektedir konusunda bazı soru işaretleri vardır. 3 saate yaklaşan IELTS sınav süresi bölümlere göre belirlenip zamanlama yapılmıştır. Dinleme süresi 40 dk, okuma süresi 60 dk, yazma süresi 60 dk olup konuşma süresi 15 dakikadır. 

Sınava Neler Getirebilirim?

Her sınavda olduğu gibi IELTS sınavı girişinde de bazı eşyaları dışarıda bırakmanız istenir. IELTS sınavına neler getirebilirim diye merak edebilirsiniz. Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş ve T.C kimlik kartı veya pasaport götürülmesi zorunludur. Bunlar dışındaki tüm eşyalar sınav alanı dışında kalır ve içeriye alınmaz. Kol saati dijital olmasa da sınav salonuna alınmaz.

Gözetmenler telefon, elektronik cihaz ve eşyalarınızı belirlenen alanda muhafaza edip sınav çıkışı verir. Sınava getirilmesi yasak olan şeyleri içeri soktuğunuz takdirde diskalifiye edilirsiniz.

Sınav Bir Günde Mi Tamamlanıyor?

IELTS sınavı başvurusu yapanların aklında bazı soru işaretleri vardır. IELTS sınavı 1 günde mi tamamlanıyor diye merak edilir. Ona göre konuklama, yeme, içme ve masraflar için bütçe ayrılır. 

IELTS sınavının bir günde tamamlanan bölümü okuma, dinleme ve yazma kısmıdır. Bu bölümlerin biri bitip diğeri başlar ve 3 bölüm aynı gün sınav merkezinde yapılır. Konuşma bölümü için ise 7 gün sonrasına randevu verilir. Değerlendirme yapılacak mekan, sınav merkezinin tasarrufundadır.

Sınav Ücreti Ne Kadar Ve Ödemesini Nasıl Yapabilirim?

IELTS sınavı başvurusu, sınav ücreti ödemesi ve ödeme şekli hakkında adayların aklında onlarca soru vardır. IELTS sınavı başvurusu tamamlanacağı sırada online kayıt sistemi üzerinden kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapılır. Havale veya EFT’yi ödeme şekli olarak tercih edecekseniz de açıklama bölümüne bazı bilgileri yazmanız istenir. Ad, soyad, sınav tarihi, başvuru sınav referans numarası yazılarak ödeme yapılabilir. Ücretin ödenmemiş görünmemesi için bu bilgilerin özellikle yazılması istenir.

IELTS sınav ücreti siz veya başkası tarafından ödenebilir. Yurt içi veya yurt dışı fark etmeden IELTS sınavı başvuru ücreti ödemesi yapılabilir. 

IELTS sınav ücreti ne kadar diye merak edebilirsiniz. Her yıl bu miktar değişmekle birlikte 2024 yılı için tutar 6000 TL’dir. Genel IELTS ve akademik IELTS; test merkezinde bilgisayar ile veya test merkezinde kağıt kalem ile yapılabilir. IELTS akademik online seçeneği de vardır. Sınava giriş şekli fark etmeden hepsi için de aynı IELTS sınav ücreti geçerlidir. 

Birleşik Krallık Vizesi ve Göçmenlik için IELTS sınav ücreti 5720 TL ve IELTS Yaşam Becerileri (A1 ve B1) 5300 TL’dir. 

Türkiye’de IELTS’e Nerelerde Girebilirim?

Her yıl IELTS sınavına girecek kişiler önceden belirlenen test merkezinde ölçme ve değerlendirmeye tabi tutulur. IELTS sınav başvurusu yapıldıktan sonra sınav yeri ve tarihi size e-posta yoluyla iletilir. 

Türkiye’de IELTS sınavına girilecek yerler; İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Adana, Erzurum, Karabük, Bursa, Samsun, Gaziantep, Mersin ve Karaman illeridir.

IELTS Sınav Ve Başvuru Tarihleri 2024

IELTS sınav ve başvuru tarihleri 2024 yılı ile her yıl için önceden planlanır. Test merkezlerinin bu tarih ve yerlerde değişiklik yapma imkanı saklıdır. Dolayısıyla önceden edineceğiniz bilgilerin kesinliği bulunmamaktadır. Ancak adayın IELTS sınavı tarihleri açısından sorun yaşamaması için tüm değişiklikler hakkında e- posta yoluyla bilgi verilir. IELTS sınav ve başvuru tarihleri 2024 yılı için sınav merkezinden bilgi alabilirsiniz. Genelde her 2 haftada bir IELTS sınavı vardır.

Sınavın bilgisayar veya kağıt üzerinden yapılması sebebiyle sınav yerleri de değişiklik gösterir. Örneğin IELTS genel sınavı bilgisayardan yapılacaksa sınav merkezi herkes için belirlenen ortak bir ildir. Adaylar girecekleri sınava ve katılım şekline göre bu illere yönlendirilirler.

IELTS Sınavına Kimler Katılabilir?

İngilizce yeterliliğini gösterip yurt dışında yeni imkanlar yakalamak isteyen binlerce kişi vardır. Bu kimseler IELTS sınavına kimler katılabilir diye merak eder. IELTS sınavına girmek için kişi veya eğitim sınırlaması yoktur. İsteyen herkes IELTS sınav başvurusu yapıp IELTS sınav ücreti ödeyip sınav merkezinde yeterliliğini test etme şansı elde eder. 

Başvuru İçin Hangi Dokümanlar Gereklidir?

Kimlik kartı veya pasaportunuz IELTS başvurusu için gerekli evraklardır. Sınav başvurusu ve ödemesi sorunsuz şekilde yapıldıktan sonra size bilgi mesajı gönderilir. IELTS başvurusu için hangi dokümanlar gereklidir diye merak etmeniz gerekmez. Bu iki belgenin de geçerlilik süresine dikkat etmeniz önemlidir. Türk vatandaşı olmayan adaylar Türkiye’de IELTS başvurusu yapacaksa pasaportu olmak zorundadır.

IELTS Puanı Hangi Ülkelerde Geçerli?

IELTS puanı akademik ve genel sınava göre değişkenlik gösterir. IELTS puanı hangi ülkelerde geçerli diye merak edebilirsiniz. Akademik IELTS sınavı İngiltere başta olmak üzere Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda, Avustralya ve Güney Afrika ile yüzlerce ülkede geçerlidir. 

Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada’da göçmen statüsü almak için genel IELTS puanınız olmalıdır.

IELTS Puanının Geçerlilik Süresi Nedir?

Dünyada yüzlerce ülkede ve binlerce üniversitede geçerli olan IELTS puanının geçerlilik süresi nedir diye merak edebilirsiniz. IELTS puanı geçerlilik süresi 2 yıl olup 1 yıl içinde istediğiniz kadar sınava girme şansınız vardır. Sınava birden fazla kez girdiğinizde yüksek olan IELTS puanınızı 2 yıl içinde yapacağınız başvurularda kullanabilirsiniz. 

Belgelerimi Kurumlara Nasıl Gönderebilirim?

IELTS sınavı için tercih ettiğiniz kurum aracılığı ile gönderim sağlayabilirsiniz. IELTS belgelerimi kurumlara nasıl gönderebilirim diye endişe etmenize gerek yok. Her ülke ve üniversitenin başvuru şartları farklıdır. Göçmenlik ofisi ve üniversiteler için ilgili şartları yerine getirirken başvuru yaptığınız kurumun IELTS sonuç belgesini göndermesini talep edin. 

Sonuçlar açıklandığında IELTS sınav sonucu kopyası size verilir. IELTS elektronik sistemine kayıtlı kurumlar ve kuruluşlara sınav merkezinden gönderim sağlanır. 

TOEFL Ve IELTS'nin Farkı Nedir?

Yurt dışı hayali olan kişiler TOEFL ve IELTS’nin farkı nedir diye merak eder. Böylece hayalleri için hazırlanması gereken sınav hakkında bilgi sahibi olur.

TOEFL ve IELTS farkı;

IELTS İngiltere’nin yaptığı sınav iken TOEFL Amerika tarafından gerçekleştirilen sınavdır. Türkiye’de kurumlar ülke temelli sınav yapma yetkisi alır.
IELTS daha çok kağıt üzerinde yapılması tercih edilen sınavdır. Bilgisayar ortamında IELTS yapılması da mümkündür. TOEFL tamamen bilgisayar ortamında yapılır.
TOEFL puanı hesaplanırken her bir bölüm için 30 puan öngörülmüştür. Reading, listening, writing ve speaking bölümlerinden en yüksek 120 puan alabilirsiniz. IELTS en yüksek puanı ise 9’dur. Bu 4 bölümden alınan puanın ortalamasına göre hesaplama yapılır.
IELTS 2 aşamalı sınavdır. İlk aşamada reading, listening ve writing olup speaking için gün verilir. TOEFL ise bilgisayarda tek oturumda sonlanır.
TOEFL sınav süresi yaklaşık 4.5 saat olup IELTS sınav süresi toplamda 3 saattir.

IELTS Puanlama Sistemi

IELTS sınavı sonucu uluslararası geçerliliğe sahip olduğundan IELTS puanlama sistemi de belirlidir. IELTS puanlama sistemi kriterleri her ülkede aynı şekilde hesaplama yapılmasına imkan verir. IELTS puanlama sisteminde okuma, yazma, dinleme ve konuşma için ayrı puanlama yapılır. Bu 4 bölümden alacağınız toplam puanın ortalaması sizin IELTS puanınız olur. En düşük IELTS puanı 1 olup bilgisi bulunmayan adayı ifade eder. En yüksek ILETS puanı ise 9 olup İngilizcede uzman olan adayın puanıdır.

IELTS Puanı Neyi İfade Ediyor?

İngilizce hakkında yeterli bilgi ve birikiminizin olduğunu IELTS puanı belirler. Her kurum, kuruluş ve göçmen ofisinin kabul için belirlediği IELTS puanı vardır. Bu puana denk gelen veya üstünde bir değer aldığınız zaman başvuru yapma imkanınız olur. 1 ile 9 arasındaki IELTS puanı şunları ifade eder;

1 | Non Use

Kullanıcı değil; bilgisi yok.

2 | Intermittent User

Kesintili kullanıcı; sınırlı kelime grubunda iletişim kurar. 

3 | Extremely Limited User

Aşırı sınırlı kullanıcı; çok bilinen genel durumları anlayıp anlatabilir.


4 | Limited User

Sınırlı kullanıcı; temel yeterliliği bilindik konularda olup karmaşık ifadelerde sorun yaşar.


5 | Modest User

Makul kullanıcı; İngilizceyi kısmen bilip hata yapabilir ancak alanında iletişim kurabilir.

6 | Competent User

Yetenekli kullanıcı; İngilizceye hakim olup zaman zaman yanlış anlaşılmalar yaşar. Karmaşık olaylarla başa çıkıp iletişim kurabilir.

7 | Good User

İyi kullanıcı; İngilizceye hakim ve çok az yanlış anlaşılma ile tutarsızlık yaşayabilir. Karmaşıklıkla başa çıkıp anlatılanları anlar.

8 | Very Good User

Çok iyi kullanıcı; dile tamamen hakimdir. Nadir de olsa yanlış anlaşılma olur ancak karmaşık durumlarla başa çıkma yeterliliği vardır.

9 | Expert User

Uzman kullanıcı; İngilizceye tamamen hakim olup akıcı biçimce konuşma, anlama ve anlatma kabiliyeti vardır.


Akademik IELTS ve genel IELTS için listening bölümü ortak olup 40 sorudur. Her soru 1 puan olup doğru sayısına göre puan alırsınız. Örneğin 37/38 doğrunuz varsa alacağınız puan 8 olup 10/12 doğru yaptıysanız 4 puan alırsınız.

IELTS Reading Puanı Nasıl Hesaplanır?

Akademik IELTS ve genel IELTS için IELTS reading puanı nasıl hesaplanır diye merak edebilirsiniz. Reading kısmı ortak olsa da zorluk derecesi farklıdır. 40 sorudan 39 doğru yaparsanız IELTS general reading puanınız 8.5 olur. Ancak IELTS academic puanınız 39 doğruda 9 puan olur. IELTS reading puanı akademik ve genel IELTS için ayrı olduğundan doğru sayınızı düzgün kontrol edin. 

Göçmen statüsü almak için IELTS reading doğru sayısı ve puanlaması değişiklik gösterir.

IELTS Writing Puanı Nasıl Hesaplanır?

IELTS writing puanı nasıl hesaplanır konusuna gelindiğinde ise 2 adet writing bölümü vardır. IELTS akademik kısmında grafik ve tablo üzerinden essay yazılması istenir. Ayrıca writing için ayrı bir konu verilir. 

IELTS writing kısmı için belli puanlama kriterleri vardır. Değerlendirmeyi yapacak kişilerce dikkate alınır. IELTS genel sınavında ise IELTS writing konusu verilip yazılan yazı puanlamaya esas olur. IELTS writing puanı nasıl hesaplanır diye baktığınızda genel bir değerlendirme tablosu vardır. Burada her writing bölümü için verilen yanıt, kelime bilgisi, dil bilgisi, kelimelerin doğru kullanımı esas alınır. Yazının kendi içinde akıcılığı ve tutarlılığı puanlamada etkilidir. Bu kriterlere göre 1’den 9’a kadar puan verilir. 

IELTS Speaking Puanı Nasıl Hesaplanır?

IELTS speaking puanı nasıl hesaplanır diye merak ediyorsanız uzmanlarca belirlenen kriterlerin esas alındığını bilin. Akıcılık, kelime bilgisi, cümle içinde doğru kullanımı ve telaffuz göz önünde bulundurulur. Bunlara göre IELTS speaking puanı hesaplanır.

Sıkça Sorulan Sorular

Yurt Dışında Eğitim İçin IELTS'ten Kaç Almalıyım?
    Her ülke ve üniversitenin IELTS puanı ve kabul şartları farklıdır. Yurt dışında eğitim için IELTS’te kaç almalıyım diye merak edebilirsiniz. Dünya geneline bakıldığında üniversitelerin IELTS puanı 6.5 puan ve üzeridir. B2 Upper Intermediate seviye ve üzerinde İngilizce bilmeniz gerekmektedir.
Dinleme Sınavında Kulaklık Kullanımı nasıl oluyor?
    Dinleme sınavında kulaklık kullanımı illere göre farklılık gösterir. Genelde İstanbul ve Ankara gibi illerde listening bölümünde kulaklık tedarik edilir. Sınav merkezinizi büyük illerde seçerseniz dinleme sırasında kulaklık kullanımında sorun yaşanmaz.
Dinleme Ve Konuşma Sınavında Kaç Çeşit Aksan Kullanılmaktadır?
    IELTS dinleme ve konuşma sınavında kaç çeşit aksan kullanılır diye merak edebilirsiniz. Ancak bunun sınırlaması yoktur. Uluslararası geçerliliği olan sınav statüsü bulunduğundan çeşitli aksanlar kullanılır.
Okuma Testinde Cevapları Cevap Anahtarına Geçirmek İçin Ek Süre Verilecek Midir?
    Okuma testinde cevapları cevap anahtarına geçirmek için ek süre verilmez. Sınav süresi içinde soruları cevaplayıp işaretlemenizi yapmış olmanız gerekir.
Dinleme Ve Okuma Testinde Tükenmez Kalem Kullanabilir Miyim?
    IELTS sınavında tükenmez kalem kullanımına izin verilmez. Bu yüzden dinleme ve okuma testinde tükenmez kalem kullanamazsınız.
Dinleme Ve Okuma Bölümlerinde Soru Kitapçığı Üzerine Not Alabilir Miyim?
    Cevap anahtarı üzerine kodlama yapıldığından ötürü değerlendirecek kişiler soru kitapçığınızı görmez. Dolayısı ile de dinleme ve okuma bölümlerinde soru kitapçığı üzerine not alabilirsiniz.
18 Yaşının Altındaki Bireyler Sınava Kayıt Olabilir Mi?
    IELTS sınavına 18 yaşından küçükler de kayıt yaptırabilir. Erken yaşta ileri düzeyde İngilizce bilip farklı ülkelerde çalışmak, akademik hayatını sürdürmek isteyen 18 yaşın altındakiler kayıt olabilir.
Yurt Dışından Sınav Ödemesini Yapabilir Miyim?
    Sınav ödemesinin yurt dışından yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. IELTS sınav ücreti yatırılırken ödeme şekline göre açıklama kısmına yazılması gereken bilgilerin unutulmaması yeterlidir.
Sınav Ödememi Başkası Yapabilir Mi?
    IELTS sınav ücreti ödemesi kişinin kendisi veya başkaları tarafından yapılabilir. IELTS sınav ücreti ödemesini başkasının yapmasında sakınca yoktur.
Konuşma Sınavı Tarihini Değiştirebilir Miyim?
    IELTS sınavının en büyük avantajı adayların başka gün yapılacak konuşma sınavı tarihlerini kendilerinin belirleyebilmeleridir. Test merkezinin sınav tarihini değiştirme hakkı saklıdır.
Eğer Sınavımı İptal Etmek Veya Ertelemek İstersem Ne Yapmalıyım?
    Ödediğiniz ücretin yanmaması ve para iadesinin aynen yapılması için sınava girmeden 5 hafta önce bildirim yapmalısınız. 5 hafta önceden yapacağınız bildirim sayesinde sınav hakkınızı başka zamana da erteleyebilirsiniz. Belirtilen sürede iptal veya erteleme yapmak istiyorsanız gerekçenizi belgeli olarak belirtmelisiniz. Belirlenen süre dışında iptal söz konusu olduğunda IELTS sınav parası üzerinden % 25 kesinti yapılır. Kesinti sonrası IELTS sınav ücretinin kalan miktarını geri alabilirsiniz.
Sınava Ehliyet, Oturma İzni, Çalışma İzni, Öğrenci Kartı Gibi Belgeler İle Katılabilir Miyim?
    Uluslararası sınav olmasından ötürü T.C kimlik kartı ve pasaport dışında başkaca belge ile sınava katılım sağlanamaz. Sınav günü ehliyet, oturma izni, çalışma izni, öğrenci kartı ve başkaca belge ile sınava giremezsiniz.
Eğer Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartım Yok İse, Sınava Hangi Belge İle Kayıt Olabilirim?
    Sınava katılım sağlamak için T.C kimlik kartınız bulunmuyorsa sadece pasaportunuzla kayıt olabilirsiniz. Yalnız aksi durumla karşılaşmamak adına pasaportunuzun geçerlilik süresini takip etmeyi unutmayın. Süresi geçmiş pasaport ile sınava kayıt olmanız mümkün değildir.
IELTS Göçmenlik İçin Faydalı Mıdır?
    Özellikle son yıllarda IELTS puanı göçmenlik için kullanılır. Çoğu ülke göçmen ofislerine başvurularda IELTS genel puanı arar. Yurt dışında meslek edinmek, yaşamak ve göçmen statüsünde olmak için IELTS puanı şarttır.
Göçmenlik İçin IELTS'ten Kaç Almalıyım?
    Her ülkenin göçmenlik için istediği IELTS puanı farklıdır. Göçmenlik için IELTS’ten kaç almalıyım diye merak etmek yerine puanınızı yükseltmeye odaklanın. Kanada IELTS Genel Eğitim Sınavı’ndan en az 6.0 tam puan almanızı ister. Birleşik Krallıkta göçmenlik başvurusu için IELTS puanı 4.0 ile 7.0 arası olmalıdır.
Ana Dilim İngilizce. Neden IELTS Sınavına Girmeliyim?
    Ana diliniz İngilizce olsa bile akademik kariyer yapmak veya göçmen statüsü almak için de IELTS puanı almalısınız. İngilizce seviyeniz uluslararası geçerliliği olan otoritelerce tespit edildiğinden üniversitelere kabul alabilirsiniz. Dünyaca ünlü ve başarılı üniversiteler IELTS puanını başvuru şartları arasında sayıyor.
IELTS Testinde Geçerli Notu Kim Belirliyor?
    IELTS testinde puanlamayı her kurum kendisi yapar. Türkiye’de IELTS sınavı yapma yetkisi olan kurumlardan bu konuda bilgi alınabilir. 1’den 9’a kadar olan not sisteminin değerlendirmesi sınav yapan kurumun sorumluluğundadır.
Bizimle konuşun

Dilediğiniz lisans projesini birlikte oluşturmaya başlayalım.

Hemen Sizi Arayalım