Bize Ulaşın
Duyurular
Kampanyalar
Başvuru Formları
Hemen bize ulaş

Bize Ulaşın

Whatsapp’dan
Ulaşın

Mesaj Atın

Sizi Bilgilendirelim

Ön Başvuru Whatsapp
Kişisel Bilgileriniz
Yurtdışı Eğitim Programları hakkında bilgilendirme maili almak istiyorum.
Lütfen Onay Kodunu Giriniz

Bilgilerinizin bize iletilmesi için Kullanıcı Veri Koruma Kanunu gereği numaralı telefonunuza SMS olarak gönderilen onay kodunu lütfen aşağıdaki kutucuğa giriniz:

Size En Yakın Zamanda Döneceğiz.

Global Visions ön bilgi formunu doldurduğunuz için çok teşekkür ederiz. Yurtdışı eğitim, çalışma ve vize programlarına son aylarda büyük talep olduğu için sizlere dönüş yapmakta bazen gecikmeler yaşanabiliyor. O nedenle sizden ricamız uygun bir zamanda mutlaka ofislerimize doğrudan ziyaret etmeniz olacaktır. Yüz yüze görüşmelere daha fazla zaman ayırabilmekteyiz. Yurtdışı eğitim ve çalışma vizeleri zaman alabilmekte ve özellikle maddi durumla ilgili belgeler konsolosluklar tarafından sorulmaktadır. Bu nedenle görüşmelere gelirken eğitim durumunuz, kariyer durumunuz ve bankada bulunan para miktarını gösteren belgeleri de sunarsanız, çok daha hızlı çözümler üretebiliriz.

Anasayfa
Global Visions International Education

Global Visions International Education tüm gün boyunca online ve ofis görüşmeleri ile sizlere hizmet vermektedir.


Yapmanız gereken tek şey online yada yüz yüze görüşmenizin randevusunu önceden oluşturmanız. Lütfen ofis görüşmeleriniz ya da online görüşmeleriniz için randevu oluşturunuz.


Ocak, Mayıs ve Eylül 2024 dönemi için ÇOK ÖZEL FİYATLARLA DIL OKULLARI, ÇALIŞMA İZİNLİ DİPLOMA PROGRAMLARI, WORK AND STUDY, WORK AND TRAVEL, MAAŞLI STAJ kayıtlarımız ve YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERİNİN ÖZEL TÜRKİYE BURSLARIYLA GÜZ 2024 AKADEMIK KAYITLARI devam etmektedir.


Uzman danışmanlarımız sizlere aşağıdaki numaralardan telefon veya WhatsApp yoluyla destek vermekte, hem ofiste yüz yüze görüşme hem de çevrimiçi video kanalları ile görüşme yapmaktadır.


Work and Study ve Akademik Programlar hakkında detaylı bilgi almak için yapmanız gereken tek şey ofis yada online randevusu oluşturmak yada aşağıdaki numaralardan uzman danışmanlarımıza telefon yada WhatsApp ile ulaşmak.


Danışmanlarımızın uzmanlık alanlarını ve GSM/Whatsapp numaralarını aşağıda bulabilirsiniz . Dilerseniz yüz yüze yada online görüşme yapmak için kendileri ile direk iletişime geçebilirsiniz.


Türkiye'nin Her Yerinden Ulaşabileceğiniz Santral : 0212 244 25 72
Merkez Santral Hattı: +90 212 249 1981
Merkez Santral CEP Hattı (Sadece Aramalar için): +90 533 747 64 21
Merkez Whatsapp Hattı (Sadece Whatsapp Yazışmaları için):
+90 535 643 31 81 


Çalışma İzinli Programlar – Work and Study – Akademik Programlar- Dil Okulları- Yaz Okuları- Work and Travel – Maaşlı Staj Tüm Departmanlar için Randevu oluşturabileceğiniz Direk Santral Numaralarımız


GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


(İngiltere, Kanada, İrlanda, Malta, Amerika, Dubai, Avustralya Çalışmalı Diploma Programları, Work and Study , Dil Okulları , Yaz Okulları- İngiltere Childcare Programları)


GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


Akademik Üniversite Departmanı

 

GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


Yurtdışı Lise Departmanı

Güler Taylan Akar : +90 533 276 58 82


Work and Travel Work and Study Departmanı

Merkez Santral: 0212 244 25 72

Evrak Hatti(Sadece WhatsApp) : +90 507 388 4405


Global Vize Departmanı

Merkez Santral: 0212 244 25 72


ŞUBELERİMİZ

Ankara Şube – +90 541 571 03 90

Izmir Şube – +90 530 774 46 01

Antalya Şube – +90 242 316 48 87

Bodrum İrtibat - +90 535 643 31 81
İngiltere İrtibat - +44 7908 577897

Toronto - +1 437 830 07 28


TURSAB A grubu seyahat acentemiz uçak biletleri için:

Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com


Muhasebe Departmani

Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com


Ayrica mail adresimizden ya da web sitemizde yer alan başvuru formumuzdan da bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.


E-mail : info@globalvizyon.com


Ön Başvuru Formu :globalvizyon.com/yurtdisi-egitim-ve-kariyer-programlari/




Hemen Bize Ulaş
  • Kariyer

Gelecekte Önü Açık Olan Meslekler & Bölümler

Gelecekte Önü Açık Olan Meslekler ve Bölümler Hakkında

Tercih dönemlerinin yaklaşması ile öğrenciler meslek kaygısına düşmeye başladı. Öncelerde yakın yerlerde okumak ve çalışmak popüler iken günümüzde iş olanakları öncelik sırasını aldı. Çünkü ülkemizde okuduktan sonra boşta gezen ve işini yapamayan çok fazla kişi var. Bu kişiler emek ve maddi imkan sarf ettikten sonra asgari ücret veya daha düşük maaşla hak etmedikleri iş şartlarında çalışıyor. Gelecekte önü açık olan meslekler ve bölümler okunursa çalışma olanaklarınızı genişletebilirisiniz. Hatta yurt dışında çalışma imkanı olan mesleklerle daha iyi hayat standardı yakalayabilirsiniz.

Bilgisayar, teknoloji, robot, yatırım ve bilim alanında yaşanan gelişmeler her ülkenin mesleklerini revize etmesine neden oluyor. Sadece Türkiye’de değil Avrupa ve Amerika başta olmak üzere çoğu ülkede geleceğin meslekleri araştırılıyor. Ebeveynler çocuklarının kendilerine iyi bir gelecek inşa etmesi için bu seçeneklere ağırlık veriyor. Önceden mesleklerde prestij önemli iken şimdilerde para kazanma arzusu öne çıktı. Geçim sıkıntısı çeken binlerce üniversiteliden biri olmamak için gelecekte önü açık olan meslekler ve bölümler seçilmelidir. Bu konuda danışmanlık almak ve profesyonel kişilerle çalışmak hayatınıza daha iyi yön vermenizi sağlayacaktır.

Önümüzdeki 10 Yılda Yükselişe Geçecek Meslekler Nelerdir?

En çok kazandıran ve çeşitli çalışma alanı sağlayacak meslekleri seçtiğiniz zaman çalışma olanaklarınız artar. İş tekliflerini değerlendirmek veya daha kolay para kazanmak da mümkün olur. Verdiğiniz emek karşılığında kazanacağınız miktar sizi tatmin etmezse bir süre sonra sevdiğiniz meslekte zaman öldürmek size zor gelecektir. Önümüzdeki 10 yılda yükselişe geçecek meslekler nelerdir diye bakıp o yönde kendinizi geliştirin. Yıllarca çalışıp emek verdiğiniz alan bir süre sonra işlevsiz olmasın. Makine ve robotların insan iş gücünü ele geçirmesi nedeniyle bazı meslekler yapılamaz hale gelecektir. 

Önümüzdeki 10 yılda yükselişe geçecek meslekler nelerdir konusu her ülkeyi yakından ilgilendirir. Sadece Türkiye’de değil yurt dışında da çalışma imkanınız olur. 

Önümüzdeki 10 yılda yükselişe geçecek meslekler nelerdir?

→ Yapay Zeka Mühendisliği

→ Robotik Mühendisliği 

→ Sentetik biyoloji Uzmanlığı

→ E- Spor Koçluğu

→ Drone Pilotluğu

→ Yazılım Geliştiriciliği

→ İnsan Kaynakları Uzmanlığı

→ Oyun Geliştiriciliği

→ Blockhain Uzmanlığı ve Geliştiriciliği

→ Siber Güvenlik Uzmanlığı

→ Bulut Güvenliği Uzmanlığı 

→ Dijital Pazarlama Uzmanlığı

→ Veri Bilimciliği

→ Dijital İçerik Üreticiliği

Kısa zamanda kazandıracak ve evden çalışma imkanını da artıracak bu meslekler sayesinde hayat kalitenizi yükseltirsiniz. Gittiğiniz her ülkede iş bulup evden çalışma rahatlığını da yakalayabilirsiniz. Global şirketlerde bulunduğunuz ülkelerden ayrılmadan çalışmak da mümkün olacaktır.

Geleceğin En Çok Kazandıran Meslekleri Hangileri Olacak?

Seçeceğiniz geleceğin en çok kazandıran meslekleri iş bulma olanaklarının yüksek olduğu seçeneklerdir. Bu alanlarda yapacağınız çalışmalarınızda gelişim gösterme ve başarılı olma imkanınız da yükselecektir. Büyük emekler verip boşta oturmak veya çalışamamak maddi ve manevi olarak kişiyi yıpratır. Ancak geleceğin en çok kazandıran meslekleri hangileri olacak bilip tercihlerinizi şekillendirirseniz mezuniyet sonrası iş arama telaşına düşmezsiniz. 

Okuduktan ve emek verdikten sonra boşta durmak size destek olanların, emek verenlerin de kötü hissetmesine neden olur. O yüzden geleceğin en çok kazandıran meslekleri hangileri olacak araştırıp hayatınızı bu yönde şekillendirin. 


Geleceğin En Çok Kazandıran Meslekleri 

Faaliyet Alanları 

Yapay Zeka ve Makine Uzmanı

Her sektör ve alanda etkili biçimde kullanılan yapay zeka sayesinde iş bulma olanakları yüksektir. Yapay zeka ve makine uzmanı; yazılım, matematik, veri ile ilgili her yerde iş bulabilecektir.

Veri Bilimcisi


Verileri eylemlere dönüştürmek ve analiz yapmak, bir alanda sorun çözmek için veri bilimcisi kullanılır. Verileri özetleyip ortaya sonuç çıkarır. Şuan bile yüksek maaş alan mesleklerdendir. 

Yazılım Mühendisi


Yazılım sistemlerini geliştirmek, makinelere komut yüklemek ve uygulamaları geliştirmek yazılım mühendisinin işidir. Yazılıma ihtiyaç duyulan her alanda etkili biçimde çalışır.

Siber Güvenlik Uzmanı


İnternet kullanımı sonucu bilgi kirliliği ve dolandırıcılık faaliyetlerinin artması, bilgilerin çalınması yüzünden siber güvenlik uzmanına fazlaca ihtiyaç duyulur. Banka ve önemli sistemlerin güvenliğini sağlayabilen kişi olması kazancının yükselmesini sağlar. 


Robotik Mühendisi


Her yerde ve sektörde kullanılabilecek robotları geliştirmek, yazılım yüklemek robotik mühendisinin işidir. İş gücünün azaltılacağı alanlarda etkili biçimde çalışır. 

Biyoteknoloji Uzmanı


Genetik, kimya ve doğa bilimleri alanında çalışmalar yapar. Hayat kalitesini artırmak için modern teknolojiyi doğa bilimlerine entegre eder. 

Uzaktan Sağlık Hizmetleri Uzmanı


Pandemi ve yaygın hastalıklar sağlık alanında da uzaktan hizmeti zorunlu kılmıştır. Ülkelerde sağlık bakanlıklarına ait görüntülü görüşmelerde görev yapan sağlık uzmanlarıdır. Oturdukları yerden ve uzaktan çalışabilirler. 

Uzay Endüstrisi Uzmanı


Havacılık ve uçaklarla ilgili alanda motor geliştirme, malzeme kullanımı ve tasarım işleri yapar. Havacılık faaliyetlerinin gelişmesi sonrası daha iyi şartlarda uçuş gerçekleştirmek için çalışır.

Blockchain Uzmanı


Şifrelenmiş sistemlerde iş yapma konusunda başarı gösteren kişilerdir. Uzaktan bankacılık, veri akışı ve gizli bilgi paylaşımı arttığından şirketlerin en çok ihtiyaç duyduğu kişidir. Blockhain yazılımlarını geliştirmede uzmandır.  

Yenilenebilir Enerji Uzmanı


Rüzgar, güneş, hidroelektrik enerjilerini sürdürülebilir enerjiye dönüştüren kişidir. Tükenebilir enerji kaynaklarının azalması sonunda yenilenebilir enerji uzmanı, enerji üretiminde devreye girer. 

Türkiye'de Önü Açık Meslekler

Üniversite sınavı sonrası tercih yapacak öğrenciler çalışma alanı ve iş imkanı fazla olan meslekleri seçtiğinde mezun olunca iş kaygısı yaşamaz. Türkiye’de önü açık meslekler okunursa çalışma hayatı boyunca maddi zorluk çekilmez. Alanınızla ilgili araştırma yapma ve kendinizi geliştirme imkanlarınız da yüksektir. Bölümden mezun olduktan sonra başkaca eğitim ve sertifika programını bitirmenize gerek kalmadan doğrudan işe başlarsınız. 

Türkiye’de önü açık meslekler;

→ Yapay Zeka Ve Veri Bilimi

→ Biyoteknoloji Ve Genetik Mühendisliği

→ Siber Güvenlik

→ Tıp

→ Hemşirelik

→ Nanoteknoloji Mühendisliği

→ Spor Bilimleri Ve Teknolojisi

→ Psikoloji

→ Gıda Mühendisliği 

Yurt Dışında Popüler Olan Geleceğin Meslekleri

Bilimin ilerlemesi, psikolojik sorunların artması ve sağlık sorunlarının fazlalaşması bu alana yönelmeyi zorunlu kılar. Yurt dışında popüler olan geleceğin meslekleri hangileridir diye merak edebilirsiniz. Her yerde olduğu gibi bilgisayar, yazılım ve robotlarla ilgili alanlar geleceğin meslekleri arasında görülür. Bunun dışında yurt dışında popüler olan geleceğin meslekleri;

→ Psikolog

→ Mühendislik

→ Bilgisayar ve IT 

→ Kimyager

→ Biyolog

→ Sosyal hizmet uzmanı

→ Avukat

→ Doktor

→Hemşire

→ Tıbbi personel

Yurt Dışında Dil Bilgimle Diplomasız Çalışabilir Miyim?

Yurt dışında çalışmak için oturma izni alıp yaşama hakkınız olmalıdır. Kalıcı göçmen statüsü edindikten sonra çalışabilirsiniz. Yurt dışında dil bilgimle diplomasız çalışabilir miyim telaşına girebilirsiniz. Bulunduğunuz ülkenin diline hakim olmak size avantaj sağlar. Ancak tek başına dil sorununu çözmeniz yeterli değildir. 

Bulunduğunuz ülkedeki eğitimlere başvurup sertifika programlarını almalısınız. Kendinizi geliştirdikçe yurt dışında diplomasız çalışabilirsiniz. Ülkeye göre göçmenlerin çalışma haklarına dair yasal düzenlemeleri de iş olanaklarında etkilidir.

Yurt Dışında Çalışabilmek için 2 ve 4 Yıllık Bölümler

 

Yurt dışında çalışabilmek için Türkiye’de veya yurt dışında 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerden mezun olmanız gerekir. Eğer ki böyle bir imkanınız yoksa erasmus veya mavi diploma avantajları ile de burada çalışma imkanı yakalarsınız. 2 yıllık üniversite mezunları ön lisans erasmus hakkı kapsamında yurt dışında eğitim görebilir. 

Meslek yüksek okulu veya enstitünün yurt dışında erasmus imkanı olması anlaşmalı ülkelerde okuyabilmeyi mümkün kılar. 4 yıllık bölümleri okuyanların üniversitelerin karşılıklı anlaşmaları çerçevesinde erasmus imkanı vardır. Okuduğu bölüm ve anlaşmalı olduğu ülkeye göre erasmus ile eğitim görme olanağı da çeşitlenir.

Bunun dışında bir de 2 yıllık bölüm mezunları ve 4 yıllık bölüm mezunları yurt dışında iş imkanları yakalayabilir. 2 yıllık bölümleri okuduğunuzda yapılacak not değerlendirmesi sonucu yurt dışında eğitim hayatına devam edersiniz. DGS ile 2 yıllık bölümleri 4 yıla tamamladığınız zaman iş olanaklarınız daha da artacaktır. 

Yurt Dışında Çalışabilmek İçin 2 Yıllık Bölümler;

2 Yıllık Bölüm

Çalışma Alanı 

Bilgisayar Programcılığı

Analist, yazılımcı, programcı, bilgi işlem sorumlusu olarak çalışabilirler.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Laboratuvarlarda, geriatri merkezlerinde ve sağlık alanında faaliyet gösterirler.

Kontrol Ve Otomasyon Teknolojisi

Her alanda faaliyet göstermenin mümkün olduğu iş kollarından biridir. Teknik bölüm olması sebebi ile iş bulma imkanı fazladır.

Yat Kaptanlığı 

Özel yatlarda ve ticari olarak faaliyet gösteren yatlarda kaptanlık yapabilirsiniz. Acente ve marinalarda iş bulabilirsiniz. 35 farklı ülkede çalışma imkanınız vardır. 

Açık Deniz Sondaj Teknolojisi Ve Açık Deniz Tabanı Uygulamaları Teknolojisi

Maden sondajı, çevre kirliliği, jeotermal kaynaklarla ilgili çalışma fırsatı yakalarsınız. 

Hibrid Ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi 

Hibrid veya elektrikli araç üreten fabrikalarda, firmalarda çalışma imkanınız yüksektir. 

Gaz, Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi 

LNG ve LPG depolama tesislerinde, doğalgaz üretim santrallerinde çalışma imkanınız fazladır. 

 

2 yıllık bölüm mezunları teknik bölümlerle ilgili eğitim görmüş ise çalışma olanakları çok daha iyidir.

Yurt Dışında Çalışabilmek İçin 4 Yıllık Bölümler

Bazı 4 yıllık lisans bölümleri yurt dışında daha hızlı ve yüksek maaşlı iş bulmanıza yardımcı olur. Bu bölümlerden mezun olduğunuzda geniş iş olanakları sayesinde emeğinizin karşılığını alabilirsiniz. 

Yurt dışında çalışabilmek için 4 yıllık bölümler;

→Biyomedikal Mühendisliği

→Nükleer Enerji Mühendisliği

→Endüstri Mühendisliği

→Havacılık Ve Uzay Mühendisliği

→Gemi Ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği

→Bilişim Sistemleri Mühendisliği

→Otomotiv Mühendisliği

→Petrol Ve Doğalgaz Mühendisliği

→Uçak Mühendisliği 

→Elektronik Mühendisliği

→Yazılım Mühendisliği

→Tıp

→Hemşirelik ve Ebelik

→Eczacılık

→Mimarlık

→Dil ve Konuşma Terapisi

→Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

→Diş Hekimliği

→Veterinerlik

→Anestezi

→Ergoterapi

→Uçak Bakım ve Onarım

→Aşçılık

→Gastronomi

→Pilotaj

→İşletme

→Uluslararası İlişkiler

→İstatistik 

Sözel Bölümü Meslekleri 

Sözel ağırlıklı bölüm tercih edecekler yurt dışında çalışma imkanı olanları seçtikleri takdirde daha rahat edeceklerdir. Yurt dışında çalışma ve burada yaşamayı düşündüklerinde okudukları bölüm iş bulmalarına yardımcı olacaktır. 

2 Yıllık Sözel Bölümü Meslekleri Hangileridir?

→Adalet

→Aşçılık

→Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

→Çocuk Gelişimi

→Halkla İlişkiler ve Tanıtım

→İlahiyat

→Radyo ve Televizyon Programcılığı

→Marka İletişimi

→Kültürel Miras ve Turizm

→Reklamcılık

→Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

→Turist Rehberliği

→Yerel Yönetimler

→Görsel İletişim

→Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik

→Fotoğrafçılık ve Kameramanlık

→Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik

→Medya ve İletişim

→Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği

→Çağrı Merkezi Hizmetleri

Çocuk Gelişimi, Halkla İlişkiler Ve Tanıtım, Medya Ve İletişim, Uygulamalı İngilizce Ve Çevirmenlik gibi meslekler yurt dışında da yapılabilir. 

4 Yıllık Sözel Bölümü Meslekleri Hangileridir?

→Animasyon ve Oyun Tasarımı

→Arkeoloji ve Sanat Tarihi

→Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı

→Basın ve Yayın

→Canlandırma Filmi Tasarım ve Yönetimi

→Coğrafya

→Coğrafya Öğretmenliği

→Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları

→Çerkez Dili ve Edebiyatı

→Çizgi Film ve Animasyon

→El Sanatları

→Film Tasarım ve Yazarlık

→Film Tasarım ve Yönetmenliği

→Film Tasarımı

→Fotoğraf

→Fotoğraf ve Video

→Gastronomi (Yüksekokul)

→Gastronomi (Fakülte)

→Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte)

→Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yüksekokul)

→Gazetecilik

→Geleneksel Türk Sanatları

→Görsel İletişim

→Görsel İletişim Tasarımı

→Görsel Sanatlar

→Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı

→Halkbilim

→Halkla İlişkiler

→Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Fakülte)

→Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Yüksekokul)

→Halkla İlişkiler ve Tanıtım

→Hititoloji

→İlahiyat

→İletişim

→İletişim Bilimleri

→İletişim Sanatları

→İletişim Tasarımı

→İletişim Tasarımı ve Medya

→İletişim Tasarımı ve Yönetimi

→İletişim ve Tasarım

→İslam ve Din Bilimleri

→İslami İlimler

→Kurgu-Ses ve Görüntü Yönetimi

→Kültür ve İletişim Bilimleri

→Kürt Dili ve Edebiyatı

→Medya ve Görsel Sanatlar

→Medya ve İletişim (Fakülte)

→Medya ve İletişim (Yüksekokul)

→Okul Öncesi Öğretmenliği

→Özel Eğitim Öğretmenliği

→Radyo ve Televizyon

→Radyo, Televizyon ve Sinema

→Reklam Tasarımı ve İletişimi

→Reklamcılık

→Reklamcılık ve Halkla İlişkiler

→Rekreasyon Yönetimi (Fakülte)

→Rekreasyon Yönetimi (Yüksekokul)

→Sanat Tarihi

→Sanat ve Kültür Yönetimi

→Sanat Yönetimi

→Sinema ve Dijital Medya

→Sinema ve Televizyon

→Sosyal Bilgiler Öğretmenliği

→Sümeroloji

→Süryani Dili ve Edebiyatı

→Tarih

→Tarih Öğretmenliği

→Televizyon Haberciliği ve Programcılığı (Fakülte)

→Televizyon Haberciliği ve Programcılığı(Yüksekokul)

→Türk Dili ve Edebiyatı

→Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

→Türk Halkbilimi

→Yeni Medya (Fakülte)

→Yeni Medya (Yüksekokul)

→Yeni Medya ve Gazetecilik

→Yeni Medya ve İletişim

→Zaza Dili ve Edebiyatı

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, İletişim Tasarımı, Kurgu-Ses ve Görüntü Yönetmeni, Okul Öncesi Öğretmenliği, Radyo, Televizyon ve Sinema gibi bölümlerin yurt dışında da çalışma imkanı vardır. Sözel bölüm mesleklerine genel olarak bakıldığında yurt dışında çalışma şansı daha düşüktür. Göçmenler için daha çok teknik alan ve mühendislik kontenjanları açıktır.

Sayısal Bölümü Meslekleri

TYT’den yeterli puanı alan sayısal öğrencileri sayısal bölümü meslekleri seçebilir. Bazı sayısal bölümü mesleklerinin yurt dışında çalışma olanağı çok daha yüksektir. 

2 Yıllık Sayısal Bölümü Meslekleri Hangileridir?

→Anestezi

→Bilgisayar Programcılığı

→Deniz Ulaştırma ve İşletme

→Eczane Hizmetleri

→Elektrik

→Evde Hasta Bakımı

→Fizyoterapi

→Gemi Makineleri İşletme

→Gemi İnşaatı

→Harita ve Kadastro

→İlk ve Acil Yardım

→Makine

→İş Sağlığı ve Güvenliği

→Mekatronik

→Metalurji

→Radyoterapi

→Radyo ve Televizyon Teknolojisi

→Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

→Yaşlı Bakımı

→Web Tasarım ve Kodlama

Bunlar içinden teknik, sağlık ve mühendislik ile yakından ilgili olanların yurt dışında iş imkanı da vardır. Anestezi, Evde Hasta Bakımı, Gemi İnşaatı, Bilgisayar Programcılığı, İlk Ve Acil Yardım, Radyoterapi, Makine, Yaşlı Bakım bölümleri mezunları yurt dışında rahatça iş bulur.

4 Yıllık Sayısal Bölümü Meslekleri Hangileridir?

Sayısal bölüm mesleklerinin yurt dışındaki iş imkanlarından yararlanma şansı yüksektir. Çünkü bu bölümlerin çoğu, bakım, onarım, mühendislik ve teknik alanlarda eğitim verir. 

→Astronomi ve Uzay Bilimleri

→Aktüerya

→Adli Bilişim Mühendisliği

→Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği

→Biyoloji Öğretmenliği

→Biyoloji

→Beslenme ve Diyetetik

→Diş Hekimliği

→Makine Mühendisliği

→Elektrik-Elektronik Mühendisliği

→Bilgisayar Mühendisliği

→Fizik

→Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

→Biyomedikal Mühendisliği

→Genetik ve Biyomühendislik

→İnşaat Mühendisliği

→Kimya Mühendisliği

→Fizik Mühendisliği

→Fen Bilgisi Öğretmenliği

→Fizik Öğretmenliği

→Kimya Öğretmenliği

→Gıda Mühendisliği

→Endüstri Mühendisliği

→Matematik Öğretmenliği (İlköğretim Matematik Öğretmenliği dahil)

→Kimya

→Çevre Mühendisliği

→Maden Mühendisliği

→Nükleer Enerji Mühendisliği

→Harita Mühendisliği

→Mimarlık

→İç Mimarlık

→Hemşirelik

→İstatistik

→Jeoloji Mühendisliği

→Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

→Moleküler Biyoloji ve Genetik

→Peyzaj Mimarlığı

→Şehir ve Bölge Planlama

→Tıp

→Uçak Mühendisliği

→Veterinerlik

→Yazılım Mühendisliği

4 yıllık sayısal bölümlerinin çoğu mühendislik olduğundan dil avantajı ile yurt dışında çalışma imkanı yüksektir. Dil öğrendikten sonra mühendislikler arasından en çok iş imkanı sunanı seçip okuyabilirsiniz. Mühendislik ve sağlık bölümlerini bitirdikten sonra dilediğiniz ülkede çalışmak için başvuru yapabilirsiniz. 

Eşit Ağırlık Bölümü Meslekleri 

Eşit ağırlık bölümü meslekleri ülke içinde iş bulmaya daha uygundur. Eşit ağırlık bölümünü okuyanlar ülke içinde çalışabileceği ve hizmet verebileceği bilgileri öğrenir. Bunlar içinden birkaçı yurt dışında çalışmanıza imkan verir.

2 Yıllık Eşit Ağırlık Bölümü Meslekleri Hangileridir?

→Bankacılık ve Sigortacılık

→Basım ve Yayın Teknolojileri

→Dış Ticaret

→Emlak ve Emlak Yönetimi

→Grafik Tasarımı

→Lojistik

→İnsan Kaynakları Yönetimi

→Maliye

→Moda Yönetimi

→Moda Tasarımı

→Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

→Özel Güvenlik ve Koruma

→Pazarlama

→Sağlık Kurumları İşletmeciliği

→Sivil Havacılık Ulaştırma Hizmetleri

→Sosyal Hizmetler

→Turizm ve Otel İşletmeciliği

→Spor Yönetimi

→Sosyal Güvenlik

→Mimari Restorasyon

Sivil Havacılık ve Ulaştırma Hizmetleri, Sosyal Hizmetler, Grafik Tasarımı ve Dış Ticaret gibi bölüm mezunları yurt dışında çalışabilir. Ülkenin çalışma şartlarını ve göçmen kriterlerini sağlayıp bu meslekleri orada yapabilirsiniz. 

4 Yıllık Eşit Ağırlık Bölümü Meslekleri Hangileridir?

→Arkeoloji

→Antropoloji

→Aile ve Tüketici Bilimleri

→Bankacılık ve Sigortacılık

→Bilim Tarihi

→Bilgi ve Belge Yönetimi

→Bankacılık

→Bankacılık ve Finans

→Çocuk Gelişimi

→Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

→Ekonomi

→Ekonometri

→Ekonomi ve Finans

→Felsefe

→Felsefe Grubu Öğretmenliği

→Havacılık Yönetimi

→Hukuk

→Grafik

→Girişimcilik

→Gümrük İşletme

→Psikoloji

→Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR)

→İşletme

→İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

→İktisadi ve İdari Bilimler

→İktisat

→Uluslararası İlişkiler

→İnsan Kaynakları Yönetimi

→Kamu Yönetimi

→İslam İktisadı ve Finans

→Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı

→Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım

→Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler

→Maliye

→Lojistik Yönetimi

→Moda Tasarımı

→Muhasebe ve Denetim

→Muhasebe ve Finans

→Müzecilik

→Otel Yöneticiliği

→Pazarlama

→Politika ve Ekonomi

→Sağlık Yönetimi

→Sermaye Piyasası

→Seyahat İşletmeciliği

→Sınıf Öğretmenliği

→Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri

→Siyasal Bilimler

→Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

→Sosyoloji

→Spor Yöneticiliği

→Tekstil Tasarımı

→Tekstil ve Moda Tasarımı

→Turizm İşletmeciliği

→Turizm ve Otel İşletmeciliği

→Uluslararası Finans

→Uluslararası Ekonomik İlişkiler

→Uluslararası Ticaret

→Yerel Yönetimler

→Takı Tasarımı

→Tarih Öncesi Arkeolojisi

Psikoloji, Spor Yöneticiliği, Ekonomi Ve Finans, Çocuk Gelişimi gibi bölümlerin iş imkanları fazla ve önü açıktır. Özellikle yurt dışında bu bölümleri seçen nitelikli elemanlara ihtiyaç duyulur. Uluslararası İlişkiler veya Uluslararası Ticaret gibi bölümler ise ülke içinde yurt dışı iş olanaklarını yakalamak için idealdir. Evinizden global ve küresel şirketlere danışmanlık desteği sağlayıp çalışabilirsiniz. 

 

Hangi Mesleklerin Önü Açık 2024?

Türkiye’de hangi mesleklerin önü açık 2024 yılında araştırması yaptıktan sonra tercihlerinizi gözden geçirin. Sayısal, eşit ağırlık ve sözel bölümlere eklenen yeni bazı mesleklerin iş potansiyeli yüksektir. Sayısal bölümlerin ve bazı eşit ağırlık bölümlerinin önü açık meslekleri daha fazladır.

Hangi mesleklerin önü açık 2024 sayısal;

→ Drone Pilotluğu

→ Nanoteknoloji Mühendisliği

→ Epidemiyoloji Uzmanlığı 

→ Dijital Veri Dedektifliği

→ Metaverse Uzmanlığı 

→ Aktüerlik

Hangi mesleklerin önü açık 2024 eşit ağırlık;

→ Avukat

→ Hakim 

→ Savcı

→ Psikolog

→ Grafik tasarımcısı

Son 10 Yılda Ortaya Çıkan Meslekler Nelerdir?

Gelişmeler, teknoloji ve finansal farklılıklar meslekleri de şekillendirmiştir. Son 10 yılda ortaya çıkan meslekler nelerdir diye baktığınızda bunlar arasından tercih yapabilirsiniz. Bunların iş potansiyelleri kısa zamanda artacak olup nitelikli eleman ihtiyaç duyulacaktır. Yurt dışında çalışma imkanı da fazla olan bu meslekler mezun olduktan sonra hemen çalışmanıza imkan verir.

Son 10 yılda ortaya çıkan meslekler nelerdir?

→ Yapay Zeka Uzmanı

→ Dil Ve Konuşma Terapisi

→ Ergoterapi

→ CNC Operatörü

→ İnşaat Mühendisi

→ Pazarlama Uzmanı

→ Bilişim Mühendisi

→ E- Ticaret Uzmanı 

→ Veri Analisti

→ Metin Yazarlığı

→ İçerik Üreticisi

→ Sağlık Teknolojileri Uzmanı 

→ Sosyal Medya Uzmanı

Yeşil Enerji Uzmanı

Sanal Gerçeklik Uzmanı

Avrupa En Çok Hangi Meslekleri alıyor?

Avrupa’da çalışmak istiyor ve yurt dışı imkanlarını merak ediyorsanız çalışmalarınızı bu alanda yoğunlaştırmalısınız. Avrupa en çok hangi meslekleri alıyor diye merak edebilirsiniz. 

→ Mühendislik alanlarının neredeyse hepsi

→ Tıp

→ Hemşirelik

→ Evde Hasta Bakımı

→ Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon

→ Çocuk Gelişimi

→ Yaşlı Bakım

→ Psikoloji 

→ Anestezi

→ Yazılım

→ IT

Hangi Mesleklere Gelecekte İhtiyaç Kalmayacak?

Zamanın ihtiyaçlarının sürekli değişmesi, teknoloji, bilişim bazı mesleklerin iş yapamamasına, ortadan kalkmasına neden olur. 

Teknoloji, gelişmeler ve makine kullanımı bazı mesleklerde kullanılacak insan gücünü ve beynine olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Robotlar, bilgisayarlar ve makinelerin bazı meslek gruplarını devre dışı bırakacağı kesindir. 

Hangi mesleklere gelecekte ihtiyaç kalmayacak?

→ Fast food çalışanları

→ Taksiciler ve tır şoförleri

→ Güvenlik görevlisi

→ Teslimat görevlileri ve kargocular

→ Veri girişi çalışanları

→ Mağaza görevlileri 

→ Bazı yönetici pozisyonları

→ Çağrı merkezi çalışanları

→ Çiftçilik

→ Balıkçılık

→ Ormancılık

→ İnşaat işçisi

Global Vizyon Yurt Dışı Eğitim Danışmanlığı

Sözel, sayısal veya dil ağırlıklı yetenekler kişinin yaşamı boyunca yapacağı meslekteki başarısını etkiler. Tercih zamanı sayısal bölümü meslekleri ve eşit ağırlık bölümü meslekleri hakkında profesyonel destek alın. Böylece mesleğinizde gelişim gösterme şansınız artacağı gibi başarılarınızı sürekli yükseltirsiniz. 

Global Vizyon yurt dışı eğitim danışmanlığı alarak geleceğinizi çok daha iyi şekillendirebilirsiniz. Okuyacağınız eşit ağırlık bölümü meslekleri, sayısal bölümü meslekleri ve sözel bölümü mesleklerinde uluslararası bakış açısı kazanırsınız. Gelirinizi arttırıp çok daha iyi hayat standartlarına sahip olabilirsiniz. Kuracağınız bağlantılar ve ilişkiler sayesinde yurt dışında önemli pozisyonlarda çalışabilirsiniz. 

Alanınızda etkili çalışmalar ve projeler üretmek için Global Vizyon yurt dışı eğitim danışmanlığı size yol gösterir. Mavi diploma ve erasmus hakkında bölümlere ve mesleklere göre profesyonel destek verilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Hangi bölümlerin yurt dışı çalışma imkanı var?
    Yurt dışında hayat kurmak ve yaşam standardınızı yükseltmek istiyor olabilirsiniz. Hangi bölümlerin yurt dışı çalışma imkanı var araştırması yaparken teknik bölümlere ve sağlık bölümlerine öncelik verin. Fabrika ve büyük şirketlerde, bakım, onarım ve otomasyon alanlarında teknik bölümler öne çıkar. Mühendislik ve teknik hizmetler veren bölüm mezunları kısa zamanda yurt dışında iş bulur. Sağlık alanında ise Tıp, Tıbbi Laboratuvar Teknikeri, Hemşirelik, Anestezi gibi bölümler revaçtadır. Evde Hasta Bakımı, Yaşlı Bakım, E-Ticaret, Pazarlama gibi bölümler global boyutta iş bulmanızı sağlar.
Yurt dışında hangi mesleklere ihtiyaç var?
    Avrupa birliği, Amerika ve Asya ülkelerinin meslekler konusunda ihtiyaçları farklıdır. Yurt dışında hangi mesleklere ihtiyaç var diye merak ediyor olabilirsiniz. Teknik elemanların ve sağlık görevlilerinin çalışabileceği yerlerde işe alım kolaydır. Mühendislik, enerji kaynakları, sağlık ve doğalgaz ile ilgili alanlarda çalışacak elemanlar işe çabuk alınır. Fabrika ve büyük şirketlerde neredeyse her alan mühendisliği iş yapabilir. Çocuk gelişimi, sağlık alanı meslekleri ( anestezi, tıp, hemşire, ebe, tıbbi laboratuvar teknikeri ) vb. revaçtadır. İstatistik, gemi kaptanlığı ve aktüerlik gibi meslekler için de kontenjan vardır.
Hangi ülkede en kolay iş bulurum?
    Türklerin sevildiği ve çoğunlukla çalıştığı ülkeler lisans veya ön lisans mezunlarının çalışması için idealdir. Hangi ülkede en kolay iş bulurum diye merak edebilirsiniz. Sağlık ve teknik alanda iş bulabilmek için Almanya, Finlandiya, Danimarka, Portekiz, İrlanda gibi ülkeleri tercih edebilirsiniz. Buralarda göçmenlerle ilgili yasalar esnektir. Bu da göçmenlerin daha fazla iş olanaklarından yararlanmasını sağlar. Çalışacağınız ülkede göçmen statüsünde olacağınız için göçmen kuralları esnek ve rahat olan yerleri tercih edin.
Almanya’ya gitmek için hangi meslek?
    Almanya çok fazla Türk göçmenin çalıştığı ve barındığı ülkelerin başında gelir. Yurt dışında çalışmak isteyenlerin öncelikli tercihinin bu ülke olmasının bir nedeni de yemekleridir. Kültürüne kolayca uyum sağlayıp yemek konusunda sorun yaşamazsınız. Almanya’ya gitmek için hangi meslek diye düşünüyorsanız teknik bölümler işinize yarar. Otomotiv fabrikalarının fazla olması mühendislik ve teknik bölümlerdeki iş gücüne olan ihtiyacı da artırmıştır. Sağlık alanındaki mesleklerden olan tıp ve hemşirelik de burada çalışmanıza imkan verecektir. Kreşler ve okul öncesi kurumlarda çalışmak için okul öncesi öğretmenliği ve çocuk gelişimi gibi bölümleri okuyabilirsiniz.
Bizimle konuşun

Dilediğiniz lisans projesini birlikte oluşturmaya başlayalım.

Hemen Sizi Arayalım