Bize Ulaşın
Duyurular
Kampanyalar
Başvuru Formları
Hemen bize ulaş

Bize Ulaşın

Whatsapp’dan
Ulaşın

Mesaj Atın

Sizi Bilgilendirelim

Ön Başvuru Whatsapp
Kişisel Bilgileriniz
Yurtdışı Eğitim Programları hakkında bilgilendirme maili almak istiyorum.
Lütfen Onay Kodunu Giriniz

Bilgilerinizin bize iletilmesi için Kullanıcı Veri Koruma Kanunu gereği numaralı telefonunuza SMS olarak gönderilen onay kodunu lütfen aşağıdaki kutucuğa giriniz:

Size En Yakın Zamanda Döneceğiz.

Global Visions ön bilgi formunu doldurduğunuz için çok teşekkür ederiz. Yurtdışı eğitim, çalışma ve vize programlarına son aylarda büyük talep olduğu için sizlere dönüş yapmakta bazen gecikmeler yaşanabiliyor. O nedenle sizden ricamız uygun bir zamanda mutlaka ofislerimize doğrudan ziyaret etmeniz olacaktır. Yüz yüze görüşmelere daha fazla zaman ayırabilmekteyiz. Yurtdışı eğitim ve çalışma vizeleri zaman alabilmekte ve özellikle maddi durumla ilgili belgeler konsolosluklar tarafından sorulmaktadır. Bu nedenle görüşmelere gelirken eğitim durumunuz, kariyer durumunuz ve bankada bulunan para miktarını gösteren belgeleri de sunarsanız, çok daha hızlı çözümler üretebiliriz.

Anasayfa
Global Visions International Education

Global Visions International Education tüm gün boyunca online ve ofis görüşmeleri ile sizlere hizmet vermektedir.


Yapmanız gereken tek şey online yada yüz yüze görüşmenizin randevusunu önceden oluşturmanız. Lütfen ofis görüşmeleriniz ya da online görüşmeleriniz için randevu oluşturunuz.


Ocak, Mayıs ve Eylül 2024 dönemi için ÇOK ÖZEL FİYATLARLA DIL OKULLARI, ÇALIŞMA İZİNLİ DİPLOMA PROGRAMLARI, WORK AND STUDY, WORK AND TRAVEL, MAAŞLI STAJ kayıtlarımız ve YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERİNİN ÖZEL TÜRKİYE BURSLARIYLA GÜZ 2024 AKADEMIK KAYITLARI devam etmektedir.


Uzman danışmanlarımız sizlere aşağıdaki numaralardan telefon veya WhatsApp yoluyla destek vermekte, hem ofiste yüz yüze görüşme hem de çevrimiçi video kanalları ile görüşme yapmaktadır.


Work and Study ve Akademik Programlar hakkında detaylı bilgi almak için yapmanız gereken tek şey ofis yada online randevusu oluşturmak yada aşağıdaki numaralardan uzman danışmanlarımıza telefon yada WhatsApp ile ulaşmak.


Danışmanlarımızın uzmanlık alanlarını ve GSM/Whatsapp numaralarını aşağıda bulabilirsiniz . Dilerseniz yüz yüze yada online görüşme yapmak için kendileri ile direk iletişime geçebilirsiniz.


Türkiye'nin Her Yerinden Ulaşabileceğiniz Santral : 0212 244 25 72
Merkez Santral Hattı: +90 212 249 1981
Merkez Santral CEP Hattı (Sadece Aramalar için): +90 533 747 64 21
Merkez Whatsapp Hattı (Sadece Whatsapp Yazışmaları için):
+90 535 643 31 81 


Çalışma İzinli Programlar – Work and Study – Akademik Programlar- Dil Okulları- Yaz Okuları- Work and Travel – Maaşlı Staj Tüm Departmanlar için Randevu oluşturabileceğiniz Direk Santral Numaralarımız


GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


(İngiltere, Kanada, İrlanda, Malta, Amerika, Dubai, Avustralya Çalışmalı Diploma Programları, Work and Study , Dil Okulları , Yaz Okulları- İngiltere Childcare Programları)


GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


Akademik Üniversite Departmanı

 

GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


Yurtdışı Lise Departmanı

Güler Taylan Akar : +90 533 276 58 82


Work and Travel Work and Study Departmanı

Merkez Santral: 0212 244 25 72

Evrak Hatti(Sadece WhatsApp) : +90 507 388 4405


Global Vize Departmanı

Merkez Santral: 0212 244 25 72


ŞUBELERİMİZ

Ankara Şube – +90 541 571 03 90

Izmir Şube – +90 530 774 46 01

Antalya Şube – +90 242 316 48 87

Bodrum İrtibat - +90 535 643 31 81
İngiltere İrtibat - +44 7908 577897

Toronto - +1 437 830 07 28


TURSAB A grubu seyahat acentemiz uçak biletleri için:

Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com


Muhasebe Departmani

Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com


Ayrica mail adresimizden ya da web sitemizde yer alan başvuru formumuzdan da bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.


E-mail : info@globalvizyon.com


Ön Başvuru Formu :globalvizyon.com/yurtdisi-egitim-ve-kariyer-programlari/




Hemen Bize Ulaş
  • yurtdışı eğitim

AP (ADVANCED PLACEMENT) NEDİR?

AP (ADVANCED PLACEMENT) NEDİR?

Üniversiteye girişlerde ve üniversite eğitimi almadan önce yeni disiplinler, programlar ortaya çıkar. Önceki sistemlerin öğrenci seçmede yetersiz oluşu ve daha iyi öğretim disiplini geliştirmek için bu yollar kullanılır. AP nedir diye araştırdığınızda karşınıza bu disiplinlerden biri çıkar. AP açılımı nedir diye baktığınızda Advanced Placement yani ileri düzey yerleştirme anlamı taşır. AP nedir ve AP ne işe yarar araştırması yaptığınızda seminer ile araştırma eğitimlerinden oluşan bütünü görebilirsiniz. ABD üniversitelerinde geçerliliği olan AP dersleri öğrenciyi düşünmeye sevk eder. Lise düzeyinden başlayarak üniversiteye hazırlanma konusunda teşvik eder. 

ABD başta olmak üzere 60’ı geçkin ülkenin, 4000’den fazla üniversitenin katıldığı program olması geçerliliğini de artırır. AP veren okullarda eğitim görüp bu dersleri alıp başta ABD üniversiteleri olmak üzere avantajlı konumda olursunuz.

AP Ne İşe Yarar? Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Ne işe yarar ve AP sağladığı avantajlar nelerdir araştırmasına girdiğinizde çok fonksiyonlu eğitim olduğunu görürsünüz. Türkiye’de AP veren okullar iş birliği ile yurt dışında üniversite okuma hayalinize yaklaşabilirsiniz. 

AP ne işe yarar? AP’nin sağladığı avantajlar nelerdir?

  • Lise eğitimi ve üniversite eğitimi arasındaki geçişi sağlar.

  • Analitik düşünme, araştırma, problem çözme yeteneklerini geliştirir.

  • Akademik düzeyde başarınız artar.

  • ABD başta olmak üzere 60’dan fazla ülkede üniversiteye yerleşme sırasında avantajlı olursunuz. 

  • AP kurslarında aldığınız AP dersleri üniversitede aynı derslerden muaf olmanızı sağlar. 

  • AP dersleri alarak kredilerinizi önceden tamamlayıp erken mezun olabilirsiniz. 

AP Sınavı Ne Zaman Yapılır?

AP programlarına katılmak veya AP puanı almak istiyorsanız sınav zamanını yakından takip etmelisiniz. Sınava ona göre hazırlanıp başarı puanınızı artırmalısınız. O yüzden AP sınavı ne zaman yapılır konusunda bilginiz olmalıdır. 

AP sınavı yapmaya yetkili okullar ve test merkezlerinde ölçme ve değerlendirme sınavı her yılın Mayıs ayındadır. AP programı verme konusunda yetkili liseler kendi öğrencilerine ve dışarıdan başvuru yapanlara bu sınavı uygulamaya yetkilidir. 

AP sınavı ne zaman yapılır konusuna önem veriyorsanız her ders için farklı sınav tarihi belirlendiğini bilmelisiniz. Hangi ders için kayıt yaptırdıysanız o tarihteki AP sınavına girebilirsiniz.

Üniversite Başarısı İçin Advanced Placement (AP) Kurslarını Neden Seçmelisiniz?

ABD, Kanada başta olmak üzere 60 farklı ülkede üniversite eğitimi alabilme imkanı önemlidir. Bu okullardan kabul aldığınızda eğitiminizi daha kısa sürede tamamlamak ve analitik düşünme becerilerinizi geliştirmek için AP kursları önceliklidir. Üniversite başarısı için Advanced Placement (AP) kurslarını neden seçmeliyim diye düşünebilirsiniz. Üniversitede aldığınız ders sayısı AP derslerinden düşer. 

AP programı çerçevesinde alacağınız Matematik, Fizik ve diğer AP dersleri üniversite ders kredisinden düştüğü gibi muaf da olursunuz. Kısa sürede mezun olup başarısızlık şansını da düşürürsünüz. Mezuniyet diploma notunuzu da yükseltebilirsiniz.

Advance Placement (AP) Sınav Formatı

Advanced Placement sınavı (AP sınavı) 2 ayrı bölümden oluşur. Biri araştırma diğeri ise kendinizi ifade etme konusunda yeterliliğinizi ortaya koyar. 

2 ayrı bölümden oluşan AP sınavının ilk bölümünde çoktan seçmeli soruları cevaplamanız gerekir. İkinci bölümde ise kısa cevaplı sorular ve kompozisyon tarzındaki soruları cevaplamanız istenir. 

AP sınav formatı bu şekilde olsa da seçtiğiniz AP derslerine göre soru sayısı ve sınav süresi değişecektir. Seçtiğiniz derse göre bilgi alabilirsiniz. 

Advanced Placement Programının Avantajları

Birçok ülkede kabul gören ve lise düzeyinden başlayarak kendinize basamak oluşturabileceğiniz eğitimdir. Advanced Placement programının avantajları konusunda tereddüde düşebilirsiniz. Yaklaşık 4000 üniversitenin kabul ettiği program olması yurt dışında okuma hayalinizi gerçekleştirmenizi sağlar. 

Advanced Placement programı ile AP derslerinden üniversite muaf olup kredinizi yükseltirsiniz. Üniversite eğitimine erken başladığınızdan dersleri verip bir an önce mezun olabilirsiniz.

AP Sınavın İçeriği ve Süreci

AP sınavına dair bilgi edinmek hazırlanma sürecinde size yardımcı olur. AP sınavın içeriği ve süreci hakkında hazırlandığınız okuldan destek alabilirsiniz. Dışarıdan AP kursları almadan hazırlanıyorsanız AP veren okullar aracılığı ile bilgi edinebilirsiniz. AP sınavın içeriği ve süreci her derse göre değişeceğinden okul veya kurstan bilgi almak sizin için faydalı olacaktır. 

AP sonuçları iki bölüm halinde yapılan sınavdan toplam puan almanıza göre belirlenir. AP sonuçları 1 ile 5 arasında puanlanır. 5 üzerinden en düşük 3 alındığı takdirde başarılı sayılırsınız. AP kabul eden üniversitelere puanınızla başvuru yapabilirsiniz. 

AP 2024 Sınav Tarihleri ve Güncellemeler

AP kursları veya AP veren okullar aracılığı ile sınava hazırlanıyorsanız sınav tarihlerini takip etmeniz gerekmez. Lise eğitimi alıyorsanız, mezunsanız veya son sınıf öğrencisi iseniz AP 2024 sınavlarına aracı okullar vasıtası ile girebilirsiniz. Her yıl AP sınav tarihi belirlidir. Yıllara ve şartlara göre değişim söz konusu değildir. AP 2024 sınav tarihleri ve güncellemelere bakıldığında yılda 1 kere Mayıs ayında yapıldığını görürsünüz.

AP Programı Hangi Dersleri İçerir?

AP programları ile üniversitede bazı derslerden muafiyet alabilirsiniz. AP kursları kapsamında alacağınız her eğitim size kredi olarak geri döner. AP programı hangi dersleri içerir bilirseniz bunlar arasından seçim yapabilirsiniz. Bu sayede ABD’deki neredeyse tüm üniversitelerde geçerli olan ders içeriklerini öğrenebilirsiniz. 

Üniversite eğitimini daha kısa sürede bitirmek ve çoğu dersten muaf olmak için AP kursları çok önemlidir. AP programı hangi dersleri içerir diye merak edebilirsiniz. İçlerinden seçim yapıp üniversite yolculuğuna erken başlayabilirsiniz. Fen bilimleri, matematik, yabancı diller, edebiyat ve sanat alanında kurslar alabilirsiniz. Araştırma ve analitik düşünme yeteneklerini geliştiren bu eğitimler AP Research ve AP Seminar kategorilerinde verilir. 

  • Sosyal Bilimler:


Psikoloji

Ekonomi

Hükümet ve Politika

Tarih

  • Matematik Ve Bilim 


Hesaplama (Calculus AB ve Calculus BC dersleri)

İstatistik

Kimya

Biyoloji

Fizik (Elektrik, Mekanik, elektrik ve Manyetizma)

  • Sanat ve Müzik


Sanat Tarihi

Müzik Teorisi

Stüdyo Sanat

2D Tasarım

3D Tasarım

Çizim

  • Yabancı Diller


Fransızca Dil ve Kültür

İspanyolca Dil ve Kültür

Çince Dil ve Kültür

Almanca Dil ve Kültür

İtalyanca Dil ve Kültür

Japonca Dil ve Kültür

  • İngilizce Ve Dil Sanatları


İngiliz Edebiyatı ve Kompozisyon

Karşılaştırmalı Hükümet ve Politika

İngilizce Dil ve Kompozisyon

AP'nin Üniversite Kredisine Etkisi

AP dersleri başvurduğunuz ülkede bulunan üniversite ile birebir aynıdır. Örneğin; Ekonomi, Makro Ekonomi veya Mikro Ekonomi dersleri aldıysanız üniversitede bu derslerden muaf olursunuz. Aldığınız AP dersleri artarsa üniversite krediniz de olumlu etkilenir. 

AP’nin üniversite kredisine etkisini merak edebilirsiniz. Doğrudan derslerden muaf olmanızı sağlar. Ne kadar çok AP dersleri alırsanız üniversite eğitimini de o kadar kısa sürede bitirebilirsiniz.

AP Sınav Ücreti

AP sınavlarına AP veren okullar veya dışarıdan katılabilseniz de AP sınav ücreti ödemelisiniz. AP sınav ücreti derslere göre değişir. AP Capstone dersleri yani AP seminar ve AP Research dersleri için 146 $ ödemelisiniz. Bunlar dışında AP sınav ücreti 2024 yılı temel sınav ücreti 128 $’dır.

Türkiye’de AP Programı

Türkiye’de AP veren okullarda eğitim görmek istiyorsanız ilk olarak bu programlarda hangi konumda olduğunu bilmelisiniz. Türkiye’de AP programı devlet okulları aracılığı ile verilmez. Türkiye’de AP programı veren okullar ile program desteği yürür. 

Türkiye’de AP programı bazı özel üniversitelerde yürütülür. Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Özyeğin Üniversite Türkiye’de AP programına dahil üniversitelerdir. Bu üniversiteler AP programı kapsamında ders alma, muaf olma, kredi tamamlama ve burs alma imkanı verir.

Türkiye’de AP Veren Okullar

AP programı veren liselerden mezun olursanız hazırlanma aşamanız da kolaylaşır. Türkiye’de AP veren okullar içinden seçim yapabilirsiniz. Lise eğitimi alırken geleceğinizi de inşa edebilirsiniz. 

Türkiye’de AP veren okullar

  • Hisar Okulları

  • Amerikan Robert Koleji

  • Ted İstanbul Vakfı Koleji

  • İzmir Koleji

  • Üsküdar Koleji

  • Açı Koleji

  • Gelişim Koleji

  • Özel Ege Okulu 

  • Irmak Koleji

Türkiye’de AP veren okullar özel eğitim kurumları olduğundan bu okullar ile iletişime geçebilirsiniz. 

AP Kabul Eden Üniversiteler

AP programı kapsamındaki avantajlardan yararlanacağınız bazı üniversiteler vardır. Bunlar AP kabul eden üniversiteler arasında yerini alır. AP kabul eden üniversite sayısı ortalama 4000’dir. 60’dan farklı ülkede üniversite eğitimi alma şansınız vardır. Bunların yaklaşık 38’inden burs alma imkanınız bulunur. 

AP kabul eden üniversitelerin bir kısmı AP derslerini alıp derslerden muaf olmanızı sağlar. AP üniversite ders kredisi alabileceğiniz ülke sayısı ise 48’dir. AP programı kabul eden üniversitelerin sayılı olması her ülkede birkaç üniversitenin programın tarafı olmasını sağlamıştır. 

AP kabul eden üniversitelerden bazıları;

Avustralya

  • Australian Catholic University

  • Bond University

  • CQUniversity Rockhampton North

  • Deakin University

  • Monash University

  • Murdoch University

  • Queensland University of Technology

  • Southern Cross University

  • University of Adelaide

  • University of Melbourne

  • University of New South Wales

  • University of Queensland

  • University of South Australia

  • University of Tasmania

  • University of Western Australia

Birleşik Krallık

  • Abertay University

  • Aberystwyth University

  • American Intercontinental University: London

  • Anglia Ruskin University

  • Arts University Bournemouth

  • Aston University

  • Bangor University

  • Bath Spa University Newton Park

  • Bolton Institute of Higher Education

  • Bournemouth University

  • Brunel University London

  • Canterbury Christ Church University

  • Cardiff Metropolitan University

  • Cardiff University

  • City University London

  • De Montfort University

  • Durham University

  • Edinburgh Napier University

  • ESCP Europe Business School London

  • Glasgow School of Art

  • Goldsmiths University London

  • Heriot-Watt University

  • Hult International Business School

  • Imperial College of London

  • Keele University

  • King’s College London

  • Kingston University London

  • Lancaster University

  • Leeds Arts University

  • Leeds Beckett University

  • Leeds Metropolitan University

  • Liverpool John Moores University

  • London Metropolitan University

  • London School of Economics and Political Science

  • London South Bank University

  • Loughborough University

  • Manchester Metropolitan University

  • Middlesex University: London

  • New College of the Humanities

  • Newcastle University

  • North East Wales Institute of Higher Education

  • Northumbria University

  • Norwich University of the Arts

  • Nottingham Trent University

  • Oxford Brookes University Headington Campus

  • Queen Margaret University

  • Queen Mary University of London

  • Queen’s University Belfast

  • Ravensbourne University London

  • Regent’s University London

  • Richmond The American International University in London

  • Robert Gordon University

  • Royal Academy of Music, London

  • Royal College of Music

  • Royal Holloway College

  • Royal Veterinary College

  • Royal Welsh College of Music and Drama

  • SOAS – School of Oriental and African Studies

  • Southampton Solent University

  • St. Mary’s University - Twickenham

  • Staffordshire University

  • The University of Birmingham

  • The University of Derby

  • The University of Salford

  • Ulster University

  • University College London

  • University of Aberdeen

  • University of Bath

  • University of Bradford

  • University of Brighton

  • University of Bristol

  • University of Buckingham

  • University of Cambridge

  • University of Central England in Birmingham

  • University of Central Lancashire

  • University of Chester

  • University of Chichester

  • University of Dundee

  • University of East Anglia

  • University of East London Docklands Campus

  • University of East London International

  • University of Edinburgh

  • University of Essex

  • University of Exeter

  • University of Glasgow

  • University of Gloucestershire

  • University of Greenwich International – Avery Hill Campus

  • University of Hertfordshire

  • University of Huddersfield

  • University of Kent

  • University of Leeds

  • University of Leicester

  • University of Lincoln

  • University of Liverpool

  • University of London

  • University of Manchester

  • University of Nottingham

  • University of Oxford

  • University of Plymouth

  • University of Portsmouth

  • University of Reading

  • University of Roehampton

  • University of Sheffield

  • University of South Wales

  • University of Southampton

  • University of St Andrews

  • University of Stirling

  • University of Strathclyde

  • University of Sunderland

  • University of Surrey

  • University of Sussex

  • University of The Arts London

  • University of The West of England Bristol

  • University of Wales College of Medicine

  • University of Wales Trinity Saint David

  • University of Wales: Swansea

  • University of Warwick The

  • University of West London

  • University of Westminster

  • University of Wolverhampton

  • University of Worcester

  • University of York

  • Warnborough College

  • Writtle University College

  • York Saint John University

Kanada

  • Acadia University

  • Alberta College of Art and Design

  • Bishop’s University

  • British Columbia Institute of Technology

  • British Columbia Open University

  • Carleton University

  • College of New Caledonia

  • College of the North Atlantic

  • College of the Rockies

  • Concordia University of Edmonton

  • Concordia University

  • Dalhousie University

  • Kings’ University College

  • McGill University

  • McMaster University

  • Memorial University of Newfoundland

  • Mount Saint Vincent University

  • Nipissing University

  • Okanagan College

  • Queen’s University

  • Saint Mary’s University

  • Simon Fraser University

  • Southern Alberta Institute of Technology

  • Francis Xavier University

  • Trent University

  • Trinity Western University

  • Université De Saint-Boniface

  • University of Alberta

  • University of British Columbia

  • University of Calgary

  • University of Guelph

  • University of Lethbridge

  • University of Manitoba

  • University of New Brunswick

  • University of Northern British Columbia

  • University of Ontario Institute of Technology

  • University of Ottawa

  • University of Prince Edward Island

  • University of Regina

  • University of Saskatchewan

  • University of the Fraser Valley

  • University of Toronto

  • University of Victoria

  • University of Waterloo

  • University of Western Ontario

  • University of Windsor

  • University of Winnipeg

  • York University

İtalya

  • American University of Rome

  • Athenaeum Pontificium Regina Apostolorum

  • Bocconi University

  • Florence Institute of Design International

  • John Cabot University

  • Luiss Guido Carli University

  • Politecnico Di Torino

  • Università Cattolica Del Sacro Cuore

  • Università di Stranieri di Siena

  • Università di Torino

  • Universitá Europea di Roma

  • University of Bologna

Hollanda

  • Leiden University / SEA

  • Leiden University College The Hague

  • Maastricht University

  • Radboud University

  • Rotterdam School of Management Erasmus University

  • Tilburg University

  • University College Roosevelt

  • University College Twente

  • University College Utrecht

  • University of Amsterdam

  • University of Groningen

  • Webster University The Netherlands

AP ile IB Arasındaki Fark

ABD merkezli uygulanan AP ile IB arasındaki fark nedir araştırmasına girip çalışmalarınızı ona göre yapabilirsiniz. 

AP ile IB arasındaki fark;

  • AP, ABD merkezli olsa da 60 farklı ülkede uygulanır. IB ise AP’den daha yaygın olup kabul eden ülke sayısı fazladır. 

  • IB diploması ile üniversite programlarına kabul edilmeniz daha kolaydır. AP ile AP programı veren üniversitelerin derslerinden muaf olma, kredi tamamlama, burs alma imkanınız vardır. 

Tercih edeceğiniz üniversitenin eğitim sistemine göre AP ile IB arasındaki farkı bilip o doğrultuda hazırlanabilirsiniz. 

Sıkça Sorulan Sorular

AP kursuna katılmak için bir ön şart var mı?

    AP sınavlarına katılmak istiyorsanız doğrudan başvuru yapabilme imkanınız bulunmaz. AP kursuna katılmak için bir ön şart var mı araştırmasına bu konuda bir ön şart olmadığını görürsünüz.

    AP sınavlarına katılmak için de herhangi bir şart bulunmaz. Hatta AP kursları almadan ilgili yerler aracılığı ile kendinizi sınav listesine ekletip AP sınavına girebilirsiniz.

AP kursları zor mu?
    AP kurslarına katılıp sınavı geçmek istiyorsanız ciddi çalışma disiplinine girmelisiniz. AP kursları lise düzeyinde iken üniversite eğitimi verir. AP kursları zor mu araştırmasına girip temponuzu ona göre belirlemeyi düşünüyor olabilirsiniz. AP kursları zor olduğundan sıkı çalışma disiplinine girmelisiniz.
Herkes AP alabilir mi?

    AP ile ilgili sürece girmek isteyenler herkes AP alabilir mi araştırması yapar. AP derslerini almak istiyorsanız bu alanda ders verme yetkisine sahip kurumlara başvurmanız gerekir. AP dersi almasanız da dışarıdan hazırlanarak AP sınavına girersiniz. Ancak AP sınavı başvuru hususunda sorun yaşarsınız. 

    AP sınavına bireysel hazırlanma şansınız olsa da AP dersleri dışarıdan AP kursu şeklinde alınamaz. AP sınavları düzenleyen kurumlar aracılığı ile adınızı AP sınav listesine yazdırmanız mümkündür. Sınavdan başarılı olup AP puanını kullanabilirsiniz.

Lise 1’de AP alabilir miyim?

    AP kursları almak veya AP programlarına kayıt yaptırmak için lise öğrenimini tamamlamış olmak zorunda değilsiniz. Lise 1’de AP alabilir miyim diye merak ediyorsanız liseye geçmeden de AP alabilirsiniz. 

    AP sınavlarına giren öğrencilerin çoğu lise öğrencisi olsa da böyle bir zorunluluk bulunmaz. Liseye geçmemiş veya lise mezunu kişiler de AP sınavlarına girip AP puanı alabilir. 



AP kurslarına ve sınavlarına hazırlık için ne zaman sürece başlamalıyım?
    Yurt dışında AP programları ile eğitim görmek istiyorsanız en kısa sürede eğitimlere başlamalısınız. AP programları ve hazırlık süreci zordur. AP kurslarına ve sınavlarına hazırlık için ne zaman sürece başlamalıyım diye merak edebilirsiniz. Lise eğitimine başlamadan bile AP kursları alabilir, AP sınavlarına hazırlanabilirsiniz. AP veren okullar, eğitimi lise öğrenim sürecine yayar. Donanımlarınıza ve başarınıza göre mümkün olan en kısa sürede başlayabilirsiniz.
AP sonuçları İngiltere üniversitelerinde geçerli mi?
    İngiltere’de eğitim almak ve akademik kariyerinizi sürdürmek istiyor olabilirsiniz. AP sonuçları İngiltere üniversitelerinde geçerli mi araştırması yapıp akademik hayatınıza burada devam edebilirsiniz. AP programları ABD başta olmak üzere 60’dan fazla üniversitede geçerlidir. AP kabul eden üniversite sayısı ise en fazla İngiltere’dedir. 40’dan fazla İngiltere üniversitesi AP veren üniversite kapsamında olduğundan burada şansınız yüksektir.
AP sınavı kaç yıl geçerli?
    AP sınavına girmeyi düşünüyorsanız bu program sonucu alacağınız AP puanının geçerlilik süresi olduğunu bilmelisiniz. AP sınavı kaç yıl geçerli diye merak ediyorsanız bu süre 4 yıldır. AP puanı geçerlilik süresi 4 yıl olduğundan bu süre içinde puanınızı kullanıp üniversiteye başvuru yapabilirsiniz.
AP sınavından kaç puan almak gerekir?
    AP sınavına hazırlanıyorsanız başarılı sayılmak için belli bir puan almalısınız. AP sınavından kaç puan almak gerekir diye merak ediyorsanız başarı için en düşük 3 en yüksek 5 puan almalısınız. İki bölümden toplam alınan puan 1 ile 5 arasında değerlendirilir.
AP hangi ülkelerde geçerli?
    AP programları 60’dan fazla ülkede kabul görür. AP hangi ülkelerde geçerli diye merak ediyor olabilirsiniz. Başta AP geçerli olduğu ülkeler; ABD, Türkiye, Birleşik Krallık, Avusturya, Avustralya, Hollanda, Almanya, Kanada, İtalya, Fransa’dır.
AP sınavında ne sorulur?
    AP sınavı iki ayrı bölümden oluşan bir sınavdır. AP sınavında ne sorulur araştırmasına girdiyseniz bölümlere iyi çalışmanız önemlidir. AP sınavı 1. Bölümde çoklu cevaplı ve çoktan seçmeli sorular vardır. İkinci bölüm ise kompozisyon şeklinde yapılır. Kompozisyon olarak düzenlenen bölümde yorumlama, anlama ve aktarma seviyeleri ölçülür. Bunlardan geçerli puan aldığınızda iyi bir AP puanınız olur. Derslere göre AP sınavında ne sorulur konusu da değişir.
Bizimle konuşun

Dilediğiniz lisans projesini birlikte oluşturmaya başlayalım.

Hemen Sizi Arayalım