Bize Ulaşın
Duyurular
Kampanyalar
Başvuru Formları
Hemen bize ulaş

Bize Ulaşın

Whatsapp’dan
Ulaşın

Mesaj Atın

Sizi Bilgilendirelim

Ön Başvuru Whatsapp
Kişisel Bilgileriniz
Yurtdışı Eğitim Programları hakkında bilgilendirme maili almak istiyorum.
Lütfen Onay Kodunu Giriniz

Bilgilerinizin bize iletilmesi için Kullanıcı Veri Koruma Kanunu gereği numaralı telefonunuza SMS olarak gönderilen onay kodunu lütfen aşağıdaki kutucuğa giriniz:

Size En Yakın Zamanda Döneceğiz.

Global Visions ön bilgi formunu doldurduğunuz için çok teşekkür ederiz. Yurtdışı eğitim, çalışma ve vize programlarına son aylarda büyük talep olduğu için sizlere dönüş yapmakta bazen gecikmeler yaşanabiliyor. O nedenle sizden ricamız uygun bir zamanda mutlaka ofislerimize doğrudan ziyaret etmeniz olacaktır. Yüz yüze görüşmelere daha fazla zaman ayırabilmekteyiz. Yurtdışı eğitim ve çalışma vizeleri zaman alabilmekte ve özellikle maddi durumla ilgili belgeler konsolosluklar tarafından sorulmaktadır. Bu nedenle görüşmelere gelirken eğitim durumunuz, kariyer durumunuz ve bankada bulunan para miktarını gösteren belgeleri de sunarsanız, çok daha hızlı çözümler üretebiliriz.

Anasayfa
Global Visions International Education

Global Visions International Education tüm gün boyunca online ve ofis görüşmeleri ile sizlere hizmet vermektedir.


Yapmanız gereken tek şey online yada yüz yüze görüşmenizin randevusunu önceden oluşturmanız. Lütfen ofis görüşmeleriniz ya da online görüşmeleriniz için randevu oluşturunuz.


Ocak, Mayıs ve Eylül 2024 dönemi için ÇOK ÖZEL FİYATLARLA DIL OKULLARI, ÇALIŞMA İZİNLİ DİPLOMA PROGRAMLARI, WORK AND STUDY, WORK AND TRAVEL, MAAŞLI STAJ kayıtlarımız ve YURTDIŞI ÜNİVERSİTELERİNİN ÖZEL TÜRKİYE BURSLARIYLA GÜZ 2024 AKADEMIK KAYITLARI devam etmektedir.


Uzman danışmanlarımız sizlere aşağıdaki numaralardan telefon veya WhatsApp yoluyla destek vermekte, hem ofiste yüz yüze görüşme hem de çevrimiçi video kanalları ile görüşme yapmaktadır.


Work and Study ve Akademik Programlar hakkında detaylı bilgi almak için yapmanız gereken tek şey ofis yada online randevusu oluşturmak yada aşağıdaki numaralardan uzman danışmanlarımıza telefon yada WhatsApp ile ulaşmak.


Danışmanlarımızın uzmanlık alanlarını ve GSM/Whatsapp numaralarını aşağıda bulabilirsiniz . Dilerseniz yüz yüze yada online görüşme yapmak için kendileri ile direk iletişime geçebilirsiniz.


Türkiye'nin Her Yerinden Ulaşabileceğiniz Santral : 0212 244 25 72
Merkez Santral Hattı: +90 212 249 1981
Merkez Santral CEP Hattı (Sadece Aramalar için): +90 533 747 64 21
Merkez Whatsapp Hattı (Sadece Whatsapp Yazışmaları için):
+90 535 643 31 81 


Çalışma İzinli Programlar – Work and Study – Akademik Programlar- Dil Okulları- Yaz Okuları- Work and Travel – Maaşlı Staj Tüm Departmanlar için Randevu oluşturabileceğiniz Direk Santral Numaralarımız


GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


(İngiltere, Kanada, İrlanda, Malta, Amerika, Dubai, Avustralya Çalışmalı Diploma Programları, Work and Study , Dil Okulları , Yaz Okulları- İngiltere Childcare Programları)


GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


Akademik Üniversite Departmanı

 

GSM & WhatsApp

+90 535 643 31 81 


Yurtdışı Lise Departmanı

Güler Taylan Akar : +90 533 276 58 82


Work and Travel Work and Study Departmanı

Merkez Santral: 0212 244 25 72

Evrak Hatti(Sadece WhatsApp) : +90 507 388 4405


Global Vize Departmanı

Merkez Santral: 0212 244 25 72


ŞUBELERİMİZ

Ankara Şube – +90 541 571 03 90

Izmir Şube – +90 530 774 46 01

Antalya Şube – +90 242 316 48 87

Bodrum İrtibat - +90 535 643 31 81
İngiltere İrtibat - +44 7908 577897

Toronto - +1 437 830 07 28


TURSAB A grubu seyahat acentemiz uçak biletleri için:

Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com


Muhasebe Departmani

Erkut Sahin - erkutsahin@globalvizyon.com


Ayrica mail adresimizden ya da web sitemizde yer alan başvuru formumuzdan da bizlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.


E-mail : info@globalvizyon.com


Ön Başvuru Formu :globalvizyon.com/yurtdisi-egitim-ve-kariyer-programlari/




Hemen Bize Ulaş
  • yurtdışı eğitim
  • Kariyer

2024 Pasaport Ücretleri, Başvurusu ve Gerekli Evraklar

2024 Pasaport Süreci Hakkında

Yurt dışında gezmek, yeni yerler keşfetmek ve iş gezileri yapabilmek için tüm ülkelerin tanıdığı resmi kimliği edinmeniz gerekir. Ülkeler arası geçişte kara, hava, deniz ve demir yollarını kullanırken yanınızdaki pasaport ile gideceğiniz ülkeye geçiş yapabilirsiniz. Uluslararası seyahat etmeyi mümkün kılan, yetkili kurumlarca verilen pasaport uluslararası kimlik kartı yerine geçer. Pasaport nedir ne işe yarar konusu kadar önemli olan pasaport ücretleri, pasaport başvurusu ve pasaport evraklarıdır. Her yıl harç ve masraflara göre yenilenen pasaport ücretleri 2024 yılı için de belirlenmiştir. 

2024 pasaport ücretleri, pasaport başvurusu ve evraklar hakkında bilgi edinirseniz yurt dışına çıkışlarda sorun yaşamazsınız. Yurt dışına çıkmak veya rahat seyahat edebilmek için 2024 pasaport ücretleri ile pasaport harcı ödeyip yasal zorunlulukları yerine getirmelisiniz.

Pasaport Türleri Nelerdir?

Ülkeler tarafından tanınan bir tür resmi kimlik belgesi olan pasaport rengine göre farklı diplomatik özelliklere sahiptir. Pasaport rengi ve pasaport türleri nelerdir diye baktığınızda çeşitli meslek gruplarından kişilere ayrı pasaport türleri verildiğini görebilirsiniz. Meslek grubu veya iş alanının mahiyetine göre değişen pasaport türleri seyahat etme sınırlarını da belirler.

Pasaport türleri nelerdir;

Pasaport Türleri

Pasaport Özelliği

Umuma mahsus pasaport (bordo pasaport)

Türk vatandaşlarının vizeli veya vizesiz şekilde yurt dışına seyahat etmesini sağlar.

Hususi damgalı pasaport (yeşil pasaport)

Memurlar ve ailelerinin sahip olabildiği pasaport türü olup 5 yıllık verilir.

Hizmet damgalı pasaport (gri pasaport)

Devletin resmi görevlilerine temsil amacı ile yurt dışına çıkması için verilen pasaporttur.

Diplomatik pasaport (siyah pasaport)

Yurt dışında konferans ve kongrelere gidecek olan devlet görevlilerine Dış İşleri Bakanlığınca verilen pasaporttur.

Geçici pasaport (pembe pasaport)

Pasaport kaybolduğunda dış temsilciliklerin Türk vatandaşlarına en fazla 1 ay süreli verdiği resmi kimliktir.

Yabancılara mahsus pasaport

Türkiye’den gidiş veya Türkiye’ye gidiş geliş yapan yabancılara Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce verilen pasaporttur.


Pasaport türlerine başvuru yapmak ve pasaport almak için ilgili birimlere talep iletmeniz gereklidir. 

Pasaport Randevusu Nasıl ve Nereden Alınır?

Pasaport almak için devletin bazı resmi kurumları görevlendirilmiştir. Pasaport randevusu nasıl ve nereden alınır konusunda bilgi edinirseniz işlemlerde sorun yaşamazsınız. Pasaport randevusu için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri’nden online randevu veya telefonla randevu talep edebilirsiniz. Online pasaport randevusu için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başvuru sayfasına (https://randevu.nvi.gov.tr/) girip pasaport randevusu kısmına tıklayın. Burada pasaport türlerine göre uygun kategoriyi seçin. Ad, Soyad, T.C kimlik numarası ve diğer bilgileri girdikten sonra kendinize uygun randevu tarihi ve saati seçmelisiniz. Başvuru evraklarınızı teslim edeceğiniz il veya ilçeyi seçip işlemi tamamlamalısınız. 

Telefonla pasaport randevusu almak istiyorsanız ALO 199’u arayın. Sesli yanıt sistemi sizi yönlendirecek olup pasaport randevusu almak istediğinizi belirtin. Gerekli bilgileri ilettikten sonra uygun gün ve saati seçip işlemi tamamlayın. 

→ İllerde ve ilçelerde ilgili birimler iletişime geçtikten sonra randevu tarihinde ve saatinde tüm belgeler eksiksiz, tam olmalıdır. 

→ Hususi pasaport veya hizmet damgalı pasaport almayacaksanız pasaport ücretleri ödenmiş olmalıdır. Bunlar dışındaki pasaport türleri için pasaport ücreti ödemek zorunludur.

→ Randevu saatinde bu adımları tamamlamış olarak pasaport başvurusu yapabilirsiniz.

Pasaport Başvuru Merkezleri Hangileridir?

Pasaport başvurusu yapacaksanız ilgili birimler hakkında bilgi edinmelisiniz. Çünkü pasaport türüne göre ilgili birim ve makam değişecektir. Pasaport başvuru merkezleri hangileridir bilirseniz işlemlerinizde aksama olmayacağı gibi boşa vakit kaybetmezsiniz.

→ Umuma mahsus pasaportlarda (bordo pasaport) başvuru il ve ilçe müdürlüklerine yapılmalıdır.

→ Hususi ve hizmet damgalı pasaportlar (yeşil pasaport ve gri pasaport) için ise il nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne başvuru yapılmalıdır.

→ Başvuru yeri yurt dışı ise bu durumda pasaport başvuru merkezleri TC Dış temsilcilikleri olacaktır. Büyükelçilik ve konsolosluk gibi yerlere pasaport başvuru talebinizi iletebilirsiniz. 

Pasaport için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Pasaport türlerine göre pasaport için gerekli evraklar nelerdir konusu farklılık gösterir. Pasaport için gerekli evraklar arasında harç ve masraf makbuzu var mı diye merak edilir. Ödeme makbuzunun yanınızda bulunmasına gerek yoktur. Çünkü sistem üzerinden pasaport harç ve masraflarının ödendiği görülecektir.

Pasaport için gerekli evraklar nelerdir?

→ T.C kimlik belgesi veya geçici kimlik belgesi (sürücü belgesi değil)

→ Son 6 ay içerisinde çekilen 1 tane biyometrik fotoğraf

→ Varsa eski pasaport 

Bu 3 madde umuma mahsus pasaport, hususi damgalı pasaport ve hizmet damgalı pasaport için geçerlidir. Ayrıntılı bilgi için Nüfus ve Vatandaşlık İşleri resmi sayfasına giriş yapabilirsiniz.

Pasaport Süreleri

Pasaport Ücreti Nereye Ödenir?

Pasaport ücreti ödemek için sınırlama yoktur. Pasaport harç ücreti ve pasaport defter ücreti internet üzerinden veya ödeme merkezlerinde yapılabilir. Pasaport ücreti nereye ödenir konusunda bilgi sahibi olduktan sonra başvuru sırasında sorun yaşamamak için bu adımı atlamayın.

Pasaport ücreti nereye ödenir?

→ Vergi dairesine

→ PTT şubelerine

→ Bankalar aracılığı ile ödeme yapacaksanız pasaport ücreti hangi bankaya yatırılır bilmelisiniz. Anlaşmalı bankalara ödeme yapabilirsiniz. 

→ Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi web sitesine (https://dijital.gib.gov.tr/)

Pasaport Ücretleri 2024 Ne Kadar?

Tüm evraklar tam olsa da pasaport başvurusu öncesi harç bedeli ve defter bedelini ödemeniz gerekir. Ödeme sonrasında başvuru için gittiğinizde bilgileriniz sistemde görülecektir. Pasaport ücretleri 2024 ne kadar diye merak ediyorsanız pasaport kullanım süresine göre miktar değişir. 10 yıllık pasaport ücreti, bordo pasaport ücreti, 3 yıllık pasaport ücreti, öğrenci pasaport ücreti farklıdır. 

Pasaport ücretleri 2024 ne kadar?

Hususi pasaport ve hizmet damgalı pasaport ücretleri ödenirken harç bedeli verilmez. Sadece defter bedeli ödenir. Öğrenci iken yurt dışına seyahat etmek isteyenler öğrenci pasaportu ne kadar diye merak eder. Öğrenci pasaport ücreti için defter bedeli dışında başkaca ödeme yapmazsınız. Umuma mahsus ( bordo pasaport ) pasaport almak için aşağıdaki pasaport ücretleri ödenmelidir.

Pasaport harç bedelleri 2024 ve pasaport defter bedeli 2024

Pasaport süresi

Pasaport harç bedeli

Pasaport defter bedeli

Toplam pasaport ücreti

6 Ay

1.639,30 TL 

790,00 TL

2.429,30 TL

1 Yıl 

2.396,60 TL

790,00 TL

3.186,60 TL

2 Yıl

3.912,60 TL

790,00 TL

4.702,60 TL

3 Yıl

5.558,30 TL

790,00 TL

6.348,30 TL

3+ Yıl

7.833,00 TL

790,00 TL

8.623,00 TL

10 Yıl

7.833,00 TL

790,00 TL

8.623,00 TL

Öğrenci Pasaport Ücreti

Ödenmez

790,00 TL 

790,00 TL


Öğrenci pasaport ücretleri pasaport harcından muaftır.25 yaşını doldurmamış öğrenciler ve yurt dışında eğitim görenler umuma mahsus pasaport başvurusunda harç ödemez. 

Pasaport Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Pasaportunuz varsa ve bunu yenilemeniz gerekiyorsa pasaport yenileme ücreti ne kadar öğrenip ücreti yatırmanız gerekir.

Pasaport süresi

Pasaport yenileme ücreti

1 yıllık pasaport yenileme 

3.186.30 TL

2 yıllık pasaport yenileme

4.702.30 TL

3 yıllık pasaport yenileme

6.348.30 TL

4 yıl ve üzeri pasaport yenileme

8.623.30 TL 

Pasaport Kaç Günde Çıkar?

Pasaport başvurusunu sorunsuz yaptıysanız ve evraklarda sorun yoksa 2 iş günü içinde pasaportunuz hazırlanır. Pasaport kaç günde çıkar diye merak ediyorsanız il merkezlerine 3 iş günü içinde teslim edilir. İlçe merkezlerine 4 iş günü ve köylere 7 iş günü içinde adresinize gönderim için teslim yapılır. Pasaport başvurudan kaç gün sonra diye merak ediyorsanız en geç 2 hafta içinde elinizde olur.

Pasaport Süreçlerinde Global Vizyon’un Rolü

Eğitim ve kariyer planlamasının önde gelen kuruluşlarından olan Global Vizyon pasaport başvuru sürecinde de sizi yalnız bırakmaz. Yurt dışında eğitim görmek veya yurt dışında dil eğitimi almak için tercih edebileceğiniz güvenilir firmadır. 

Amerika, Dubai, İngiltere, Avustralya gibi ülkeler ve daha fazlasında eğitim alma imkanınız vardır. Bu yerlerde eğitim görecek öğrencilerin pasaport başvuru süreçleri ile yakından ilgilenir. Pasaport başvurusunda ve sonrasında sorun yaşamamak için her aşamada yardımcı olur. Güvenilir kuruluş olduğundan sizin adınıza kısa sürede pasaport işlemlerinin tümünü yapar. Yurt dışı çıkış harcı ödemediniz diye veya bilmediğiniz prosedürlerden ötürü sorun yaşamazsınız. Size sadece eğitimin tadını çıkarıp seyahat etmek kalır. 

Work &Study programlarından yararlanmak ve daha donanımlı olmak istiyorsanız pasaport süreçlerinde Global Vizyon farkı ile süreci tamamlayın. Zaman kaybetmeden iletişime geçip geleceğinizi şekillendirip dünyanın kapılarını aralayabilirsiniz. 

Sıkça Sorulan Sorular

Yurt dışı çıkış harcı 2024 ne kadar olacak?
    Yurt dışı çıkış harcı 2024 yılı için 150 TL’dir. Yurt dışı çıkış harcı havalimanına ulaşmadan önce ödenirse sorun yaşamazsınız. Yurt dışı çıkış harcı ödenmediği takdirde çıkışınız engellenecektir.
Eski pasaportu olan defter bedeli öder mi?
    Eski pasaportunuz kaybolmuş veya çalınmışsa bu durumda eski pasaportun kalan süresi için defter bedeli ödemek zorundasınız. Gri pasaport veya yeşil pasaport kaybolduğunda defter bedeli ödediğinizde pasaportunuz yenilenir.
Pasaport çıkartmak için ne kadar para lazım?
    Pasaport çıkarmak için ödeyeceğiniz miktar her yıl yenilenir. Pasaport çıkartmak için ne kadar para lazım diye merak ediyorsanız pasaport türüne göre değişecektir. Bordo pasaport yani umuma mahsus pasaport çıkartmak için güncel defter bedeli olan 790 TL’yi ödemeniz gerekir. Pasaport harç bedeli ise kaç yıllık pasaport alacağınıza göre değişeceğinden bu miktar da yaklaşık 1639,30 TL ile 7833,00 TL arasındadır. Yani 6 aylık pasaport için 2429,30 TL ödemelisiniz. 3+ yıllık pasaport bedeli 2024 yılı için 8.623.00 TL’dir.
Süresi dolan pasaport atılır mı?
    Pasaportun süresi doldu ise işlemler üzerine yapılamayacağından kullanılamaz. Süresi dolan pasaport atılır mı diye merak edebilirsiniz. Bilgileriniz başkalarının eline geçmeyecek şekilde süresi dolan pasaportları imha edebilirsiniz.
Kaç yıllık pasaport almak mantıklı?
    Sürekli yurt dışına giriş çıkış yapacaksanız veya planlarınızda seyahat etmek varsa 10 yıllık pasaport alabilirsiniz. Kaç yıllık pasaport almak mantıklı konusunda en büyük avantaj harçlardır. Her yıl harçlar yenileneceğinden 10 yıllık pasaport için eski orandan harç yatırmak da mantıklı olacaktır.
10 yıllık pasaport kaç yaş sınırı?
    18 yaşından küçükler için en fazla 5 yıllık pasaport verilebilir. 10 yıllık pasaport kaç yaş sınırı diye merak ediyorsanız 18 yaşından büyük olanlar uzun süreli pasaport alabilir. Yetişkinler 10 yıllık pasaport alma imkanına sahiptir.
10 yıllık pasaport bedeli ne kadar?
    Uzun süreli pasaport almak istiyorsanız 10 yıllık pasaport bedeli ne kadar diye merak edebilirsiniz. 10 yıllık pasaport bedeli 2024 yılı için 8.623.30 TL’dir.
İlk defa pasaport almak için ne yapmalı?
    Online veya telefonla randevu alıp pasaport ücretini yatırıp şahsen başvuru yapmalısınız. İlk defa pasaport almak için ne yapmalı konusu basit olup her aşamayı titizlikle takip etmelisiniz. Başvurunuz onaylandıktan sonra pasaportunuz adresinize kargo ile gönderilecektir.
Pasaport için nereye para yatırılır?
    Pasaport almak için en önemli adımlardan biri de pasaport için nereye para yatırılır kısmıdır. Pasaport için para yatırılacak yerler; Vergi dairesi PTT şubeleri Anlaşmalı bankalar Gelir idaresi başkanlığına ait www.ivd.gib.gov.tr adresidir.
Bordo pasaport ücreti ne kadar?
    Bordo pasaport ücreti ne kadar araştırmasına girmiş olabilirsiniz. Pasaport süresi ile ödeme miktarının doğru orantılı olduğunu bilmelisiniz. Defter bedeli sabit 790 TL olup üzerine harç bedeli olan 1639.30 TL ile 7883 TL arasındaki miktarları eklemeniz gerekecektir.
Yeşil pasaport ücretleri ne kadar?
    Yeşil pasaport memurlara verilen özel pasaport türleri arasındadır. Yeşil pasaport ücretleri ne kadar araştırmasına girdiğinizde pasaport çıkarma ve yenileme işlemlerinde harç alınmadığını görürsünüz. Sadece 2024 yılı için geçerli defter bedeli olan 790 TL başvuran kişiden alınır.
Öğrenci pasaportu nedir kaç yıllık alınır?
    Öğrenci pasaportu alacak kişi 18 yaşından küçük ise 5 yıldan fazla süreli pasaport alma hakkı yoktur. Öğrenci pasaportu nedir kaç yıllık alınır diye araştırıp başvuru yapacak kişi 25 yaşından büyük ise 10 yıllık pasaport alabilir.
Bizimle konuşun

Dilediğiniz lisans projesini birlikte oluşturmaya başlayalım.

Hemen Sizi Arayalım